Για την κατάσταση σήμερα

Όσοι και όσες συνυπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, ξέρουμε ότι η περίοδος που ζούμε σφραγίζεται από την διεθνή στρατηγική υποχώρηση του εργατικού κινήματος και των ιδεών της εργατικής χειραφέτησης, εξελίξεις που έχουν επηρεάσει καταλυτικά το συνδικαλιστικό κίνημα και τον προσανατολισμό του.

Όσον αφορά την Ελλάδα, το εργατικό & συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται στην δυσκολότερη περίοδο μετά την μεταπολίτευση. Στο έδαφος των διαρθρωτικών μνημονιακών μεταρρυθμίσεων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του έως τότε κεκτημένου εργατικού δικαίου, στο έδαφος της γενικότερης πολιτικής ήττας και υποχώρησης του μαζικού κινήματος και του αγωνιστικού φρονήματος, ζούμε την αντιδραστική επίθεση της αστικής τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων. Βιώνουμε τις δραματικές επιπτώσεις των νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών πάνω στην εργατική τάξη και τα εργαζόμενα στρώματα που παράγουν ατομισμό, κατακερματισμό χώρων και συλλογικοτήτων, εξατομικευμένες πρακτικές αλλά και νέες μορφές δεσποτισμού, επιτήρησης και ελέγχου των εργαζομένων.

Η πολυδιασπάση της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων γενικότερα (ελαστική εργασία, πολλαπλές σχέσεις εργασίας στον ίδιο εργασιακό χώρο, επισφαλώς εργαζόμενοι, μετανάστες, δημόσιος – ιδιωτικός τομέας κλπ), η αδυναμία συγκρότησης ενός σύγχρονου ταξικού διεκδικητικού προγράμματος πάλης, η χαμηλή συνδικαλιστική πυκνότητα, η αντιδραστική στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που ταυτίζεται με τη γραμμή του ΣΕΒ και των εργοδοτών, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός και ο συνδικαλισμός των προνομίων, ο συντεχνιασμός, ο πολυκατακερματισμός των δομών του συνδικαλιστικού κινήματος στη βάση πολιτικών και κομματικών διαφωνιών συνθέτουν το παζλ των σημερινών δυσκολιών. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και η αδυναμία να υπάρξει σοβαρή διεκδίκηση μετά την κατάργηση των κρατικών μηχανισμών διαιτησίας και μεσολάβησης (ΟΜΕΔ), και στην πράξη την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καθώς το συνδικαλιστικό κίνημα στην πλειοψηφία του είχε εγκλωβιστεί μονομερώς στην προσέγγιση της προσφυγής στη διαιτησία. Έτσι, ολοένα και περισσότεροι/ες νέοι/ες εργαζόμενοι/ες δεν έχουν ζήσει την περίοδο των κατοχυρωμένων συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων.

Όμως το τοπίο δεν είναι μονόχρωμο. Η πολιτική της αστικής τάξης που δεν προσφέρει καμία προοπτική στους εργαζόμενους και κυρίως η συνεχής επιδείνωση της ζωής της εργατικής τάξης, είναι το υλικό έδαφος για να γεννηθούν καινούργιοι αγώνες και να συγκροτηθεί ένα ρεύμα ταξικής διεκδίκησης και χειραφέτησης. Το προηγούμενο διάστημα αναπτύχθηκαν και εξελίσσονται αγώνες σε διάφορους χώρους (EFOOD, COSCO, εκπαίδευση, ΛΑΡΚΟ κ.ά.) που δείχνουν ότι η δυσαρέσκεια μπορεί να εκφραστεί και με κινηματική διεκδίκηση. Ιδιαίτερα όπου σε αυτούς τους αγώνες υπήρξε η ταξική ενότητα των αγωνιστικών δυνάμεων και η συνάντηση με την κοινωνία αυτοί οι αγώνες κατάφεραν να έχουν νίκες, να δημιουργηθούν/μαζικοποιηθούν σωματεία και τα αγωνιστικά τους ρεύματα. Στις ελπιδοφόρες προσπάθειες προστίθεται και η δημιουργία νέων αγωνιστικών σχημάτων (πχ. επισιτισμός, πληροφορική, δικηγόροι, έρευνα). Αυτές οι προσπάθειες όμως αποτελούν ακόμα φωτεινές εξαιρέσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα όπου ακόμα κυριαρχεί η πλευρά της υποταγής.

