70 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ : ΧΟΥΝΤΕΣ , ΠΟΛΕΜΟΙ , ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ !

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΜΕΣΟΓΕΙΟ – ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΑΦΡΙΚΗ

Κλείνουν 70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ. Μια συμμαχία κατ’ όνομα αμυντική, που εξαρχής αποτελεί προκάλυψη και υποστήριξη της επιθετικότητας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό συμβαίνει και τώρα στην Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ευρωατλαντισμού. 70 χρόνια οι ιμπεριαλιστές φονιάδες αιματοκύλησαν περιοχές, διαμέλισαν χώρες, γέννησαν καραβάνια προσφύγων και μεταναστών, έσπειραν πόλεμο, πείνα και θάνατο σε ολόκληρο το κόσμο. Οι λαοί της Κορέας, του Βιετνάμ, της Γιουγκοσλαβίας και των Βαλκανίων, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται κρέας για τα κανόνια της γεωπολιτικής κυριαρχίας και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.70 χρόνια το ΝΑΤΟ και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα που το συγκρότησαν έχουν αφήσει αιματοβαμμένη σφραγίδα και στην ιστορία της χώρας μας. Ο λαός μας θυμάται την αμερικανοκίνητη Χούντα του 1967. Δεν ξεχνάμε την Κυπριακή τραγωδία και το ρόλο του ΝΑΤΟ πίσω από τους χουντικούς τυχοδιωκτισμούς το 1974.

Η αστική τάξη της χώρας μας και το πολιτικό προσωπικό της παραμένουν προσδεδεμένοι σφιχτά στο στρατόπεδο του «ευρωατλαντισμού», πιστοί στο δόγμα «ανήκομεν εις τη Δύση». Από την πρώτη στιγμή της ένταξης στο ΝΑΤΟ μέχρι και σήμερα είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ για λογαριασμό των ιμπεριαλιστών. Όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) και ιδίως αυτές των τελευταίων χρόνων, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο ορμητήριο των Νατοϊκών φονιάδων. Αναβάθμισαν τις υπάρχουσες στρατιωτικές βάσεις και δημιούργησαν νέες για λογαριασμό της Νατοϊκής πολεμικής μηχανής (110 Π.Μ. Λάρισας, Στεφανοβίκειο, Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Άραξος). Έδωσαν έμπρακτη βοήθεια σε αιματοβαμμένες απολυταρχικές κυβερνήσεις (βλ. Σαουδική Αραβία στην αντιπαράθεσή της με τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης). Και πλέον προετοιμάζουν ανοιχτά το κλίμα ακόμα και για άμεση εμπλοκή σε θερμά μέτωπα (π.χ. Μάλι).

Ο κίνδυνος πολέμου στην Ευρώπη είναι κοντά μας!

Η Ουκρανία τις τελευταίες μέρες είναι καζάνι έτοιμο να εκραγεί, κάτι που αν γίνει θα έχει τραγικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής, της χώρας μας, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Η κλιμάκωση του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στα σύνορα με τη Ρωσία οξύνεται επικίνδυνα στο πλαίσιο των διεθνών ανακατατάξεων. Η δράση των -ενταγμένων στον ουκρανικό στρατό- νεοναζιστικών πολιτοφυλακών, από κοινού με μισθοφόρους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθιστούν πιθανό το τρομακτικό σενάρια ενός πολέμου (από πρόθεση, λάθος, προβοκάτσια ή εσφαλμένο υπολογισμό), με μεγάλη πιθανότητα να ξεφύγει από τον έλεγχο και να εξελιχθεί ακόμα και σε πυρηνική σύγκρουση, καταστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Οι λαοί, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα απολύτως από καμία πολεμική αντιπαράθεση με οπλικά συστήματα που μπορούν να αφανίσουν ολόκληρες χώρες σε λίγα λεπτά.

Την ίδια στιγμή οφείλουμε να επισημάνουμε πως οι κραυγές των Νατοϊκών περί «ρωσικής επιθετικότητας», οι οποίες αναφέρονται στις -μέχρι στιγμής- εντός συνόρων κινήσεις της Μόσχας, είναι το προπέτασμα καπνού πίσω από το οποίο θέλουν να καλύψουν την πρωτοφανη μετακίνηση ευρωατλαντικών στρατευμάτων και βάσεων στα ρωσικά σύνορα. Στην περίπτωσή μας, η ύπαρξη των Αμερικανονατοϊκων Βάσεων μετατρέπει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων. Οι προειδοποιητικές δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων είναι χαρακτηριστικές των κινδύνων που ελλοχεύουν. Τα δήθεν οφέλη από την ύπαρξη και την επέκταση των ευρωατλαντικών υποδομών αποκαλύπτουν τους μεγάλους κινδύνους για τη χώρα μας. Η κατάπτυστη σιωπή των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στα πογκρόμ σε βάρος των ομογενών μας στην Ουκρανία και των άλλων μειονοτήτων από τις φιλο-φασιστικές αρχές του Κιέβου, είναι ενδεικτική της εθελοδουλείας τους.

Ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός καλεί σε επαγρύπνηση τον ελληνικό λαό μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις και στηρίζει την Αντιπολεμική κινητοποίηση του Σαββάτου 19/2 στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι στον σταθμό του Μετρό Ευαγγελισμός.

Επιδιώκουμε την κοινή δράση όλων των διαφορετικών ρευμάτων του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος. Αυτές τις ώρες είναι αναγκαίο ένα μεγάλο ενωτικό αντιπολεμικό –φιλειρηνικό κίνημα αποτροπής του πολέμου και η ένταση της διεκδίκησης για αναστολή λειτουργίας των βάσεων (110 Π.Μ. Λάρισα, Στεφανοβίκιου, Σούδας, Αλεξανδρούπολης) σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης με στόχο την απομάκρυνσή τους από την χώρα και την έξοδό της από το ΝΑΤΟ. Να μη σταλεί κανένας Έλληνας στρατιώτης εκτός των συνόρων μας και να επιστρέψουν από το εξωτερικό όλες οι αποστολές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Στην επικινδυνότητα για τους λαούς της κλιμακούμενης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης και στη συμμετοχή της χώρας μας στους επιθετικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ

  • Με την ανάπτυξη της μαζικής αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής-διεθνιστικής-αντιφασιστικής πάλης
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ- ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΦΑΣΙΣΜΟ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-ΠΥΡΗΝΙΚΑ – ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΕ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Σάββατο 19 Φλεβάρη στις 12μ – Μετρό Ευαγγελισμού