Με ψήφους των κοινοβουλευτικών ομάδων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία Βορίδη για το μόρφωμα Κασιδιάρη. Μια τροπολογία, η οποία αναδεικνύει το πόσο διάτρητη και άρα επικίνδυνη για απαγόρευση κι άλλων κομμάτων στο μέλλον, ήταν η νομοθετική προσπάθεια, που ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο για την απαγόρευση συμμετοχής των φασιστών στις επερχόμενες εκλογές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που εμφανίζεται, μέσω του ακροδεξιού Βορίδη, ως τιμητής της Δημοκρατίας, επέτρεπε εδώ και δύο χρόνια την ακώλυτη αναπαραγωγή υλικού του καταδικασθέντος Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές, και έχει λεηλατήσει κάθε έννοια δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών. Δεν είναι τυχαίο ότι η συζήτηση για την τροπολογία αυτή συνοδεύεται και από μια προσπάθεια υπόρρητης επαναφοράς της αναχρονιστικής και αντιδραστικής θεωρίας των δύο άκρων από την πλευρά της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή οι επίσημες και μη διαψευσθείσες διαρροές περί θέσης ως επικεφαλής του φασιστικού μορφώματος του πρώην Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, αναδεικνύουν τις βαθιές διασυνδέσεις της ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής με το βαθύ κράτος, τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές.

Η φτηνή προεκλογική αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε παρών, έρχεται να αποδείξει στην πράξη ότι τα αστικά κόμματα, παρά τις υπαρκτές διαφορές τους, υπηρετώντας τις ίδιες αντιλαικές και πολίτικές του κεφαλαίου και της ΕΕ των κλειστών συνόρων, δεν μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο στην άνοδο της ακροδεξιάς και της φασιστικής απειλής. Άραγε πόσο σημαντικό είναι το αν η συνταγματικότητα συμμετοχής του μορφώματος Κασιδιάρη στις εκλογές θα κριθεί από τμήμα ή από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου όταν οι ασκούμενες πολιτικές της φτώχειας και της ανέχειας γεννούν, θρέφουν και συντηρούν τη φασιστική προπαγάνδα και ρητορική??

Όποιος θρέφει Μιχαλολιάκους, θερίζει Κασιδιάριδες, γι’ αυτό το αντιφασιστικό ποτάμι που βρέθηκε έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 7 Οκτωβρίου του 2020, την ιστορική μέρα καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Το μαχόμενο εργατικό και λαϊκό κίνημα, οι αγώνες της νεολαίας και το κίνημα υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι το μόνο τείχος απέναντι στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή.

Πρωτοβουλία για μια μεταβατική κομμουνιστική οργάνωση

(ΑΡΑΝ - Κ/ΣΧΕΔΙΟ- Αγωνιστές/τριες)