ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Συνεχίζουμε !

Να κλιμακωθούν τώρα οι λαϊκές κινητοποιήσεις !

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις στις 10 του Γενάρη, όπου χιλιάδες φοιτητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι απαίτησαν να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 και να μην προχωρήσει άλλο η παράδοση της εκπαίδευσης στο κεφάλαιο, η επιτυχία του ολοήμερου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, οι εκατοντάδες καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών, οι επιτροπές πρωτοβουλίας σε γειτονιές και σε επαρχιακές πόλεις που συγκροτούνται διαρκώς, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕΙ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ με την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής Αναθεώρησης δυο μέρες μετά τις διακοπές, ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ! ΈΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.

Όσο και εάν προσπάθησαν, κανάλια σε «διατεταγμένη υπηρεσία» και πληρωμένοι κονδυλοφόροι, να υποβαθμίσουν το μέγεθος και τη μαχητικότητα των κινητοποιήσεων και να μας πείσουν πως πρόθυμα ο λαός συναινεί στην καρατόμηση των δικαιωμάτων του, η πραγματικότητα είναι μία: Η μάχη για να μην αναγορευθούν οι νόμοι της αγοράς σε καταστατικό χάρτη της χώρας μπορεί και πρέπει να γίνει υπόθεση ενός όλο και μεγαλύτερου κομματιού των εργαζόμενων και της νεολαίας .

Φάνηκε επίσης ότι σε αυτή την αναθεώρηση ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το ΠΑΣΟΚ που - σε πείσμα των λαϊκών κινητοποιήσεων και κόντρα ακόμη και στην ανοιχτή αντίθεση της ίδιας της κομματικής του βάσης - έσπευσε να συναινέσει στο πραξικοπηματικό κλείσιμο της συζήτησης για το άρθρο 16 μέσα σε μια μέρα και να δηλώσει τη συμφωνία του στην αναθεώρηση.

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά εισάγεται τώρα, στις 17 του Γενάρη, στην σχετική επιτροπή για αναθεώρηση το άρθρο 24 τους συντάγματος, που μεθοδεύει ουσιαστικά την πλήρη παράδοση των δασικών εκτάσεων στις ορέξεις των κάθε είδους «επενδυτών» και την τσιμεντοποίηση, θυσιάζοντας το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αυτό είναι μια ακόμα απόδειξη πόσο αντιδραστικός είναι ο προσανατολισμός συνολικά αυτής της αναθεώρησης.

Όμως η συναίνεση των δύο αστικών κομμάτων, η συμμόρφωση στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, είναι η μία πλευρά της διαδικασίας αναθεώρησης. Η άλλη πλευρά είναι ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, που μπορούν να παρέμβουν καταλυτικά και να ανατρέψουν σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις. Το δρόμο δείχνουν οι μεγάλοι αγώνες του περασμένου διαστήματος: οι φοιτητικές καταλήψεις του Μάη – Ιούνη που υποχρέωσαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση, ο μεγαλειώδης αγώνας των δασκάλων, τα αγωνιστικά ξεσπάσματα όλο και περισσότερων εργαζόμενων.

Γι’ αυτό και όλοι όσοι δηλώνουν ότι μιλούν η δρουν στο όνομα των λαϊκών συμφερόντων πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Γιατί το θέμα εδώ δεν είναι μια απλή καταδίκη και διαμαρτυρία. Αλλά η ανάγκη να ανατραπεί η αντιδραστική αναθεώρηση του συντάγματος με μαζικούς νικηφόρους αγώνες από τη σκοπιά των σύγχρονων εργατικών και νεολαιΐστικών αναγκών και δικαιωμάτων,

Οι κινητοποιήσεις στις 10 του Γενάρη ήταν μόνο η αρχή!

Σήμερα προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η αναθεώρηση του άρθρου 16 είναι τελειωμένη υπόθεση. Ότι η συναίνεση της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ έκλεισαν δια παντός το ζήτημα. Έτσι προσπαθούν να μας αποθαρρύνουν και να μας κοιμίσουν. Γιατί χρειάζονται ακόμα οι ψηφοφορίες στην ολομέλεια, αλλά και οι ψηφοφορίες στην επόμενη αναθεωρητική Βουλή. Και γιατί πάνω απ’ όλα αυτοί που μπορούν και πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο είναι ο λαός και η νεολαία, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι, αυτοί που θίγονται πραγματικά από το χτύπημα του δικαιώματος στη δωρεάν παιδεία. Γι’ αυτό και λέμε ότι:

  • ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ.

Τώρα είναι η ώρα:

ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΟ, ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16.

  • Τα σωματεία και οι ομοσπονδίες να πάρουν θέση ενάντια στην αναθεώρηση του Συντάγματος, να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στον παλλαϊκό αγώνα, να οργανώσουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρωτοβουλία για συνελεύσεις σε κάθε εργασιακό χώρο. Να ξεμπροστιάσουν τη ΓΣΕΕ (αλλά και την ΑΔΕΔΥ) για να σταματήσουν το φλερτάρισμα με την ιδέα των «μη-κρατικών» ΑΕΙ, να απαιτήσουν απόφαση για πανεργατική απεργία. Το εργατικό κίνημα να μπει μπροστάρης στη μάχη ενάντια στην κατάργηση και λεηλασία των κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας στην Παιδεία, την Εργασία, το Περιβάλλον!
  • Να στηριχθούν οι φοιτητικές καταλήψεις και κινητοποιήσεις, να φτάσει η φλόγα της εξέγερσης και στα σχολεία, να συμμετέχει το μαθητικό κίνημα στον αγώνα, να υψωθεί νεολαιίστικος πύργος αντίστασης στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και το μέλλον της ανασφάλειας και της πειθάρχησης.
  • Να μην υπάρξει πόλη και γειτονιά χωρίς τη δική της λαϊκή πρωτοβουλία κατά της αναθεώρησης. Να διοργανωθούν συζητήσεις, ενημερώσεις, εξορμήσεις παντού, να σπάσει το πέπλο της σιωπής και η κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση σχετικά με την αναθεώρηση, να συντονιστεί καλύτερα ο παρατεταμένος αγώνας.
  • Να προχωρήσει ο ενωτικός, ισότιμος και αποτελεσματικός αγωνιστικός συντονισμός όλων των πρωτοβουλιών και των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται ενάντια στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Στην κρισιμότητα της μάχης δεν αναλογούν ούτε χωριστές κινητοποιήσεις, ούτε παραταξιακές μικρότητες, αλλά η πιο πλατιά συσπείρωση γύρω από την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων απέναντι στη συντονισμένη επίθεση Κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ – Ε.Ε.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ!

·ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ – ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16 -ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12Μ.Μ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ – ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