Μετά από έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα, έφτασε επιτέλους το καλοκαίρι, δίνοντας μας την ευκαιρία να αποφορτιστούμε από μια καθημερινότητα στην οποία η πίεση και το άγχος της επιβίωσης για το λαό και τη νεολαία φαίνονται ολοένα και να αυξάνονται. Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται αντικειμενικά από «μεγάλες αναταραχές»: από τις σειρήνες του πολέμου, το ξέσπασμα της πανδημίας και την αντιλαϊκή κυβερνητική διαχείριση, την νέα βάναυση επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, την συντριπτική αύξηση του κόστους ζωής και την ένταση του σεξισμού και του φαινομένου των γυναικοκτονιών. Η νεολαία συνεχίζει να βρίσκεται στο στόχαστρο, βλέποντας την προοπτική της να καταρρέει μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ενώ ταυτόχρονα έρχεται αντιμέτωπη με νέο κύκλο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση η οποία χτυπά τα δικαιώματά μας στην παιδεία, την εργασία, την υγεία και τη δημοκρατία.

Τα ερωτήματα λοιπόν παραμένουν ανοιχτά. Τι θα γίνει από Σεπτέμβρη; Πώς θα είναι η καθημερινότητά μας μέσα στις σχολές, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές μας; Τι θα γίνει με το μέλλον μας;Και ενώ έχει φτάσει το καλοκαίρι, το επόμενο διάστημα προμηνύεται το ίδιο έντονο και σκοτεινό. Πόσο μάλλον όταν για πολλούς/ες από εμάς και το καλοκαίρι δεν είναιευκαιρία για αναψυχή.

Όλα αυτά καταλήγουν στο ότι η περίοδος των διακοπών είναιπλέον απλώς μία ευκαιρία να «μαζέψουμε τα κομμάτια μας»για να την παλέψουμε από το φθινόπωρο. Ακόμα και για όσουςκαταφέρνουν να πάνε διακοπές, ο «δικός μας χρόνος» θυμίζειόλο και πιο πολύ την καθημερινότητα: άγχος να διαλέξουμεπροορισμό, άγχος να κλείσουμε από νωρίς που θα μείνουμε,άγχος να περιηγηθούμε σε όλες τις δημοφιλείς τοποθεσίες, άγχοςνα μην ξοδέψουμε πολλά. Το κυρίαρχο πρότυπο διακοπών μαςθέλει να ονειρευόμαστε πανάκριβα τουριστικά θέρετρα, το ίδιοασφυκτικά και αποξενωμένα με την πόλη μας, οπού θα πρέπει ναπληρώνουμε κυριολεκτικά ακόμα και για μία θέση στον ήλιο. Πριντο καταλάβουμε, επιστρέφουμε το ίδιο κουρασμένοι όσο φύγαμε.

Φέτος στις διακοπές,χτίζουμε μία άλλη καθημερινότητα!

Στα πλαίσια της κοινής μας προσπάθειας και μετά τη διοργάνωση του πρώτου μας διήμερου φεστιβάλ, ο τομέας νεολαίας της Αριστερής Ανασύνθεσης και οι Νέοι/Νέες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο σας καλούμε στο πρώτο μας κοινό πολιτικό κα πολιτιστικό κάμπινγκ! Από τις 25 Ιουλίου μέχρι τη 1 Αυγούστου, στο κάμπινγκ «Golden Sunset»στον Αλισσό Αχαΐας, διεκδικούμε όχι άλλο ένα, αλλά ένα άλλοπρότυπο διακοπών, με πυξίδα την αλληλεγγύη, την αυτομόρφωση, την αυτοοργάνωση,τη συλλογικότητα και το μεράκι μας. Διαμορφώνουμε ένασυλλογικό εγχείρημα για οικονομικές και εναλλακτικές διακοπέςγια όλους/ες.Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι 7 μέρες με πλούσιεςεκδηλώσεις και συζητήσεις, προβολές, τουρνουά, workshops καιγλέντια.

Απευθυνόμαστε σε κάθε νέο και νέα που αρνείται να επιστρέψειαπλώς στην «κανονικότητα», σε όσους και όσες σε πείσμα τωνκαιρών θέλουν να δουν τα πράγματα να πηγαίνουν αλλιώς.Μέσα από συλλογικές κουζίνες, μπαρ, χώρους εκδηλώσεων καισυζητήσεων, λειτουργία βιβλιοπωλείου (με βιβλία ιστορικού,πολιτικού, φιλοσοφικού και λογοτεχνικού περιεχομένου)προσπαθούμε να προτείνουμε ένα διαφορετικό τρόπο οργάνωσηςτης καθημερινότητας μας, των κοινωνικών μας σχέσεων, τηςψυχαγωγίας μας, ενάντια στο κυρίαρχο. Ταυτόχρονα δημιουργούμεένα πεδίο συζήτησης και προβληματισμού, στο οποίο διαφορετικέςπροσεγγίσεις και τρόποι σκέψης θα προσπαθήσουν να μάθουν οένας από τον άλλο.

Χτίζοντας μία άλλη καθημερινότητα,ζωντανεύουμε εικόνες του μέλλοντοςπου ονειρευόμαστε!

Είναι στο χέρι μας, σε πείσμα των καιρών, να βρεθούμε, νασυζητήσουμε και να αναζητήσουμε τη συλλογική διέξοδο,κόντρα στην αποδοχή των αδιεξόδων της εποχής μας. Μεπροβληματισμό για τις εξελίξεις σε εγχώριο και διεθνέςεπίπεδο, με έμπνευση από τους κοινωνικούς και πολιτικούςαγώνες που δόθηκαν όλη τη χρονιά στις σχολές, στους χώρουςεργασίας, στις γειτονιές αλλά και συνολικά στη κοινωνία,κάνουμε το πρώτο βήμα για να ξεπεράσουμε την αμηχανίαπου επικρατεί. Επιχειρούμε από την πλευρά μας να θέσουμε ερωτήματα και να συμβάλλουμε στη συζήτηση για τις αντιστάσεις και τα κινήματα της εποχής μας, την αναγκαία πολιτική τους έκφραση και την σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική. Αναζητούμε το νήμα για μία νέα Αριστερά,ικανή να ανταποκριθεί στα καθήκοντα και τις προκλήσεις πουμας επιβάλλουν οι καιροί. Προσπαθούμε να ψηλαφήσουμεένα άλλο μονοπάτι, να χαράξουμε δρόμους συλλογικήςελευθερίας, κοινωνικής χειραφέτησης, ριζοσπαστικοποίησηςτης καθημερινότητας μας.

Επικοινωνία:

6955062446, 6957593965, 6988657764