Με θλίψη μάθαμε για την απώλεια του συντρόφου Ανδρέα Βογιατζόγλου, γραμματέα του Καθοδηγητικού Οργάνου του ΚΚΕ (μ-λ), ύστερα από μάχη που έδωσε με γενναιότητα ενάντια σε καρκίνο που αντιμετώπισε.

Ο σύντροφος ανήκε στη γενιά της επαναστατικής αριστεράς της αντιχουντικής πάλης και της μεταπολίτευσης που στρατεύτηκε στη μάχη για την επαναστατική προοπτική, ενάντια στο ρεβιζιονισμό και το ρεφορμισμό στο κομμουνιστικό κίνημα. Υπήρξε στυλοβάτης της γενιάς της "ανασυγκρότησης" του ΚΚΕ (μ-λ), ύστερα από την κρίση που αντιμετώπισε το 1981-82, σε μία εποχή ευρύτερης κρίσης και διάλυσης των μορφών και οργανώσεων της υπάρχουσας τότε επαναστατικής αριστεράς.

Το πείσμα και η επιμονή του σε τέτοιους δύσκολους καιρούς είναι κάτι που και σήμερα χρειάζεται σε όσους και όσες αγωνιούν, αναζητούν και επιχειρούν την ανασυγκρότηση, την ανανέωση και την επανίδρυση της επαναστατικής και κομμουνιστικής προοπτικής. Αυτό είναι το σημαντικό που μένει στο τέλος και όχι οι όποιες διαφορές είχαμε στην πορεία των χρόνων σε πολιτικές επιλογές και αντιλήψεις.

Στέλνουμε τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια μας στους οικείους του και στους συντρόφους/ισσες του ΚΚΕ (μ-λ).

Καλό ταξίδι σύντροφε!

Αριστερή Ανασύνθεση - Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο