ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

(Αριστερή Ανασύνθεση, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, ανένταχτοι/ες)

Το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με θύματα εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες/τριες, μεταξύ των οποίων δυστυχώς και πολλά παιδιά από ό,τι φαίνεται, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο περιπτώσεων όπου οι θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου γίνονται «τάφοι» ανθρώπινων ψυχών.

Τα κροκοδείλια δάκρυα του αστικού πολιτικού συστήματος συνιστούν πρόκληση. Όλα τα αστικά κόμματα έχουν ψηφίσει τους αντιπροσφυγικούς και αντιμεταναστευτικούς νόμους και υπερασπίζονται τη λογική της αντιδραστικής Ευρώπης – Φρούριο, που είναι υπεύθυνη για τις επαναπροωθήσεις και μιας εν γένει ξενοφοβικής πολιτικής.

Την ίδια στιγμή δεν αναφέρεται το παραμικρό για τον ρόλο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων στη δημιουργία προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Ποιος διέλυσε το κράτος της Λιβύης αν όχι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Γαλλία; Ποιος παρείχε διευκολύνσεις στους βομβαρδισμούς εκεί αν όχι οι ελληνικές κυβερνήσεις μέσω της χρήσης της βάσης της Σούδας; Όλοι αυτοί που τώρα θρηνούν τα θύματα και αναφέρονται γενικόλογα στις ευθύνες των διακινητών δεν λένε κουβέντα για τις αιτίες που δημιουργούν τις μεταναστευτικές ροές και φυσικά για τις ευθύνες που έχουν και οι κυβερνήσεις της χώρας μας σε αυτές.

Η αλληλεγγύη μας στους σύγχρονους κολασμένους/ες είναι αδιαπραγμάτευτη, ο αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά πιο αναγκαίος από ποτέ.

- Όχι στην Ευρώπη - Φρούριο!

- Άσυλο στους πρόσφυγες - ελευθερία προορισμού

- Δικαιώματα στους μετανάστες και μετανάστριες

- Κάτω ο ρατσισμός - Ζήτω η αλληλεγγύη!