Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ και απαιτούμε να αποχωρήσουν άμεσα!

Από το πρωί αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ, κλούβες και ασφαλίτες έχουν περικυκλώσει το κάμπους του ΑΠΘ για να να επιτηρήσουν την ολοκλήρωση της κατεδάφισης του στεκιού του βιολογικού. Αυτή την στιγμή ΜΑΤ βρίσκονται μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου και έχουν αποκλείσει την είσοδο από την ΣΘΕ. Το Υπουργείο Παιδείας σε άριστη συνεργασία με τον πρύτανη Παπαϊωάννου παίρνουν την απόφαση να φέρουν για πολλοστή φορά την αστυνομία στους χώρους που οι φοιτητές σπουδάζουν και να σπείρουν την αστυνομοκρατία.

Επιλέγουν μάλιστα τη συγκεκριμένη μέρα όπου το πανεπιστήμιο είναι φαινομενικά κλειστό λόγω των διακοπών του Πάσχα γεγονός που φανερώνει οτι η κυβέρνηση φοβάται την κατακραυγή των φοιτητικών συλλόγων και τη δυναμική που μπορούν να έχουν. Στην πραγματικότητα είναι μια κίνηση όξυνσης και στοχοποίησης απέναντι στο φοιτητικό στρώμα που οργανώνεται , διεκδικεί και προγραμματίζει τις διαδικασίες συγκρότησης των συλλόγων του.

Η αστυνομία να φύγει από τις σχολές!

ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