ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΡΑΣΗΣ

Με βάση την εκτίμηση μας για τις βουλευτικές εκλογές και την συγκυρία προτείνουμε την άμεση δραστηριοποίηση της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α :

Επιδιώκουμε την σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης με πρωτοβουλίες που θα οδηγούν σε μαζικούς, αποφασιστικούς, ενωτικούς και νικηφόρους αγώνες ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θα αναδεικνύουν την επικαιρότητα της ρήξης και της ανατροπής και την αναγκαιότητα της αντικαπιταλιστικής προοπτικής. Πρέπει η αντικαπιταλιστική αριστερά με ενωτικές πρωτοβουλίες να παίξει σημαντικό ρόλο στους αγώνες. Παλεύουμε μέσα από την παρέμβαση στο κίνημα και την κοινή δράση στους αγώνες να δώσουμε νέα δυναμική στο αίτημα της ενότητας της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

-Να αντισταθούμε στο νέο προϋπολογισμό της λιτότητας και των περικοπών για την υγεία , την παιδεία, το περιβάλλον, παγώματος των αυξήσεων στους μισθούς, των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ αλλά και κλιμάκωσης της φορολογίας σε βάρος των μισθωτών, της αύξησης των εξοπλιστικών δαπανών και των παροχών στους επιχειρηματίες.

-Να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για να μην περάσει η νέα επίθεση στο ασφαλιστικό που θα φέρει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων, κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των γυναικών σε ευνοϊκή συνταξιοδότηση, ενοποίηση ταμείων και εξώθηση στην ιδιωτική ασφάλιση

-Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εφαρμογή του νόμου-πλαίσιου σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και συνεχίζουμε μέχρι την κεντρική απόσυρση του Να αγωνιστούμε ενάντια στα νομοσχέδια για μεταπτυχιακά και έρευνα. Να μην περάσουν οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που παρέδωσε η Γιαννάκου στο Στυλιανίδη για εφαρμογή. Επιδιώκουμε ο χώρος της εκπαίδευσης να συνεχίσει την δυναμική της σύγκρουσης που άνοιξαν οι φοιτητικές καταλήψεις και η απεργία των δασκάλων.

-Να αντισταθούμε στην καταστροφική πολιτική για το περιβάλλον που μετά τις πυρκαγιές έχει ξεσηκώσει μαζικά την ευαισθησία. Να στηρίξουμε τις αντιστάσεις για την προστασία των δασών, του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων. Να στηρίξουμε τις αντιστάσεις ενάντια στις προτεραιότητες των κερδοσκόπων, των μεγαλοεργολάβων, του λόμπι της αυτοκινητοβιομηχανίας και του πετρελαίου που απειλεί το κλίμα και την ζωή του πλανήτη.

-Να αντισταθούμε στην ένταση της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Ενάντια στην πολιτική του φασιστικού ΛΑΟΣ και τη σύμπραξη της κυβέρνησης μαζί του για την προώθηση αντιδραστικών-αντιμεταναστευτικών πολιτικών τύπου Σαρκοζύ Να στηρίξουμε τον αγώνα για την άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών με την κατάργηση των ρατσιστικών νόμων, να κατοχυρωθούν ίσα δικαιώματα για όλους τους μετανάστες, να μην περάσουν τα νέα μέτρα που μετατρέπουν τα σύνορα τηςΕλλάδας σε πολεμική ζώνη κατά των φτωχών μεταναστών και προσφύγων.

-Να αντισταθούμε στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να απαιτήσουμε την άμεση αποχώρηση από το Αφγανιστάν, το κλείσιμο των βάσεων της Σούδας και του Ακτίου, να μπει τέλος στις διευκολύνσεις των επεμβάσεων στο Ιράκ, την Μ. Ανατολή και τα Βαλκάνια. Είμαστε στο πλευρό της αντίστασης στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Παλαιστίνη, στο Λίβανο και του παγκόσμιου αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

-Να αντισταθούμε στην παραβίαση και την αναίρεση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ενάντια στην αντιτρομοκρατική σταυροφορία των ελληνικών κυβερνήσεων, των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ. Ενάντια στο ΠΔ του Παυλόπουλου που επιτρέπει στην αστυνομία την χρήση κινούμενων συρματοπλεγμάτων, χρωμοσφαιριδίων και πλαστικών σφαιρών.

