1. Καλούμε τον ελληνικό λαό να καταδικάσει το σιωνιστικό τρομοκρατικό καθεστώς απαρτχάιντ του Ισραήλ και την ακροδεξιά ρατσιστική κυβέρνηση Νετανιάχου που δε δίστασε να προκαλέσει μια γενικότερη πολεμική ανάφλεξη σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Αν. Μεσόγειο με τον απρόκλητο βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό για να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε από την ηρωική μαζική μετωπική αντίσταση του παλαιστινιακού λαού στη μαρτυρική Γάζα. Η κυβέρνηση αυτή βυθίζεται στην ανυποληψία τόσο διεθνώς όσο και μέσα στο Ισραήλ, βυθιζόμενη στο αίμα δεκάδων χιλιάδων αθώων. Γνωρίζει ότι ένα τέλος της επίθεσής της με οποιονδήποτε συμβιβασμό με τους Παλαιστίνιους θα σημάνει και το τέλος της κυβέρνησης, τη δίωξη της για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου.

2. Καταδικάζουμε την υποκρισία των ΗΠΑ, της Μεγ. Βρετανίας, της Γαλλίας και όσων στέκονται αυτή τη στιγμή στο πλευρό του Ισραήλ και εναντίον του Ιράν. Είναι συνυπεύθυνοι συνεργάτες αν όχι συν-ενορχηστρωτές και του εγκλήματος στη Γάζα και της κατάφωρης παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου με την απρόκλητη βομβιστική επίθεση κατά του ιρανικού προξενείου. Εξάλλου οι πρώτοι διδάξαντες είναι οι ΗΠΑ με τη δολοφονία του στρατηγού Σολεϊμάν σε ξένο έδαφος.

Οι ΗΠΑ, βλέποντας ότι χάνουν έδαφος σε όλα τα πεδία δε διστάζουν να μετατρέπουν τον ανταγωνισμό τους με τις άλλες καπιταλιστικές χώρες σε ένοπλες συγκρούσεις πυροδοτώντας τις. Τώρα, μένει να φανεί αν η κυβέρνηση Μπάιντεν θα κάνει το κρίσιμο βήμα: συμμετέχοντας η ίδια άμεσα μαζί με τους πολεμοκάπηλους Μακρόν και Σούνακ σε μια επιθετική πολεμική εμπλοκή κατά του Ιράν, υπό τον φόβο μιας οδυνηρής ήττας στις επερχόμενες εκλογές.

3. Η ιρανική κυβέρνηση οδηγήθηκε σε ένα τεράστιο πολιτικό δίλημμα: να καταπιεί ακόμη μια ταπεινωτική και παράνομη επίθεση σε βάρος της αναμένοντας στωικά την πιθανή πλήρη απομόνωση του Ισραήλ και του Νετανιάχου σε ένα άγνωστο μέλλον ή να αντιδράσει στην καταφανή προβοκάτσια που της έστησαν, εμπλεκόμενη όμως σε έναν καταστροφικό πόλεμο με άγνωστη κατάληξη. Έκανε την επιλογή που έκανε. Ανεξάρτητα από το θεοκρατικό αστικό χαρακτήρα του καθεστώτος αυτής της χώρας, για όσους ανθρώπους διαθέτουν στοιχειώδη τιμιότητα, είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι αυτό που πυροδοτεί το πολεμικό κλίμα στη Μέση Ανατολή. Η απειλή ενάντια στην ειρήνη και για τη γενίκευση του πολέμου στην περιοχή είναι το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ. Για αυτό, το δίκιο ήταν και παραμένει με το μέρος των αντιστεκόμενων λαών στην Παλαιστίνη, το Λίβανο, την Υεμένη, σε όλη τη Μέση Ανατολή.

4. Η σωστή πλευρά της Ιστορίας για τον λαό της Ελλάδας είναι εναντίον του Ισραήλ, των ΗΠΑ και όσων το στηρίζουν. Η χώρα μας και ο ελληνικός λαός κινδυνεύουν να συμπαρασυρθούν στις φλόγες του πολέμου εάν η κυβέρνηση επιλέξει να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Όλη η Αριστερά και κάθε τίμια και δημοκρατική δύναμη χρειάζεται τώρα να δράσουμε από κοινού για ένα μαζικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα απαιτεί από την κυβέρνηση να μην εμπλακεί με κανέναν τρόπο σε αυτόν το βρώμικο πόλεμο κατά των Παλαιστινίων, του Ιράν και των συμμάχων τους. Την άμεση απόσυρση της φρεγάτας Ύδρα από την Ερυθρά Θάλασσα. Την άμεση απαγόρευση κάθε στρατιωτικής και άλλης δραστηριότητας από το ελληνικό έδαφος, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Το κλείσιμο του εναέριου χώρου στις δυνάμεις που συμμετέχουν στον πόλεμο. Την άμεση αναστολή και προοπτικά την ακύρωση των συμφωνιών για τις αμερικανικές βάσεις. Την πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ με στόχο την ρήξη και τελικά την έξοδο.

5. Η κατάσταση, ο μέγιστος κίνδυνος του πολέμου και οι βαρβαρότητες που απειλούν το λαό της Ελλάδας και όλους τους λαούς, απαιτούν από όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και ειδικά της μαχόμενης, αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής πτέρυγας, να αλλάξουμε στάση και από την αδιέξοδη αντιπαλότητα να περάσουμε στη μέγιστη δυνατή συνεργασία για να ορθώσουμε ένα ισχυρό μέτωπο πάλης που θα σταματήσει την καταστροφική εξέλιξη και θα αλλάξει το ρου της Ιστορίας σε όφελος της εργατικής τάξης, των λαών και της ειρήνης με την ήττα των ιμπεριαλιστών και του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά τον πόλεμο.


Πρωτοβουλία για μια ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

(ΑΡΑΝ, Κ/ΣΧΕΔΙΟ, Ανένταχτοι/ες)