2008-2019:11 χρόνια κομμάτια: Πολιτική εκδήλωση στο Χαλάνδρι, Παπάγου 7, 27 Νοεμβρίου, 19:30

ΤοΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΝΑΝΤΙΑ πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει μια πολιτική συζήτησημε θέμα τον απολογισμό των τελευταίων 11 χρόνων. Μια εκδήλωση στηνοποία θα συζητήσουμε με αφετηρία τον Δεκέμβρη του ’08, για τα μνημόνια,τις μεγάλες διαδηλώσεις και απεργίες, τις πλατείες και τους«αγανακτισμένους», την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το δημοψήφισμα του 2015 και τιςεκλογές του 2019.

Η πολιτική και κοινωνική κατάσταση σήμερα είναι πολύ χειρότερη για ταλαϊκά στρώματα απ’ ό,τι 11 χρόνια πριν. Σε τι κατάσταση έχουν περιέλθειοι χώροι της επαναστατικής αριστεράς και της αναρχίας μετά από μιακοινωνική αναμέτρηση που κράτησε 11 χρόνια; Σήμερα, πόσο στα σοβαράπαίρνει η κοινωνία τις ιδέες μας; Γιατί πολιτικά τον λογαριασμό τηςκυβέρνησης της αριστεράς τον πληρώσαμε και εμείς, ή μάλλον κυρίως εμείς(και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ); Τι δεν κάναμε καλά; Η συζήτηση για το τι έφταιξε καιφτάσαμε ως εδώ πρέπει ν’ ανοίξει και το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο.Δεν ήταν μόνο τα λάθη τακτικής, οι τρέχουσες ανεπάρκειες, η μία ή η άλλημάχη που χάσαμε.

Καλέσαμε για εισηγητές ανθρώπους που είναι ή ήταν μέχρι πρότινοςενταγμένοι σε πολύ διαφορετικούς χώρους (στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον Ρουβίκωνα,τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2015, τη ΛΑΕ κ.λπ.). Όμως θελήσαμε να φέρουμε στοίδιο τραπέζι όχι τους τυπικούς εκπροσώπους των διαφορετικώνιδεολογικοπολιτικών τάσεων, αλλά φωνές αιρετικές οι οποίες εισηγήθηκανκαι υπερασπίστηκαν, τα χρόνια που πέρασαν καθεμιά στον χώρο της,κατευθύνσεις διαφορετικές από αυτές που τελικά ακολουθήθηκαν (με ταγνωστά αποτελέσματα). Και αυτό είναι ένας καλός τρόπος και για να γίνειπράγματι ένας ουσιαστικός διάλογος, αλλά και για να διερευνήσουμε τιςδυνατότητες που έκρυβε η προηγούμενη περίοδος και δυστυχώς δεναξιοποιήσαμε.

Και όμως κινείται: Και θα συνεχίσει έτσι, τουλάχιστον για όσο δενέχουμε χάσει την ικανότητα μας να μαθαίνουμε μέσα από τις ήττες μας.