Στις 29-30 Ιουνίου πραγματοποιείται στη Μαδρίτη σύνοδος του ΝΑΤΟ, που έρχεται να εντείνει την αμερικανονατοική επιθετικότητα σε μια περίοδο κατά την οποία οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσίας κλιμακώνονται, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και η απειλή ενός γενικευμένου παγκοσμίου πολέμου εμφανίζεται ορατή. Το ΝΑΤΟ που θεωρητικά δεν είχε λόγο ύπαρξης μετά την πτώση της ΕΣΣΔ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας καθημερινά αποδεικνύει ότι ο πραγματικός λόγος ύπαρξής του ήταν πάντα και παραμένει η διασφάλιση ότι ο ευρωατλαντικός άξονας, υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ, θα παραμείνει κυρίαρχος διεθνώς. Ακόμα περισσότερο σήμερα στο πλαίσιο των κατακλυσμιαίων διεθνών οικονομικών και γεωστρατηγικών ανακατατάξεων και την άνοδο νέων δυνάμεων της «περιφέρειας» με προεξάρχουσα την Κίνα (BRICS κλπ.). Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη: το ΝΑΤΟ οργανώνει την ένταση της επιθετικότητας και τους αυριανούς πολέμους ενάντια στους δυνητικούς ανταγωνιστές της «Δύσης». Εξοπλίζει χώρες της Ανατολικής Ευρώπης διαρκώς, από τις επιθετικές δυνάμεις του στήνονται διακριτές συμμαχίες με το βλέμμα στραμμένο στην Ανατολική Ασία και την Κίνα (AUKUS), οργανώνει προκλητικές προβοκάτσιες για να πέσει κι άλλο λάδι στη φωτιά (βλ. αποκλεισμό από τη Λιθουανία του επίγειου ανεφοδιασμού του ρωσικού θύλακα στο Καλίνινγκραντ) και τόσα άλλα. Είναι καθήκον των εργαζομένων και των λαών να βάλουν φρένο σε αυτή την πολεμική δολοφονική μηχανή!

Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται οξύτερος και ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός με την προκλητικότητα και τον αναθεωρητισμό της κυβέρνησης Ερντογάν (που πλέον θέτει ανοιχτά και ζήτημα κυριαρχίας σε κατοικημένα ελληνικά νησιά, συνδέοντάς το καινοφανώς με το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης) και τους τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη που διαμορφώνουν ένα άκρως επικίνδυνο κλίμα στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Οι λαοί των δύο χωρών βιώνουμε με πολύ έντονο τρόπο τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, της φτώχειας και της ακρίβειας και δεν έχουμε κανένα συμφέρον από την αποτύπωση των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών στην περιοχή, με την αύξηση των δαπανών για τους πολεμικούς εξοπλισμούς και την καλλιέργεια φιλοπολεμικού κλίματος. Παλεύουμε ενάντια στον πόλεμο και τους εθνικισμούς στην περιοχή. Αγωνιζόμαστε για να είναι οι λαοί μπροστάρηδες με τη διακριτή πάλη τους, και χωρίς καμία εμπιστοσύνη στις αστικές δυνάμεις και κυβερνήσεις, στην υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, των δικαιωμάτων και της γης τους, ενάντια σε κάθε επιθετικότητα και τυχοδιωκτισμό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει καθημερινά τα διαπιστευτήριά της στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, εμφανιζόμενη ως ο πιο πιστός ακόλουθος του ευρωατλαντικού άξονα, με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, που οδηγούν τον λαό και τη χώρα σε επικίνδυνα πολεμικά μονοπάτια. Η ολοένα και πιο βαθιά πρόσδεση της χώρας στο άρμα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που συνιστά συστατικό στοιχείο της πολιτικής και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού μας και των λαών της περιοχής. Η τυχοδιωκτική συμμαχία με το κράτος – απαρτχάϊντ του Ισραήλ,την Αίγυπτο του δικτάτορα Σίσι και την Κύπρο υπό τη σκέπη των ΗΠΑ μόνο σε επικίνδυνες περιπέτειες για τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου μπορεί να οδηγήσει.

Απαιτείται άμεσος, μαζικός αγώνας για να σταματήσει κάθε συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία και στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια σε Ουκρανία και Ανατολική Μεσόγειο, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών γενικά και στο Αιγαίο ειδικότερα, για ένα ανεξάρτητο λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα.

Την Τετάρτη 29 Ιούνη συμμετέχουμε στις αντιπολεμικές αντινατοϊκές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις:

·Στην Αθήνα στις 19.00 με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ

·Στην Πάτρα στις 19.00 με προσυγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και πορεία στην πόλη

Αγωνιζόμαστε:

-Να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ρωσική εισβολή και η ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή, με μία δίκαιη λύση και διεθνή συμφωνία για τη συλλογική ασφάλεια με σεβασμό στην κυριαρχία όλων των χωρών και στα κοινωνικά, εθνοτικά, πολιτικά και πολιτισμικά δικαιώματα όλων των λαών της περιοχής

-Καμία επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς, σε Σουηδία-Φινλανδία ή αλλού, όχι στις κυρώσεις που πλήττουν πρώτα από όλα τους λαούς όλων των χωρών

-καμία συμμετοχή – εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

-Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα.

-Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και αγώνας για τη διάλυσή του

-Άμεση απεμπλοκή από τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου υπό τη σκέπη των ΗΠΑ

-Όχι στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων, ειρήνη και φιλία των λαών Ελλάδας και Τουρκίας.

-Όχι στους νατοϊκούς εξοπλισμούς, λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες σε υγεία, παιδεία, ενέργεια, τρόφιμα

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ - ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