Για μια νέα πανελλαδική εργατική συλλογικότητα

Για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων. Αυτό επιδιώκουμε με αυτή μας την προσπάθεια. Τη συγκρότηση μιας νέας πανελλαδικής συνδικαλιστικής κίνησης, μαζικής κι ενωτικής με στόχο να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης ταξικής αγωνιστικής γραμμής για να αντιστρέψουμε την σημερινή κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, για να επιβάλουμε κατακτήσεις για την εργατική τάξη, για να συμβάλουμε στην ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, για να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και παραγόμενης καταπίεσης, με όραμα μας την εργατική χειραφέτηση. Μία εργατική συλλογικότητα που θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τις καλύτερες παραδόσεις του εργατικού κινήματος στη χώρα, ούσα όμως ταυτόχρονα παιδί της δικής της εποχής.

Η ανάγκη της περιόδου στην οποία θέλουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις είναι η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος στη βάση της ταξικής ενότητας και των κοινών ταξικών συμφερόντων, η μαζικοποίηση των συνδικάτων, η δημιουργία τους εκεί που δεν υπάρχουν ειδικά στους χώρους όπου συγκεντρώνεται μαζικά η πολύμορφη εργατική τάξη. Η αναγέννηση των δημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών των εργαζομένων, η ανάπτυξη ενός μαχητικού κινήματος που θα βάζει φραγμό στην εργοδοτική ασυδοσία, την αντεργατική αστική ατζέντα και θα επιβάλλει νίκες υπέρ των εργατικών δικαιωμάτων.

Επιδιώκουμε να είμαστε βαθιά ταξικοί στο περιεχόμενο των στόχων, πλατιά ενωτικοί στην απεύθυνσή μας εντός των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος. Με οικονομική ανεξαρτησία, στηριζόμενοι μόνο στη συνδρομή των εργαζομένων, με ανεξαρτησία απέναντι σε κυβερνήσεις, εργοδοσία και οικονομικά συμφέροντα, και με πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια από κόμματα. Με προτεραιότητα τη μαζική ενωτική δράση. Με ανοιχτή, δημοκρατική και πανελλαδική συγκρότηση. Με μέλη της νέας εργατικής συλλογικότητας όσους και όσες συμφωνούν στην ιδρυτική της διακήρυξη ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής ταυτότητας. Με διαμόρφωση της γραμμής μας από τα ίδια τα μέλη της κίνησής μας. Με συνελεύσεις όλων των μελών αλλά και ανά κλάδους/χώρους. Μια κίνηση που θα βασίζεται στις δυνάμεις όσων συμμετέχουν σε αυτήν, θα βοηθάει στην αλληλοενημέρωση, την αλληλοϋποστήριξη και τη χάραξη κοινής γραμμής μάχης μεταξύ εργαζομένων από διαφορετικούς χώρους και κλάδους, και θα συμβάλει στη συγκρότηση πλατιών αγωνιστικών συσπειρώσεων ανά χώρο ή κλάδο. Θα συμβάλλει στην συμπόρευση και την ενοποίηση συνδικαλιστικών εκφράσεων, όπως κάνει και με την ίδια της τη δημιουργία. Έχοντας επίγνωση της αυτονομίας των σχημάτων και των ειδικών χαρακτηριστικών κάθε εργασιακού κλάδου και εργατικού σχήματος. Σεβόμενη το επίπεδο πολιτικής συμφωνίας του κάθε σχήματος, και ακόμα περισσότερο την πολιτική αυτοτέλεια των συνδικάτων.

Με οριοθέτηση απέναντι στις λογικές της ταξικής συνεργασίας και του κοινωνικού εταιρισμού, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και συνολικότερα των συνδικαλιστικών ρευμάτων που έχουν γίνει απολογητές μνημονιακών πολιτικών. Με απόσταση από λογικές που προωθούν τον “κομματικό” συνδικαλισμό, που ευνουχίζουν τη δράση των σωματείων , θέτουν εμπόδια στην αναγκαία συσπείρωση δυνάμεων και εγκλωβίζουν εργαζόμενους και εργαζόμενες σε συμβολικές μάχες, αντί για τις μάχες ανατροπής των συσχετισμών υπέρ της εργατικής τάξης.

Με νεανικό εξωστρεφές στίγμα και την αξιοποίηση των νέων μορφών επικοινωνίας. Συγκρουόμενοι και στο εσωτερικό μας με τον συνδικαλισμό της ανάθεσης που οδηγεί – ακούσια κάποιες φορές – στην αναπαραγωγή της γραφειοκρατίας.

Προτεραιότητά μας είναι να εντάσσουμε αυτούς και αυτές που αποτελούν την καρδιά της εργατικής τάξης, αλλά αποκλείονται από το συνδικαλιστικό κίνημα ή έχουν πολύ μικρότερο λόγο και ρόλο από αυτόν που τους αναλογεί. Τους μετανάστες και πρόσφυγες που αποτελούν τεράστιο τμήμα της εργατικής τάξης στη χώρα, αλλά ελάχιστες συνδικαλιστικές οργανώσεις τους αγκαλιάζουν. Και που πάνω στις δικές τους πλάτες χτίζονται και οι νέες μεταναστευτικές πολιτικές που τους αντιμετωπίζουν ως εργατικά χέρια με περιορισμένα δικαιώματα, και μόνο για όσο χρόνο εργάζονται.

Με δημοκρατική ισότητα απέναντι στις γυναίκες εργαζόμενες που βιώνουν πιο σκληρά την εργασιακή πραγματικότητα, με χαμηλότερους μισθούς και υψηλότερα ποσοστά ανεργίας. Που φορτώνονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τα βάρη της απλήρωτης αναπαραγωγικής εργασίας στο σπίτι, με ανύπαρκτες δομές κοινωνικής φροντίδας. Που έχουν να αντιμετωπίσουν τις υποτιμητικές ή τις παρενοχλητικές/κακοποιητικές συμπεριφορές όχι μόνο των προϊσταμένων και εργοδοτών τους αλλά και συναδέλφων τους σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς την απαραίτητη μέριμνα από τα σωματεία. Και που ταυτόχρονα υποεκπροσωπούνται στις συνδικαλιστικές ηγεσίες, ακόμα και σε κλάδους που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα του εργατικού δυναμικού, ενώ οι διεκδικήσεις για την απελευθέρωση των γυναικών και την ευρύτερη στήριξή τους, δεν περιλαμβάνονται ή υποτιμούνται στην ατζέντα των συνδικάτων. Με ταυτόχρονη μάχη ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις στους χώρους εργασίας, δίπλα σε όποιον/α τις υφίσταται, όπως τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Ρίχνοντας βάρος στην οργάνωση των ανέργων πρώτα και κύρια για το δικαίωμα τους στην σταθερή εργασία αλλά και για τη διεκδίκηση εδώ και τώρα της χορήγησης επιδόματος ανεργίας σε όλους/όλες και γενικότερα των δικαιωμάτων τους. Παίρνοντας θέση σε κάθε μάχη, όπως για παράδειγμα για την επιστροφή στην εργασία των υγειονομικών και των εργαζομένων σε κοινωνικές δομές του δημοσίου και των ΟΤΑ, που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, γιατί δεν έχουν εμβολιαστεί. Όταν μάλιστα αυτές οι αναστολές εργασίας εντάσσονται στην ευρύτερη επίθεση στο δημόσιο σύστημα υγείας και την αποδυνάμωση των δημόσιων δομών άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Επιμένοντας ταυτόχρονα στη σημασία του μαζικού εμβολιασμού, της ενημέρωσης, της κατάργησης της πατέντας. Τόσο για τον περιορισμό της διασποράς όσο και για την ασφάλεια των ίδιων των εργαζομένων, που κινδυνεύουν περισσότερο αν έρχονται μη εμβολιασμένοι σε επαφή με φορείς του κορονοϊού. Και επιμένοντας στη διεκδίκηση για μέτρα προστασίας και για τους ίδιους και για τους ασθενείς.

Εστιάζοντας τις δυνάμεις μας στην ισότιμη συμμετοχή των ελαστικά εργαζόμενων σε όλα τα επίπεδα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Για τους άμεσους και μεσοπρόθεσμους στόχους μας

Όπως κάθε εγχείρημα, στα πρώτα του βήματα, έτσι και το δικό μας φιλοδοξεί να αναζητήσει και να ορίσει τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θέλει να συγκροτηθεί και να κινηθεί. Με την πεποίθηση ότι δεν μπορούμε να συζητάμε για την ορθότητα της μιας ή της άλλης μαχόμενης συνδικαλιστικής γραμμής μεταξύ των συνδικαλισμένων, χωρίς να βλέπουμε την τρομακτική μείωση της συνδικαλιστικής πυκνότητας (σε μονοψήφια ποσοστά) στον ιδιωτικό τομέα ή της γραφειοκρατικής, «εθιμοτυπικής» συμμετοχής στο δημόσιο, χωρίς καμιά ουσιαστική, ενεργή συμμετοχή, στη ζωή και τη δράση του συνδικάτου. Κριτήριο είναι η μαζική ταξική συνδικαλιστική δράση και μελετώντας, συζητώντας και αναζητώντας δρόμους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Με την επίγνωση ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συγκροτούνται πρώτα πάνω στα κοινά ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων χωρίς απόλυτες ιδεολογικές ή πολιτικές συμφωνίες, και έχουν ως αφετηρία τον οικονομικό αγώνα και την πάλη για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής των εργαζομένων. Εκκινούμε από την οικονομική πάλη, τα ζητήματα αυξήσεων των μισθών σε βάρος των κερδών του κεφαλαίου, των Συλλογικών Συμβάσεων, της σταθερής δουλειάς ενάντια στις μορφές ελαστικής εργασίας, της μείωσης του χρόνου εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής, της μείωσης των ορίων ηλικίας και των ετών ασφάλισης για συνταξιοδότηση, του ελεύθερου χρόνου. Ενάντια στους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους και το νόμο Χατζηδάκη, ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα παρέμβασης στην εσωτερική λειτουργία των συνδικάτων.

Πιστεύουμε ότι το εργατικό κίνημα μπορεί και είναι ο πυρήνας της προσπάθειας – με επίγνωση του συσχετισμού και των διαθέσεων των εργαζομένων – να ανοίγουν δρόμοι για συνολικότερες πολιτικές ανατροπές, για μια άλλη κοινωνική οργάνωση και ένα άλλο μοντέλο εργασίας και ζωής.

Τίποτα από όσα απασχολούν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες δεν είναι ξένο για τα συνδικάτα, την ζωή τους και τον αγώνα τους. Βάζουμε ψηλά την υπεράσπιση των κοινών αγαθών (διατροφή, νερό, ενέργεια, υγεία, παιδεία, στέγη, μετακινήσεις, τηλεπικοινωνίες, ενημέρωση, πολιτισμός, ελεύθεροι χώροι, περιβάλλον), που έχουν τεράστια σημασία όχι μόνο για την αγοραστική δύναμη του μισθού και της σύνταξης (όπως αποδεικνύει το πρόσφατο κύμα ακρίβειας), και για το ύψος Παλεύουμε για να προσανατολιστεί η δράση του συνδικαλιστικού κινήματος στον στόχο να παίρνει την κοινωνία με το μέρος του, μακριά από συντεχνιακές λογικές, και κάνοντας κριτική και στο ίδιο το αντικείμενο της δουλειάς του, όταν αυτό έρχεται απέναντι στις κοινωνικές ανάγκες (Θυμίζουμε εδώ τις τοποθετήσεις των αγωνιστών τραπεζοϋπαλλήλων για την υπερχρέωση και τα κόκκινα δάνεια).Θέτοντας ξανά στη συζήτηση το ζήτημα της δημοκρατίας στην παραγωγή και της συμμετοχή των εργαζομένων και της κοινωνίας μέσα από διαδικασίες εργατικού & κοινωνικού ελέγχου. Συμβάλλουμε στην προώθηση ενός άλλου εργατικού πολιτισμού απέναντι στην αστική κυριαρχία και σε αυτή την πλευρά της κοινωνικής ζωής. Θέτουμε σε προτεραιότητα την υπέρτατη ανάγκη της εδραίωσης της ειρήνης στον πλανήτη, θεωρώντας το εργατικό κίνημα ικανό να σταματήσει τους πολέμους – καθώς και την πολεμική προετοιμασία μέσω της εξοπλιστικής κούρσας – και τον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών κρατών για την κυριαρχία τους και τα μερίδια στις παγκόσμιες αγορές, σε βάρος των λαών.

Για την οργάνωση των αγώνων παρεμβαίνουμε στα σωματεία με στόχο να αλλάξουμε τον συσχετισμό υπέρ των εργατικών συμφερόντων. Ταυτόχρονα, για να νικάνε απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου, επιδιώκουμε τον δημοκρατικό συντονισμό συνδικαλιστικών οργανώσεων (σωματεία/ομοσπονδίες/εργατικά κέντρα) που κινούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση, πάνω σε συγκεκριμένα αιτήματα. Παραδείγματα τέτοιου αγωνιστικού συντονισμού έχουν υπάρξει σε αρκετές περιόδους της ιστορίας του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Αναζητούμε αποτελεσματικές μορφές αγώνα, αξιοποιώντας τις εμπειρίες του εργατικού κινήματος στη χώρα αλλά και διεθνώς. Μορφές που περιλαμβάνουν πέρα από τις μαζικές απεργίες και άλλες μορφές πρόκλησης κόστους στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις. Αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες, τη στοχοποίηση (δυσφήμηση, καταγγελία, μποϊκοτάζ) συγκεκριμένων εργοδοτών, και τη γνώση των εργαζομένων για την παραγωγική διαδικασία, καθώς και μορφές απεργιακής δράσης, όπως η απεργία-αποχή από τις διαδικασίες «αξιολόγησης» στο δημόσιο, και η αποχή από τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Ανοίγουμε τη συζήτηση θέλοντας να συμβάλλουμε σε συλλογικές επεξεργασίες για τη σύγχρονη εργατική τάξη, με τις ιδιομορφίες που έχει στην Ελλάδα (πχ λόγω του διευρυμένου τουριστικού μοντέλου). Φιλοδοξούμε να αναλύουμε τις αναδιαρθρώσεις που προκύπτουν από την καπιταλιστική αξιοποίηση της τεχνολογίας (πχ οικονομία της πλατφόρμας), και το πώς αυτές επηρεάζουν τη σύνθεση των εργαζομένων, αλλά και ποιες δυνατότητες αγώνα δημιουργούνται. Να αντιλαμβανόμαστε τις αλλαγές των περιόδων (όπως έγινε και στη διάρκεια της πανδημίας) και να μπορούμε να αναπροσανατολίζουμε τη δράση μας σε αντίστοιχους κλάδους. Να τοποθετούμαστε για νέες “μορφές” εργασίες όπως η τηλεργασία γνωρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση δεν είναι απλώς η τεχνολογική μορφή το πρόβλημα αλλά και το πλαίσιο εντός του οποίου συγκροτείται και εφαρμόζεται, και αναγνωρίζοντας τις αντιφάσεις που παράγει στους ίδιους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Ανοίγουμε τη συζήτηση για τη συνολικότερη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα, τη βάση συγκρότησης των συνδικάτων (κλαδικά, επιχειρησιακά κλπ), το διαχωρισμό μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού, τη γραφειοκρατία, την εσωτερική δημοκρατία και τον εργατικό έλεγχο των συνδικάτων.

