Σήμερα, η συνύπαρξη οικονομικής, υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης διαμορφώνει πρωτόγνωρες συνθήκες με την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως η θέρμανση και η στέγαση, να τίθενται υπό αμφισβήτηση για την τεράστια κοινωνική πλειοψηφία. Την ίδια στιγμή η βία και η καταστολή κάθε φωνής αντίστασης ή διεκδίκησης έχουν γίνει καθημερινότητα από την περίοδο των μνημονίων και ακόμα περισσότερο πλέον για την κυβέρνηση της ΝΔ. Η κατάσταση αυτή μαζί σε συνδυασμό με τις τελευταίες αποκαλύψεις του σκανδάλου των παρακολουθήσεων – επισυνδέσεων μαρτυρούν το σύγχρονο ζήτημα δημοκρατίας, τη διαρκή αυταρχική σκλήρυνση και τις συνεχείς θεσμικές εκτροπές που ζούμε.

Η επέτειος του πολυτεχνείου αποτελεί ιστορικά ημέρα μνήμης και απότισης φόρου τιμής για όσους και όσες έδωσαν τη μάχη απέναντι στο βαθύ κράτος της χούντας, τα τανκς, τα κολαστήρια της ΕΑΤ – ΕΣΑ, τις εξορίες και τις φυλακές και δεν συμβιβάστηκαν ούτε λύγισαν μπροστά στον φόβο και στην λαϊκή και εργατική υποχώρηση. Αποτελεί όμως και δέσμευση συνέχισης του αγώνα για την δικαίωση των αιτημάτων του πολυτεχνείου. Για ψωμί – παιδεία – ελευθερία, για να φύγουν οι αμερικανονατοικές βάσεις από τη χώρα.

Το Πολυτεχνείο πάντοτε συνδέεται με το σήμερα, με τις κοινωνικές και πολιτικές μάχες που διεξάγονται. Αυτό το μήνυμα πρέπει να δοθεί και τις επόμενες μέρες. Μετά την μαζική απεργία τις 9ης Νοέμβρη, το τριήμερο του Πολυτεχνείου μπορεί να αποτελέσει τόπο συνάντησης με εκδηλώσεις, συζητήσεις, κινητοποιήσεις. Μία αναγκαία συνθήκη για να κλιμακώσουμε τον αγώνα με μαζικό Πολυτεχνείο και μια τεράστια αντικυβερνητική, αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική – διεθνιστική διαδήλωση την 17η Νοέμβρη.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δυνάμεις της Αναμέτρησης, της Αριστερής Ανασύνθεσης και του Σύγχρονου Κομμουνιστικού Σχεδίου καλούν σε ανοικτή εκδήλωση (Τρίτη 15.11 στο Πολυτεχνείο) για τους αγώνες και τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, από τους διωκόμενους φοιτητ(ρι)ές στα Χανιά μέχρι τους αγωνιζόμενους/ες εργάτ(ρι)ες της Μαλαματίνας

Παρεμβαίνουν οι:

Θανάσης Σκαμνάκης, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Σίβυλλα Ράϊκου, φοιτήτρια, μέλος ΕΑΑΚ

Ιωάννα Στασινού, διωκόμενη φοιτητρία στα Χανιά

Δήμητρα Ρομποτή, Μέλος Γραμματείας ΜΑΧΗ – Ανεξάρτητης Ενωτικής Ταξικής Κίνησης

Τηλεφωνικά παρεμβαίνει ο Γιώργος Λιάκας, απεργός Μαλαματίνας και γενικός γραμματέας του σωματείου εργαζόμενων.