Παρασκευή 16 & Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

📍Πάντειο Πανεπιστήμιο

Στην έρημο του ρεαλισμού τους, κάνουμε το αδύνατο δυνατό!

Το φεστιβάλ Radikal διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος, στις 16 και 17 Ιουνίου στην Αθήνα, ανοίγοντας τις πύλες του για ένα διήμερο συναυλιακών εκδηλώσεων και πολιτικών συζητήσεων.

Στην έρημο του “ρεαλισμού” των κυβερνήσεων, του κέρδους των λίγων και της δυστυχίας των πολλών, όπου οι ανάγκες και τα όνειρά μας παραμερίζονται καθημερινά ως “αδύνατα”, πιάνουμε το νήμα των “μεγάλων αναταραχών” της περιόδου: του κινήματος των καλλιτεχνών, της μαζικής εμφάνισης εργαζομένων και νεολαίας στον δρόμο μετά το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη, των αντιστάσεων απέναντι στην καθημερινή βαρβαρότητα των εργοδοτών, της αστυνομίας, των γυναικοκτονιών και του ασφυκτικού κόστους ζωής.

Το φεστιβάλ Radikal φιλοδοξεί να γίνει ένας χώρος έκφρασης της ριζοσπαστικής σκέψης και της συλλογικής ανησυχίας, θέτοντας ερωτήματα και συμβάλλοντας στη συζήτηση για την πολιτική οργάνωση, τα κινήματα και τις αντιστάσεις της εποχής μας, για τον “αδύνατο” κόσμο, που όλα τα παραπάνω κάνουν κάθε μέρα πιο δυνατό και πιο πραγματικό.

Οι φωνές των κινημάτων και οι συλλογικές ανησυχίες της γενιάς μας επιδιώκουμε να συναντηθούν με τους καλλιτέχνες που τις αφουγκράζονται και ις μουσικές που τις τραγουδούν, με συναυλίες που θα ακολουθούν τις συζητήσεις και τις δύο μέρες του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ Radikal 2023 διοργανώνεται από τη νεολαία της Αριστερής Ανασύνθεσης, τους/τις νέους/ες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, οργανώσεις της επαναστατικής ριζοσπαστικής Αριστεράς και ανένταχτους/ες αγωνιστές/-τριες, στο πλαίσιο της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, σε ένα φεστιβάλ οικονομικά αυτοτελές και ανεξάρτητο από χορηγίες, το οποίο προπαγανδίζεται, θα στηθεί και θα λειτουργήσει από νέο κόσμο που αποτέλεσε και επιδιώκει καθημερινά να αποτελεί οργανικό κομμάτι των κινημάτων και αντιστάσεων της εποχής μας.

💥Πολιτικές εκδηλώσεις

Παρασκευή 𝟏𝟔 Ιουνίου 𝟐𝟎𝟐𝟑, 18:30

#sesaspoumasakoute: Μαθαίνοντας από τον χειμωνανθό της Τέχνης. Οργάνωση, εμπειρίες και προοπτική του κινήματος

Ελευθερία Κωνσταντοπούλου, ηθοποιός

Θάνος Παπαδογιάννης, σπουδαστής Δραματικής Σχολής Εθνικού Θεάτρου

Σάββας Στρούμπος, σκηνοθέτης

Στάλη Συμεών, χορογράφος-χορεύτρια / Γενική Γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού (ΣΕΧΩΧΟ)

Συντονίζει η Όλγα Μοσχοχωρίτου, κριτικός θεάτρου


Σάββατο 17 Ιουνίου 𝟐𝟎𝟐𝟑, 18:30

Αφού χρειάζεται θα (ξαν)αρχίσουμε από την αρχή: για μια αριστερή, ριζοσπαστική πολιτική στις τεκτονικές αλλαγές της εποχής μας

Παναγιώτης Καλαβάνος, Πρωτοβουλία για μία Μεταβατική Κομμουνιστική Οργάνωση

Έλσα Βαρελίδου, Αναμέτρηση – Οργάνωση για μία Νέα Κομμουνιστική Αριστερά

Μαρία Μπόλαρη, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά💥Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα


🗓 Παρασκευή 𝟏𝟔 Ιουνίου 𝟐𝟎𝟐𝟑

🎙️ Δυάρι

Ολίνα Γεωργουλοπούλου, τραγούδι

Μιχάλης Ατσάλης, τραγούδι - κιθάρα

Άγης Παπαπαναγιώτου, κοντραμπάσο

Χρήστος Ψαρομήλιγκος, βιολί

Γιάννης Μάλαμας, τύμπανα

🎙️ Βουκολική Διαταραχή

🎙️ Αχπάν


🗓 Σάββατο 𝟏𝟕 Ιουνίου 𝟐𝟎𝟐𝟑

🎤 The Black Tabasco Project

🎤 HALF Gramme of SOMA

🎤 Dury Dava

🎤 LOST Bodies

Facebook: RadiKal Festival

Instagram: radikal_fest

#radikalfest