***

Σε αυτή τη βάση, καλούμε αγωνιστές και αγωνίστριες από συνδικαλιστικά ρεύματα, συσπειρώσεις εργαζομένων, που μοιράζονται παρόμοιες σκέψεις και αγωνίες με εμάς, να συμβάλουμε ισότιμα στη συζήτηση και τη δράση για την ίδρυση μιας νέας πανελλαδικής συνδικαλιστικής κίνησης, παιδί της εποχής της και της σύγχρονης εργατικής τάξης.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

  1. Αβραμιώτης Στάθης Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (αναπληρωματικό μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του τοπικού παραρτήματος)
  2. Αγγελής Ρωμανός Ιδιωτικός υπάλληλος (ναυτιλιακά)
  3. Αδαμίδου Σταυρούλα Γραμματέας Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Καστοριάς
  4. Αδαμόπουλος Δημήτρης Εργαζόμενος στην Ιδιωτική Υγεία, Μέλος ΔΕ του ΠΤ Αττικής – Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών
  5. Αλεβίζος Ηλίας Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων
  6. Αλεξίου Θοδωρής Μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής
  7. Αμπελογιάννη Βάσω Μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ, Γρ. ΝΤ Άρτας ΑΔΕΔΥ, Γρ. Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Άρτας
  8. Αναστασιάδης Νίκος Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΕΔΟΘ ν.τ. ΑΔΕΔΥ
  9. Αντωνίου Παναγιώτης Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων
  10. Ασαλουμίδης Κώστας πρόεδρος Σωματείου Αλληλεγγύης Κοζάνης
  11. Ασημακόπουλος Ανδρέας μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ)
  12. Βαγγελή Βασιλική αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
  13. Βαγενάς Χρήστος Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής)
  14. Βαζούρα Σόνια Α-Γ ΕΛΜΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
  15. Βαΐνάς Παντελής πρόεδρος ΣΕΠΕ Αιγάλεω
  16. Βαλωμένου Γεωργία Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας
  17. Βαρελτζής Δημήτρης Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων
  18. Βαρσάμης Αντώνης Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)
  19. Βασιλειάδης Τάσος Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ
  20. Βασιλείου Δημήτρης Σωματείου Υπάλληλων Καφεζυθεστιατορίων – Ξενοδοχειων Ύπνου Ναυπλίου
  21. Βασιλοπούλου Νότα Πρόεδρος ΠΣΕ ΟΓΑ, β’ Αντιπρόεδρος ΠΟΠΟΚΠ
  22. Βουτσινά Βάσω Πρώην πρόεδρος σωματείου εργαζομένων γενικού νοσοκομείου Κεφαλονιάς
  23. Γαλάνη Σοφία Μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Αργολίδας
  24. Γαρδικλής Δημήτρης αντιπρόεδρος Σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας
  25. Γαρυφάλλου Λάζαρος Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Παιανίας
  26. Γαστεράτος Αλέξανδρος Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος
  27. Γεωργιάδου Φύλλη Μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΣΕΕΛΣ)
  28. Γεωργιτσόπουλος Κυριάκος Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής
  29. Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος πρώην πρόεδρος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου & πρώην Αντιπρόεδρος ΠΟΘΑ
  30. Γεωργούλης Διονύσης Αντιπρόεδρος Συλλόγου εργ/νων πρώην Γενικής Τράπεζας, αναπλ/κό μέλος Γ.Σ. ΟΤΟΕ
  31. Γιαννόπουλος Γιάννος Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
  32. Γιαννόπουλος Γιώργος Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αργοστολίου
  33. Γιαννούλια Κατερίνα Μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων & Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων
  34. Γκέκας Βασίλης ΠΟΣΕ ΥΠΕΧΩΔΕ, ΕΜΔΥΔΑΣ
  35. Γκίγκας Μάκης Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΑ Π&Α Κυριακού
  36. Δαμιανός Βασίλης Εκλεγμένος Συνταξιούχος ΔΕΗ
  37. Δελημήτρος Κώστας Γραμματέας του συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Γεωπονικού Παν/μίου
  38. Δεσποτίδης Βαγγέλης Αν. Γραμματέας – ΠΕΔΠΥ ΓΕΣ/ΥΕΘΑ
  39. Δημόπουλος Δημήτρης ΣΕΦΚ – Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση
  40. Δημότσιου Αγγέλα Κέντρο κοινωνικής πρόνοιας περιφέρειας Θεσσαλίας
  41. Διαμαντόπουλος Βαγγέλης Σύλλογος εργαζομένων Cosmote Technical Services
  42. Διαμαντοπούλου Σαπφώ Ιδιωτική Εκπαίδευση
  43. Δραγώτης Θύμιος Μέλος ΔΣ Σωματείου Συμβασιούχων Ερευνητών/τριών και Διδασκόντων/ουσών Πανεπιστημίου και Ερευνητικών Κέντρων Πάτρας
  44. Ελευθεριάδης Γιάννης Μέλος ΔΣ Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στην ΟΠΕΚΕΠΕ
  45. Ευστράτογλου Αναστασία Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  46. Ζαρκαδούλας Άκης Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ
  47. Ζήβα Αδαμαντία Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας
  48. Ζούλης Κωστας Σωματείο Εργαζομένων EFOOD
  49. Ζυγογιάννης Γιάννης ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας
