Παλεύουμε για ένα ενωτικό αντικαπιταλιστικό ψηφοδέλτιο ενάντια σε λογικές σεχταρισμού και πολυκατακερματισμού. Το επιδιώκουμε μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών.

Δεν μας ενδιαφέρει η αναδιάταξη των συσχετισμών στο εσωτερικό της ριζοσπαστική αριστερά. Μας ενδιαφέρει η αναδιάταξη των συσχετισμών στην κοινωνία και την αριστερά με την ανάδειξη του μόνου δρόμου που θα επιφέρει βελτιώσεις για τους εργαζόμενους και την νεολαία, του αντικαπιταλιστικού δρόμου.

Αρνούμαστε να εμπλακούμε σε αντιπαραθέσεις λάσπης, αλληλοεπικάλυψης εκδηλώσεων και αφισοπολέμου μεταξύ δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις (οργανωμένες και ανένταχτες) της ριζοσπαστικής αριστεράς σε μια προγραμματική βάση που μπορεί, όπως φάνηκε και από τις αντικαπιταλιστικές συνελεύσεις, να συσπειρώσει τις δυνάμεις αυτές. Συνεισφέρουμε τη βάση αυτή στον πολιτικό διάλογο και είμαστε έτοιμοι να τη συζητήσουμε με τον καθένα.

Είμαστε όμως και αποφασισμένοι να δοκιμάσουμε την κοινωνική δυναμική της ενιαίας αντικαπιταλιστικής πολιτικής αναφοράς ακόμα και στο εκλογικό επίπεδο.

Μέχρι τις εκλογές η περίοδος δεν πρέπει να είναι προεκλογική, αλλά περίοδος ανειρήνευτων κοινωνικών αγώνων. Παλεύουμε για τον συντονισμό όλων των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς στο επίπεδο των αγώνων ως αναγκαίο βήμα και για την ενιαία κάθοδο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις εκλογές.

Εκτιμούμε ως εξαιρετικά θετική την πρωτότυπη και πρωτοπόρα διαδικασία των αντικαπιταλιστικών συνελεύσεων, που ενέπλεξε σε μια πολιτική συζήτηση μεγάλο μέρος του κόσμου των κινημάτων και της ριζοσπαστικής αριστεράς. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτή την πρακτική για τις κεντρικές πολιτικές πρωτοβουλίες της ριζοσπαστικής αριστεράς.