Ο τομέας νεολαίας της Αριστερής Ανασύνθεσης και οι Νέοι/Νέες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο διοργανώνουμε διήμερο πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ στις 24 και 25 Ιουνίου στο κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται αντικειμενικά από «μεγάλες αναταραχές»: από τις σειρήνες του πολέμου, το ξέσπασμα της πανδημίας και την αντιλαϊκή κυβερνητική διαχείριση, μέχρι την επίθεση στην νεολαία, την νέα βάναυση επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, την συντριπτική αύξηση του κόστους ζωής και την ένταση του σεξισμού και του φαινομένου των γυναικοκτονιών.

Σε αυτό το φόντο, επιχειρούμε από την πλευρά μας να θέσουμε ερωτήματα και να συμβάλλουμε στη συζήτηση για τις αντιστάσεις και τα κινήματα της εποχής μας, την αναγκαία πολιτική τους έκφραση και την σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική.

Στις συζητήσεις στο χώρο του φεστιβάλ, θα αναρωτηθούμε, στον απόηχο των φοιτητικών εκλογών και της επέμβασης της αστυνομίας στο ΑΠΘ «ποιος φοβάται την φοιτητική νεολαία», ενώ, παράλληλα, επιθυμούμε να συζητήσουμε τι σημαίνει στο σήμερα για την Αριστερά η τοποθέτησή της με «τη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Παράλληλα, επιχειρούμε να αναδείξουμε καλλιτέχνες και εγχειρήματα που εκφράζουν και επικοινωνούν με τις συλλογικές ανησυχίες της γενιάς μας, από το hip-hop των γειτονιών μας και την ηλεκτρονική μουσική, μέχρι το λαϊκό τραγούδι και τους παραδοσιακούς ήχους, με συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα εντός του διημέρου.

Το αναλυτικό πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα και των δύο ημερών του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σας περιμένουμε 24-25/6 στον κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου!

Δείτε εδώ το event του Φεστιβάλ μας στο facebook