  50. Ηλιόπουλος Στέργιος μέλος Γ.Σ. Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ)
  51. Ηλιοπούλου Ασημίνα Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων
  52. Θανοπούλου Κατερίνα Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας
  53. Θεοδωροπούλου Δώρα Αναπληρωτής Γραμματέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας
  54. Θωμάς Κυριάκος συμβασιούχος ΟΤΑ
  55. Ισίδου Μαρία Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αρτέμιδος
  56. Ιωακειμίδου Νικολέτα Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής
  57. Καλιμαντζαλης Βασίλης Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Λασιθίου
  58. Καλομοίρη Στεφανία Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών
  59. Καλομοίρης Γρηγόρης Μέλος Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, πρώην πρόεδρος ΟΛΜΕ.
  60. Καμπουρόπουλος Αντώνης Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΣΦΑ
  61. Καραβάς Αντώνης Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)
  62. Καραγιάννης Βασίλης Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Ελλάδος – Φαρμακευτικών Συναφών Επαγγελμάτων – Κλάδων
  63. Καρανάσου Έφη Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Φωκίδας
  64. Κάσσης Δημήτρης Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΛΚΕΘΕ
  65. Κατερίνη Αμάντα Ε ΕΛΜΕ Αθήνας
  66. Κατερίνης – Λινάρδος Μιχάλης Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής
  67. Κάτση Νεφέλη Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων
  68. Κατσίφης Νίκος Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας
  69. Κατσουρός Μάριος μέλος ΓΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ
  70. Κιοσέογλου Λευτέρης Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων χαλυβουργίας ΣΙΔΕΝΟΡ
  71. Κοκκινοβασίλης Θανάσης Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής
  72. Κόκλας Βασίλειος Σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
  73. Κολοβός Γιώργος Μέλος ΔΣ Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων
  74. Κολοβός Πέτρος Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
  75. Κόνιαρης Χρήστος πρώην μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ – ΠΟΕΔΗΝ
  76. Κονιδάρης Γιάννης Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών
  77. Κοντάκη Ευαγγελία Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων
  78. Κοντογεώργος Ευθύμης Μέλος Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ
  79. Κοτζαμαν Αχμέτ Τζεμιλ Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής
  80. Κουβάτσης Σάκης Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας
  81. Κουμπιάδη Εύα Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων
  82. Κουρμουλάκης Γιάννης Μέλος ΔΣ Σωματείο ΨΝΑ
  83. Κούστας Κώστας Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας
  84. Κουτσουβέλη Πέγκυ Μέλος ΔΣ Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων
  85. Κουτσουδάκη Δέσποινα Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής
  86. Κουτσούκος Κωστής Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής
  87. Κωνσταντακόπουλος Τάσος πρ. Μέλος ΓΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ
  88. Κωνσταντόπουλος Περικλής Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής
  89. Λαγωνικού Άννα Σύλλογος Εργαζομένων Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών
  90. Λάζου Ευφροσύνη Πρόεδρος ΔΣ.Εκπαιδευτικων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου Δ.Σολωμος
  91. Λαπιέρης Σωτήρης Σύλλογος Εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη
  92. Λαυτσής Πάρις Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής
  93. Λαυτσής Σκρέτας Γιώργος Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
  94. Λεριάς Θωμάς Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
  95. Λιάγκος Γιώργος Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
  96. Λιάπης Γιάννης ΣΕΦΚ – Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση
  97. Λιγάσης Βαγγέλης ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΓΝΘ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ
  98. Λυκούδης Αλέξης Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδος
  99. Λυκουργιάς Θάνος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας
  100. Μαγειρίας Γιώργος ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας
  101. Μακροπούλου Κατερίνα Αντιπρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής
  102. Μανουσάκης Γιωργος Μέλος Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ
  103. Μαντέλας Νίκος μέλος ΔΣ ΣΕΦΚ – Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση
  104. Μαντζούκας Δημήτρης Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων
  105. Μάντης Κωνσταντίνος Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας
