Πάγωμα διαδικασιών ασύλου για όλους τους πρόσφυγες και επαναπροώθησή τους στις χώρες προέλευσης χωρίς καταγραφή, κλείσιμο συνόρων στον Έβρο, «εκπαιδευτικές βολές» με πραγματικά πυρά, όργιο βίας και καταστολής: Αυτή είναι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης, κόντρα στο διεθνές δίκαιο και κάθε στοιχειώδη ανθρωπιά, στους άοπλους και εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή που κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ δίνουν την αμέριστη στήριξή τους στην εισβολή στη Συρία, τη δολοφονία αμάχων και την ασταμάτητη δημιουργία προσφυγικών πληθυσμών, ενώ ενισχύουν τις συμφωνίες με την Τουρκία, για τη μετατροπή των νησιών σε πλωτές φυλακές.

Η ελληνική κυβέρνηση βέβαια είχε εδώ και καιρό ψηφίσει τον νόμο για τη δημιουργία κλειστών δομών στα ελληνικά νησιά, συμβάλλοντας αποφασιστικά στο να προχωρήσει η οικοδόμηση της Ευρώπης-Φρούριο, όπως άλλωστε είχε κάνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τη γιγάντωση της φυλακής της Μόριας. Σήμερα, στην επιχείρηση της Τουρκίας να μετατρέψει τους πρόσφυγες σε εργαλείο άσκησης πολιτικής πίεσης προς την Ε.Ε., η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέπει την ευκαιρία να βαθύνει και να εδραιώσει και η ίδια τη ρατσιστική και κατασταλτική πολιτική της. Η κρατική προπαγανδιστική μηχανή, που δεν διστάζει να αποκαλεί «ασύμμετρη απειλή» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οξύνει τον κοινωνικό αυτοματισμό και επιβραβεύει όποια ρατσιστική και αντιμεταναστευτική αντίδραση σηκώνει κεφάλι τις μέρες αυτές, κάνοντάς τη ασπίδα προστασίας της πολιτικής της Ν.Δ.

Ο αγωνιζόμενος λαός όμως, που ξέρει πολύ καλά και από προσφυγιά και από ανέχεια, γνωρίζει ότι η μόνη απειλή για τη ζωή του δεν είναι άλλη από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας, και κάθε είδους ρατσιστική πολιτική, που μόνο στόχο έχει το «διαίρει και βασίλευε» και την αποδυνάμωση των αγώνων για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς πολέμους, φτώχεια και ρατσισμό.

⎼ Άσυλο σε πρόσφυγες και μετανάστ(ρι)ες - ταξιδιωτικά έγγραφα - δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης.

⎼ Κανένα κλειστό κέντρο κράτησης, κανένα «ανοιχτό» στρατόπεδο συγκέντρωσης, άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων από τη Μόρια, μετεγκατάσταση προς κατάλληλες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, παροχή στέγης μέσα σε πόλεις και χωριά.

⎼ Απεγκλωβισμός από τα νησιά με άμεση κατάργηση της εφαρμογής Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και των κανονισμών του Δουβλίνου.

⎼ Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, ούτε σκέψη για θαλάσσια εμπόδια. Να φύγει άμεσα η FRONTEX από το Αιγαίο.

⎼ Ίσα δικαιώματα σε εργασία, εκπαίδευση, περίθαλψη.

⎼ Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών, τερματισμός του πολέμου στη Συρία τώρα! Καμία εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

ΟΛΕΣ/-ΟΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΗ

ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών / στριών

Αριστερή Ανασύνθεση

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά