Με τις τιμές στα βασικά αγαθά να καλπάζουν ασταμάτητα, την ασύδοτη αισχροκέρδεια-ληστεία στην ενέργεια να τινάζει στον αέρα τα οικονομικά σε κάθε σπίτι, επιφυλάσσοντας εφιαλτικό χειμώνα, με περίπου 650.000 εργαζόμενες/ους να αμείβονται με τα 611 ευρώ του κατώτατου μισθού, με τα ενοίκια σε δυσθεώρητα ύψη κι όλα αυτά να δημιουργούν συνθήκες πρωτοφανούς αναξιοπρέπειας για όλες/ους μας η κοινωνική λεηλασία διευρύνεται με το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμό 2023

Ο προϋπολογισμός που κατατίθεται από τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να επιβεβαιώσει με τον χειρότερο τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι κύριες πηγές τους δημοσίων εσόδων παραμένουν οι έμμεσοι φόροι όπως ο ΦΠΑ ενώ έχουμε αύξηση της φορολογίας εισοδήματος, κυρίως φυσικών προσώπων (από 11,1 δις σε 11,3 δις). Την ίδια ώρα η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων (ΑΕ & ΕΠΕ) περιορίζεται στα 5,1 δις, δηλαδή ούτε τα μισά από όσα βάζουμε εμείς από την τσέπη μας!

Αντί για αύξηση των κοινωνικών δαπανών, μείωση του ΦΠΑ στα είδη μαζικής κατανάλωσης και αύξηση των της φορολογίας στα υψηλά εισοδήματα και στα κέρδη των εταιρειών όπως των ενεργειακών ομίλων που εμφανίζουν γιγαντιαία άνοδο η πολιτική της κυβέρνησης ιεραρχεί ως προτεραιότητα την εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς ανταγωνισμούς στην Ουκρανία, την κούρσα των εξοπλισμών και φυσικά την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος με απευθείας αναθέσεις σε κομματικούς φίλους και ημέτερους.

Ο μόνος δρόμος που έχει αποδείξει ότι έχει αποτέλεσμα είναι ο δρόμος του αγώνα, της οργάνωσης στα σωματεία μας σε κάθε χώρο δουλειάς, η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Η δυναμική της απεργίας της 9/11 έδειξε ότι ο πάγος της παθητικότητας που έχουν επιβάλει οι γραφειοκράτες που ντροπιάζουν εδώ και χρόνια τις έννοιες του συνδικαλισμού και του αγώνα έχει αρχίσει να εμφανίζει τα πρώτα ρήγματα μετά από καιρό. Αυτή την δυναμική τώρα πρέπει να κάνουμε όπλο μας και συζητήσουμε για την επόμενη μέρα σε κάθε χώρο δουλειάς δημόσιο και ιδιωτικό.

Για αυτό το λόγο συμμετέχουμε την συγκέντρωση που έχουν καλέσει δεκάδες σωματεία στις 17/12, στις 12.30 στο Σύνταγμα (μπλοκ της ΜΑΧΗΣ Όθωνος και Αμαλίας) διεκδικώντας όχι μόνο τα αυτονόητα αλλά και τα αναγκαία μπροστά στον δύσκολο χειμώνα σε όλη τη δύσκολη νέα χρονιά που έρχεται.

ΜΑΧΗ – Ανεξάρτητη Ενωτική Ταξική Κίνηση