  106. Μάρταλης Σωτήρης Πανελλήνια Ενωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών
  107. Μερσινιάς Αλέκος Μέλος του Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ
  108. Μήτσας Βασίλης ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας
  109. Μινωτάκης Αλέξανδρος Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση
  110. Μιχαλόπουλος Γεώργιος Σύλλογος Εργαζομένων Cosmote Technical Services
  111. Μοναστηρίδης Μηνάς Αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νεάπολης-Συκεών
  112. Μπαλωμενάκης Δημήτρης Παράρτημα Χανίων Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
  113. Μπαντουβά Αργυρώ Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος»
  114. Μπάρκας Δημήτρης Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  115. Μπαρτσώκα Κατερίνα Αντιπρόεδρος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
  116. Μπαστέας Πέτρος Μέλος ΔΣ Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ
  117. Μπέρδος Γεώργιος Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Ελλάδος – Φαρμακευτικών Συναφών Επαγγελμάτων – κλάδων
  118. Μπίκα Πελαγία Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
  119. Μπιλιανού Τέτα Γραμματέας Παραρτήματος Αχαϊας Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
  120. Μπογιάκος Πέτρος Σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
  121. Μποσινάκος Νίκος Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
  122. Μπούκη Ελένη Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ
  123. Μπούμπουλη Φανή Μέλος ΓΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΥΠ.ΠΟ.
  124. Μπουρδούβαλης Βασίλης Αναπλ. Μέλος ΔΣ Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής
  125. Μώρου Ειρήνη Α’ Σύλλογος Εκπαιδευτκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας
  126. Νίκα Χαρά πρόεδρος ΕΛΜΕ Εύβοιας
  127. Ξυπολιά Δώρα μέλος Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας
  128. Ουζούνης Βασίλης Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Παύλου Μελά
  129. Παϊσίου Καρολίνα ΣΜΤ Κεντρικής Μακεδονίας
  130. Παναγάκη Ευαγγελία Εκπαιδευτικός, μέλος συνδέσμου συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Μεσσηνίας
  131. Παναγιωτίδου Χριστίνα ΕΛΜΕ Πειραιά
  132. Παναγιωτόπουλος Θοδωρής Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής
  133. Παναγιωτόπουλος Χρήστος Πρώην Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
  134. Παναγοπούλου Παναγιώτα Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ
  135. Παναρέτου Λευτέρης Μέλος ΔΣ Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ
  136. Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
  137. Παπαγεωργίου Ράνια Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΓΓ Εμπορίου
  138. Παπαδόπουλος Δημήτρης Μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Λάρισας
  139. Παπαμιχαλοπούλου Μαρία Πανελλήνια Ενωση Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων
  140. Παπαναστασίου Αφροδίτη Σωματείο Εργαζομένων Μητέρα
  141. Παπανικολάου Νίκος Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής
  142. Παπαονησιφόρου Ελευθερία Σισμανόγλειο Νοσοκομείο
  143. Παπαποστόλου Νατάσσα Α’ ΕΛΜΕ Αχαϊας
  144. Παπατζανή Εύα Μέλος ΔΣ του Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  145. Παπαχρίστου Αναστασία Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Αλίμου
  146. Παπούλιας Δημήτρης Σύλλογος υπαλλήλων Αποκ. Διοίκησης Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ΠΕΓΔΥ
  147. Παππάς Ιωάννης Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
  148. Παρασκευά Ευδοξία Μέλος Ε.Γ. ΑΔΕΔΥ ΝΤ Αιτωλοακαρνανίας, Σωματείο Εργαζομενων Νοσοκομείου Μεσολογγίου
  149. Πασχάλη Βιβή Μέλος ΔΣ Σωματείου Νοσοκομείου Ευαγγελισμός
  150. Πάσχουλας Ντίνος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων
  151. Πατσατζής Θεόδωρος Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  152. Πεπονή Καλλιρόη Ιδιωτικός Υπάλληλος
  153. Πετρόπουλος Παναγιώτης Μέλος ΔΣ Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής
  154. Πετρόπουλος Δημήτρης Πρόεδρος ΔΣ ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ
  155. Πράτης Δημήτρης Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Υπαλλήλων Δ.Ο.Υ. Αρκαδίας-Μεσσηνίας- Λακωνίας
  156. Ραιδεστινός Γιώργος ΕΛΜΕ Κέρκυρας
  157. Ρεμπάμπης Παναγιώτης Μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Λάρισας
  158. Ρισμάνης Σπύρος Μέλος ΔΣ Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος
  159. Ρομποτή Δήμητρα Αντιπρόεδρος Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων
  160. Σακελλαροπούλου Αθηνά Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας
  161. Σαλωνίδης Θεόφιλος Πρόεδρος Σωματείου Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ
  162. Σαντής Δημήτρης Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Ελλάδος – Φαρμακευτικών Συναφών Επαγγελμάτων -Κλάδων
