Μας οδηγούν σε πόλεμο .

Αποφάσεις ντροπής!!!

Πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε :

Να αναλάβει τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» κατά των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Να στείλει τη φρεγάτα ΥΔΡΑ, στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας, στο πλευρό των ΗΠΑ και του Ισραήλ και κατά των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Πρόκειται για αποφάσεις ντροπής που στηρίζουν το βάρβαρου πόλεμο που κάνει το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων και είναι επικίνδυνες . Σημειώνουμε ότι οι Χούθι επιτίθενται σε πλοία που πάνε ή που έρχονται από το Ισραήλ, ζητώντας να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων. Αντί η Ελλάδα να ζητάει τη διακοπή της γενοκτονίας, κάτι που θα επέτρεπε και την αποκατάσταση της ελεύθερης και ασφαλούς ναυσιπλοΐας, επιτίθεται σε αυτούς που προσπαθούν να τη σταματήσουν.

Παράλληλα βαθαίνει επικίνδυνα η εμπλοκή της Ελλάδας στην ουκρανική σύγκρουση . Ήδη έχει αποστείλει στην Ουκρανία φορτία όπλων, οχήματα μάχης πεζικού και εκατοντάδες αντιαρματικές ρουκέτες όπως αποκάλυψε πρόσφατα το καθεστώς του Κιέβου μέσω ευχητηρίων μηνυμάτων προς τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ . Τώρα η κυβέρνηση κατ’ απαίτηση των ΗΠΑ στέλνει στο Κίεβο εξοπλισμό που έχει προμηθευτεί από τη Ρωσία, (S300 και TOR M1) γεγονός που προκαλεί την οργή της Μόσχας

Η Λάρισα και η χώρα μετατρέπονται σε στόχο αντιποίνων .

Η 110 Π.Μ. λειτουργεί ως κόμβος υποστήριξης των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή. Από εδώ μπορούν να επιχειρούν σε Μαύρη Θάλασσα, Ανατ. Ευρώπη και πάνω από την Ουκρανία, κατασκοπεύοντας τη Ρωσία και Λευκορωσία .

Η 1η Στρατιά , μετά από σχετική πρόταση του Υπουργού Ν. Δένδια «αναβαθμίζεται» ως Στρατηγείο της Επιχείρησης της Ε.Ε. κατά των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα , αναλαμβάνοντας μάλιστα η Ελλάδα την διοίκηση της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στη Λάρισα μετεγκαταστάθηκαν τα Ελικόπτερα από το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα .

Οι ενέργειες αυτές γίνονται για την κάλυψη των αναγκών της αμερικανικής διοίκησης Ευρώπης – Αφρικής της Πολεμικής Αεροπορίας (USAFE – AFAFRIKA), σε ενδεχόμενη πολεμική αναμέτρηση με τη Ρωσία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και ευρύτερα. Πρόκειται για σχέδια των Αμερικανών που στηρίζονται στην επαίσχυντη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ, που υπέγραψε η Ν.Δ. στηριζόμενη στην προετοιμασία που έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελλάδα θα υποστεί οδυνηρές συνέπειες από την τυφλή υποταγή της στις δυνάμεις του Αμερικανοβρετανικού άξονα και της πιο σκληροπυρηνικής Ε.Ε.

Κανένα από αυτά τα σχέδια δεν γίνεται για την άμυνα της χώρας μας. Αντίθετα οι υποδομές της Λάρισας- Σούδας- Αλεξανδρούπολης …εξυπηρετούν τα Αμερικανονατοϊκά σχέδια και γιαυτό έχουν επανειλημμένα «στοχοποιηθεί» από την πλευρά της Ρωσίας, του Ιράν και των Χούθι , γεγονός που αναδεικνύει τους μεγάλους κινδύνους που προκύπτουν για τον ελληνικό λαό. Σε περίπτωση γενίκευσης- κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και η συμμετοχή της χώρας σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, η στοχοποίηση της Λάρισας και της χώρας μας δεν είναι σενάριο φαντασίας αλλά άμεσος και υπαρκτός κίνδυνος.

Σημειώνουμε ότι :

Σπάνε οριστικά οι ιστορικοί δεσμοί με τη Ρωσία και τις συνέπειες τις νοιώθουμε ήδη στην εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια.

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει σε αυστηρούς τόνους την Αθήνα να μην μεταφέρει τους S-300 στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα είναι «παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία».

<< Στη Γάζα διαπράττονται καθημερινά εγκλήματα γενοκτονίας, με την πλειονότητα των θυμάτων να είναι γυναίκες και παιδιά, μπροστά στα μάτια και με γνώση όλου του κόσμου, και όλες οι χώρες πρέπει να λάβουν σοβαρά μέτρα για τον τερματισμό τους. Δυστυχώς, η κίνηση ορισμένων χωρών με τους πολεμικούς στόλους τους προς υποστήριξη των δραστών της γενοκτονίας και η σιωπή άλλων χωρών μας ανάγκασαν να αναλάβουμε μονομερή στρατιωτική δράση για να τη σταματήσουμε, γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να το κάνουμε.» Η δήλωση αυτή αφορά κατεξοχήν τη χώρα μας με δεδομένη την απόφαση Μητσοτάκη - Δένδια να στείλουν ελληνικό πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, υπό αμερικανική διοίκηση. Η ρήξη με τις αραβικές χώρες με επίκεντρο το παλαιστινιακό προστίθεται στην μικρόνοια πολιτική απέναντι στη Ρωσία , δημιουργεί ένα δυσμενές συνολικό περιβάλλον για τη χώρα μας.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ!

Κανείς δεν πρέπει να μένει ήσυχος από τις τελευταίες εξελίξεις. Το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά ορατό και απαιτείται επαγρύπνηση και δράση για να αποτραπούν οι επικίνδυνοι κυβερνητικοί σχεδιασμοί. Ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο και στην ελληνική εμπλοκή πρέπει να δυναμώσει και να γίνει ακόμα πιο μαζικός.

Να απαιτήσουμε να ακυρωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα. Να επιστρέψουν στη χώρα μας όλες οι στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται εκτός των συνόρων . Να σταματήσει η Ελλάδα να γίνεται ορμητήριο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - Ε.Ε. και των τυχοδιωκτικών πολεμικών σχεδιασμών τους και να κλείσουν οι βάσεις . Εκεχειρία τώρα στη Γάζα – Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Λάρισα 1/2/2024