Για να γίνει πράξη αυτή η κατεύθυνση:

Με προκηρύξεις και αφίσες της ΕΝΑΝΤΙΑ παρεμβαίνουμε συστηματικά σε όλα τα μεγάλα μέτωπα που ανοίγονται: ασφαλιστικό, προϋπολογισμό, οικολογική καταστροφή.

Συνεχίζουμε, αναπτύσσουμε και κάνουμε πιο αποτελεσματική τη λειτουργία και τη δράση της ΕΝΑΝΤΙΑ μέσα από τις τοπικές επιτροπές.

Παρεμβαίνουμε συντονισμένα στις εργατικές παρεμβάσεις, στα νεολαιίστικα σχήματα, στις τοπικές κινήσεις, έτσι ώστε αυτά να είναι πρωτοπόρα στις μεγάλες μάχες που έρχονται.

Επιδιώκουμε το συντονισμό και κοινές πρωτοβουλίες με τις άλλες τάσεις και τους αγωνιστές της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Επιμένουμε την ενιαιομετωπική παρέμβαση στο κίνημα με όλες τις δυνάμεις του εργατικού κινήματος και της αριστεράς που αντιστέκονται στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.

Ειδικότερα:

Δίνουμε τη μάχη, έτσι ώστε, το σύνολο των συσπειρώσεων, των σχημάτων και των ταξικών συνδικαλιστών που δρουν σε χώρους δουλειάς να παρεμβεί συντονισμένα και μεθοδικά ενάντια στην αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, προβάλλοντας τις εργατικές ανάγκες και δικαιώματα και παλεύοντας ώστε σύλλογοι και ομοσπονδίες να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις σε λογική κλιμάκωσης και αποφασιστικής σύγκρουσης και πιέζοντας τη ρεφορμιστική αριστερά να μετατοπιστεί σε πιο αγωνιστικές πρακτικές. Ταυτόχρονα, η ΕΝΑΝΤΙΑ με κεντρικό υλικό θα κάνει καμπάνια πάνω στο θέμα, επιδιώκοντας να γίνει η μάχη ενάντια στις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις κεντρικό πολιτικό ζήτημα.

Με αφορμή τον προϋπολογισμό, παλεύουμε ώστε οι όποιες κινητοποιήσεις να μην είναι επετειακές αλλά να αποτελούν το πρώτο στιγμιότυπο ενός παρατεταμένου αγώνα για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Η απεργία και η διαδήλωση για τον προϋπολογισμό να είναιη πρώτη μεγάλη αγωνιστική απάντηση στις αντεργατικές πολιτικές Αυτό το στίγμα πρέπει να δώσει και το κεντρικό υλικό της ΕΝΑΝΤΙΑ.

Επιμένουμε στο δρόμο των περσινών αγώνων στο χώρο της εκπαίδευσης. Θέλουμε η αντικαπιταλιστική αριστερά όχι μόνο να διατηρήσει και να ενισχύσει την πρωτοπόρα θέση που έχει μέσα στο πανεκπαιδευτικό κίνημα, αλλά και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να αποτρέψει κάθε κυβερνητική σκέψη για εφαρμογή του Νόμου Πλαισίου, στο δρόμο για την πλήρη ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Μπαίνουμε αποφασιστικά στη μάχη για τη συγκρότηση του πιο πλατιού αγωνιστικού μετώπου ενάντια στις πολιτικές που στο όνομα της «ανάπτυξης» και της «αξιοποίησης» οδηγούν στην οικολογική καταστροφή και την περιβαλλοντική υποβάθμιση. Παλεύουμε για την πιο πλατιά συσπείρωση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, αγωνιστών, τοπικών κινήσεων, οικολογικών πρωτοβουλιών γύρω από αυτή την κατεύθυνση και κεντρικά και σε επίπεδο τοπικών πρωτοβουλιών.

Απευθυνόμαστε πλατιά, παίρνουμε και συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες για την κοινή ενωτική δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στις προωθούμενες νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Επιδιώκουμε το συντονισμό τους μέσα από κοινές επιτροπές βάσης αντίστοιχα μ’ αυτές που συγκροτήθηκαν ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16.