ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7:30μμ στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.


Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται, η Κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή την συμφωνία για τις βάσεις μετατρέποντας τη χώρα σε επιθετικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Θα είναι το δώρο που θα προσφέρει οΜητσοτάκηςστον Μπάιντενκατά την προσεχή επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για επικίνδυνη συμφωνία για τη χώρα , το λαό και τη νεολαία.

Στη συμφωνία δεν προβλέπεταιημερομηνία λήξης ούτε και υποχρέωση τακτικής επαναδιαπραγμάτευσης !«Διευκρινίζεται», πως θα παραμένει σε ισχύ,εκτός εάν τερματιστεί από κάποιο από τα συμβαλλόμεναμέρη με γραπτή ειδοποίηση, προς το άλλο μέρος, δύο χρόνια πριν, «διά της διπλωματικής οδού».

Στην ουσία μετατρέπει τη χώρα σε προωθημένο επιθετικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ αφού :

√ Οποιαδήποτε περιοχή της χώρας μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους Αμερικανούς για την «εξυπηρέτηση» των στρατιωτικών επιχειρήσεών τους.

√ Ήδηπαραχωρήθηκεη Αλεξανδρούπολη ( λιμάνι, στρατόπεδο «Γιαννούλη», και αεροδρόμιο «Δημόκριτος») για μεταφορά Νατοϊκών στρατευμάτων και πολεμικού εξοπλισμού προς την Ουκρανία αλλά και για επιχειρήσεις προς την Μαύρη θάλασσα από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

√ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν και αξιοποιούν το στρατόπεδο«Γεωργούλα» στη Νέα Ιωνία Βόλου,την 110 Π.Μ.της Λάρισας,τη βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο , το Πεδίο Βολής στο Λιτόχωρο….

√ Ηναυτική και αεροπορική Βάση της Σούδαςστρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ, χρόνια τώρα επιτρέπει τον ελλιμενισμό αεροπλανοφόρων και πυρηνικών υποβρυχίων.

√ Την εικόνα συμπληρώνουν οι βάσεις σε Ανδραβίδα, Άραξο, Άκτιο, η παραχώρηση λιμανιών – αεροδρομίων - οδικών αξόνων – σιδηροδρόμων αλλά καιοι συνεχείς συνεκπαιδεύσεις και ασκήσεις.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο για την ειρήνη και τον λαό μας από την αξιοποίηση των βάσεων από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ενώ κλιμακώνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία .

Οι ανακοινώσεις της Ρωσίας:«Θα κτυπήσουμε την στρατιωτική βοήθεια που στέλνουν διάφορες χώρεςστο ουκρανικό καθεστώς ειδικά αυτή που περιλαμβάνει επιθετικά όπλα» ή «οι κινήσεις της ΕΕ δεν θα μείνουν χωρίς σκληρή απάντηση» μας ανησυχούν ιδιαίτερα.

Σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση οδηγεί τη χώρα η συμφωνία που προετοίμασε η κυβέρνησηΣΥΡΙΖΑ – ακροδεξιάς με το διάλογο για «στρατηγική συμμαχία» με τις ΗΠΑ, και φέρνει τώρα για ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση της Ν.Δ. Δεν θα μας αποπροσανατολίσουν από το προεκλογικό σόου αντιπαράθεσης ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ που θα στήσουν στη Βουλή , γιατί δεν θα αφορά την ουσία της συμφωνίας στην οποίαόλοι συμφωνούν.

Με την πολιτική τους μετέτρεψαν τη χώρα σε ορμητήριο πολέμων αλλά και σε πολεμικό στόχο καιμαγνήτηπυραύλων σε ενδεχόμενη διεύρυνση τηςπολεμικής σύγκρουσης.

Επιπλέον, η επιλογή της Κυβέρνησης να αποστείλειστρατιωτικό εξοπλισμό - και όχι ανθρωπιστική βοήθεια -στην Ουκρανία στα πλαίσια μάλιστα των Νατοϊκών επιθετικών πρωτοβουλιών,εμπλέκει βαθύτερα και πιο επικίνδυνα τη χώρα σε έναν πόλεμο που εξελίσσεται με απρόβλεπτες διαστάσεις και κινδύνους για το λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα καλεί την ΕΕ να παρέμβει «πιο αποφασιστικά» !!

Η εμπλοκή αυτή έχει ήδη δυσμενείς επιπτώσεις το μέγεθος των οποίων αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να εκτιμηθεί (Ανθρώπινες ζωές, Ενέργεια-Ακρίβεια, Αγροτικά προϊόντα, Τρόφιμα, Τουρισμός...).

Οφείλουμε να σταθούμε ως λαός πάνω από τα κόμματα και την πολιτική της αμερικανοκρατίας.

Κάτω η πολιτική του πολέμου και το νέο επικίνδυνο δόγμα των ΗΠΑ – κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ.

Ειρήνη και δουλειά στους λαούς.

Τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση των Ιμπεριαλιστικών αστικών συμφερόντων έξω από τα σύνορά μας. Το συμφέρον του Ελληνικού λαού και κάθε λαού βρίσκεται στη δική του πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι στη πρόσδεση στο εκάστοτε πολεμικό άρμα.

Στην πολιτική αυτήαρμόζει η πιο πλατιά λαϊκή καταδίκη.

Απαιτείται η πιο μαζική και μαχητική κινητοποίηση λαού και νεολαίας κατά του πολέμου και της κατάπτυστης συμφωνίας..

Η άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, η αντίθεση στους υπέρογκους και πανάκριβους εξοπλισμούς την ώρα που ο λαός βιώνει την ακρίβεια και τη διάλυση της δημόσιας υγείας και υπηρεσιών, η απομάκρυνση των Νατοϊκών και Αμερικανικών βάσεων και επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών από αποστολές στο εξωτερικό και τελικά η έξοδος της χώρας από το ΝΑΤΟ είναι καθήκοντα πρώτης γραμμής για το εργατικό, λαϊκό και αντιπολεμικό κίνημα. Μόνο έτσι μπορεί να κατακτηθεί μία πορεία ουσιαστικής ανεξαρτησίας με το λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του.

Μπορεί οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και η ολιγαρχία στην Ελλάδα να θεωρούν πως οι βάσεις θα μείνουν για πάντα, όμως ο αγώνας του λαού θα τις ξηλώσει, μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μαζί με τα δεσμά των εργαζομένων από το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές.


Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας καταδικάζει την μετατροπή της χώρας σε πεδίο δράσης Ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων και προσάρτημα των τυχοδιωκτικών σχεδιασμών τους.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ :


·Νααποσυρθεί η άθλια ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις.

·Καμιά χρήση Ελληνικών εδαφών, υποδομών και λιμανιών ως στρατιωτικά - πολεμικά προγεφυρώματα.Να κλείσουν ΤΩΡΑ οι βάσεις του Θανάτου.

·Καμία συμμετοχή της Ελλάδος στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

·Κανένας φαντάρος και στρατιωτικός έξω από τα σύνορα της χώρας.

·‘Όχι στην επέκταση του ΝΑΤΟ και την περικύκλωσης της Ρωσίας.

·Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – Ε.Ε.Έξω το ΝΑΤΟ από την Ευρώπη.

·Μείωση των πολεμικών εξοπλισμών, Πυρηνικός αφοπλισμός .


·ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΟΣ

·ΚΑΜΙΑ ΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ

Την Τετάρτη 11/5συμμετέχουμε και στηρίζουμε την συγκέντρωση- διαδήλωσηπου θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 μ.μ.στην Κεντρική Πλατεία και καλούμε τον λαό της Λάρισας να δώσει βροντερό παρών.