Η τρομοκρατία και οι σκευωρίες δεν θα περάσουν - Συγκέντρωση την Τρίτη 3/5, 11.00, Δικαστήρια Ευελπίδων

Την Τρίτη 3 Μάη 2022 δικάζονται οι αγωνιστές φοιτητές που συνελήφθησαν αναίτια και ξυλοκοπήθηκαν άγρια από την αστυνομία στις 11 Φεβρουαρίου 2021, την ημέρα ψήφισης του επαίσχυντου νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για την εκπαίδευση. Με τη γνωστή πλέον τακτική της αστυνομίας, για άλλη μια φορά στήθηκαν σκευωρίες σε βάρος των φοιτητών με ανυπόστατες προσχηματικές κατηγορίες, αφού μάλιστα βασανίστηκαν και ξυλοκοπήθηκαν από την δυνάμεις των ΔΙΑΣ και ΜΑΤ

Στόχος της κυβέρνησης ήταν με την καταστολή και τις διώξεις να κάμψουν το μαζικό φοιτητικό κίνημα, που κατάφερε να απονομιμοποιήσει τον αυταρχικό αυτό νόμο με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί επιβάλει ένα εφιαλτικό μέλλον αστυνομοκρατίας και φίμωσης στα πανεπιστήμια, με πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές φοιτητών και πειθαρχικά, να διαλύσει το μέλλον της νεολαίας και να πετάξει έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση χιλιάδες νέους και νέες. Γι’ αυτό και χτύπησε με μένος αυτή τη διαδήλωση, όταν ψήφιζε ένα νόμο που απέρριψε συλλήβδην η εκπαιδευτική κοινότητα. Αλλά δεν κατάφερε να κάμψει τους αγώνες της νεολαίας που έχουν ακυρώσει επανειλημμένα την εφαρμογή του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας και του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Στο πρόσωπο των αγωνιστών φοιτητών που δικάζονται θέλουν να χτυπήσουν ολόκληρη τη νεολαία, την ζωή και το μέλλον της.

Την ίδια ημέρα δικάζονται οι αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, που κατηγορήθηκαν προσχηματικά το 2017 για τους αγώνες που έδωσαν για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας, ενάντια στις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που επανειλημμένα χτύπησε και έστειλε στο εδώλιο του κατηγορουμένου αγωνιστές και αγωνίστριες κατά των πλειστηριασμών. Ο δίκαιος αγώνας τους να μην παραδοθούν χιλιάδες σπίτια σε τράπεζες και funds είναι επίκαιρος και αναγκαίος σήμερα που η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση στο δικαίωμα στην κατοικία, απελευθερώνοντας τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τσακίζοντας τα εργατικά δικαιώματα και κάθε κοινωνική προστασία, και συνεχίζοντας τη βιομηχανία διώξεων όσων υπερασπίζονται το δικαίωμα στη στέγη.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση την Τρίτη 3/5 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, 11.00 πμ

Αλληλεγγύη στους αγωνιστές φοιτητές και τους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών.

Να απαλλαγούν από όλες τις ανυπόστατες κατηγορίες!

Κάτω τα χέρια από τους κοινωνικούς αγώνες!

Αναμέτρηση – Οργάνωση για μια νέα κομμουνιστική αριστερά

Αριστερή Ανασύνθεση

Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση

Αριστερή Συσπείρωση

Αριστερό Ρεύμα

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά

ΕΚΚΕ

Λαϊκή Ενότητα

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

ΟΚΔΕ- Σπάρτακος

Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο