Είναι σε όλο τον κόσμο εμφανές ότι ζούμε πλέον σε πρωτόγνωρες ιστορικές συνθήκες. Μια πανδημία μετατρέπεται σε διεθνή υγειονομική κρίση και τελικά σε συγχρονισμένη παγκοσμίως οικονομική ύφεση με κίνδυνο εκτροπής σε ανοιχτή κρίση. Δίνουμε μαζί με τον λαό μας τη μάχη για την αντιμετώπιση της αρρώστιας και τις συνέπειές της στην υγεία, την κοινωνία και την εργασία. Γνωρίζοντας ότι ήδη από τώρα, αλλά πολύ περισσότερο στην «επόμενη μέρα» το ερώτημα ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα αυτής της κρίσης θα τεθεί και πάλι επιτακτικά και με οξύτερη μορφή, όπως το 2008-09.

Η νέα κατάσταση απαιτεί νέα καθήκοντα. Οι προσπάθειες για την τόσο αναγκαία, ειδικά μετά την ήττα του 2015, κινηματική, πολιτική και προγραμματική ανασυγκρότηση και ανασύνθεση μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής αριστεράς πρέπει να επιταχυνθούν.

Είναι αναγκαία η ανάληψη πρωτοβουλίας για τη μετωπική συμπαράταξη λαϊκών κοινωνικών και αριστερών πολιτικών δυνάμεων, με στόχο την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών εκπροσώπων τους, για την απόκρουση των γενικότερων σχεδίων του ιμπεριαλισμού. Στα πλαίσια αυτά επιδιώκουμε κοινή δράση με αμοιβαίες δεσμεύσεις, πάνω σε συγκεκριμένα προβλήματα κατόπιν πολιτικής συμφωνίας, και με ευρύτερες δυνάμεις.

Ως Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων κινούμαστε από την αρχή της συγκρότησής μας σε μια τέτοια πορεία. Γνωρίζουμε ότι όλα τα αναγκαία βήματα πρέπει να επιταχυνθούν και ότι και εμείς και όλες οι αριστερές ριζοσπαστικές δυνάμεις θα κληθούμε αντικειμενικά εκ νέου να σταθούμε στο ύψος των νέων περιστάσεων. Από την πλευρά μας, έχουμε ήδη λάβει και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες για την αγωνιστική κοινή δράση στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, στις γειτονιές, στη διαδικτυακή παρέμβαση. Και δηλώνουμε ότι θα ανταποκριθούμε σε κάθε άλλη ειλικρινή πρωτοβουλία προς την ίδια κατεύθυνση. Γιατί τις μάχες δεν τις διαλέγουμε, τις μάχες τις δίνουμε όταν πρέπει. Και μπροστά μας έχουμε έναν νέο γύρο μεγάλων κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών αναμετρήσεων.

Κανείς μόνος – καμία μόνη μπροστά σε αυτό που έρχεται!

Συστράτευση τώρα όλων των δυνάμεων στο κίνημα και τη ριζοσπαστική Αριστερά!