  163. Σαράντης Θανάσης Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)
  164. Σβανά Χριστίνα Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων
  165. Σγούρος Νικήτας Υπουργείο Οικονομικών
  166. Σεργίδου Κατερίνα Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  167. Σέρμπος Αθανάσιος Σωματείο ΨΝΑ»ΔΡΟΜΟΚΑΪ́ΤΕΙΟ»
  168. Σέρμπου Ελισάβετ Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας
  169. Σημαιοφορίδου Βικτωρία Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
  170. Σιαηλή Δήμητρα Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
  171. Σιδηροπούλου Σία Σωματείο μον. και ΙΔΑΧ υπαλλήλων Δήμου Πειραιά
  172. Σκέμπρη Κωνσταντίνα Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος
  173. Σκώττη Καλοτίνα Μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Φωκίδας
  174. Σουρούνης Ανδρέας Μέλος του Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ
  175. Σπηλιωτόπουλος Χρήστος Μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ
  176. Σπυριδάκης Τίτος Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
  177. Σταθά Γιώτα Μέλος ΔΣ Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ
  178. Σταθοπούλου Δώρα Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
  179. Σταματονικολός Γιώργος Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό
  180. Στασινός Έκτορας Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  181. Σταυρακάκης Χρήστος Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
  182. Σταυρόπουλος Τάσος πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών
  183. Στεργιόπουλος Δημήτρης Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  184. Στεφανής Γιώργος ΔΣ Συλλόγου Ενωτικό Κίνημα Συνταξιούχων
  185. Στύλος Βασίλης Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Σωματείου Εργαζομένων EFOOD
  186. Σύριγγα Μανώλη Πολυξένη Γραμματέας Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Θουκυδίδης»
  187. Σωτηρόπουλος Άκης Εκπαιδευτικός, μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ
  188. Σωτηροπούλου Μάνια Γραμματέας του ΔΣ του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  189. Τζανίνη Στέλλα Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής
  190. Τόλη Ελένη Συμβασιούχος ΕΚΠΑ
  191. Τουλιάτος Χρίστος Μέλος ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
  192. Τράντος Γιάννης – Άγγελος Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)
  193. Τριανταφυλλίδης Στέφανος Μέλος ΔΣ Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής
  194. Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος Μέλος Γραμματείας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης και Δ.Σ. Συλλόγου υπαλλήλων Αποκ. Διοίκησης Αν. Μακεδονίας – Θράκης
  195. Τσατσαρώνης Σπύρος Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό
  196. Τσιάμης Απόστολος Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας
  197. Τσιαπής Δημήτρης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών – Φαρμακευτικών Συναφών Επαγγελμάτων – Κλάδων
  198. Τσιλίκη Δέσποινα Παράρτημα Χανίων Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
  199. Τσιμπουρλάς-Κρητικίδης Στέφανος Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών / Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ
  200. Τσίπας Θεόδωρος Μέλος Δ.Σ. ΠΟΜΗΤΕΔΥ, Γ.Γ. Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας
  201. Τσιρομπίνης Μανώλης ΕΛΜΕ Πειραιά
  202. Τσίτσιρας Μπάμπης Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ
  203. Τσουκαλά Σταθάκη Κωνσταντίνα Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής
  204. Τσουλάκου Άλκηστις Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia
  205. Φαράντος Χαράλαμπος Σωματείο ΓΝΑ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ
  206. Φλυτζανής Δημήτριος Μέλος Ένωσης εργαζομένων Γ.Ν. Βενιζέλειο Πανάνειο
  207. Φρυδάς Δημήτρης ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας
  208. Φωτίου Δημήτρης Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής
  209. Χαλβατζιδάκης Δημήτρης Μέλος ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθηνών
  210. Χαμόδρακα Ευτυχία Σωματείο Ασκληπιείου Βούλας
  211. Χαρίσης Γιώργος μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ
  212. Χασάπη Γεωργία Σύλλογος Εργαζομένων πρωην ΙΚΑ Αττικής – ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ
  213. Χουδαλάκη Κατερίνα Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
  214. Χρήστου Γιώργης Μέλος Μεικτού Συμβουλίου ΕΣΗΕΑ
  215. Χριστόπουλου Ελένη Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας
  216. Χριστοφόρου Γιώργος Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής
  217. Χωριάτης Μανώλης Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»