Η δίκη του αγωνιστή Νίκου Χαραλαμπόπουλου στις 27/5 στην Αλεξανδρούπολη αποτελεί άλλη μια προσπάθεια για την ποινικοποίηση και τη φίμωση του Δικτύου Σπάρτακος, της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και συνολικά του κινήματος για τα δικαιώματα των φαντάρων. Δεν είναι άσχετη με την προσπάθεια μετατροπής του στρατού σε ένα εργαλείο εξυπηρέτησης νατοϊκών σχεδιασμών και εντάσσεται σε ένα συνολικό κλίμα αυταρχισμού και περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων, το οποίο εντείνεται ακόμα περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Σε μια τέτοια περίοδο έχουμε ανάγκη από ένα μαζικό κίνημα μέσα κι έξω από τον στρατό, ένα κίνημα που να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των στρατευμένων ως πολιτών με στολή, που να αντιπαλεύει τα νατοϊκά σχέδια, που να υψώνει αγωνιστικά εμπόδια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης αλλά και της ηγεσίας του στρατού, ενός κινήματος φιλειρηνικού, αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού.

Γι’ αυτόν τον λόγο και ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος, ηΕπιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων -Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακοςέχουν την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα δεκάδες σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις πολιτικές οργανώσεις που απαιτούν εδώ και τώρα να σταματήσει η δίωξη κατά του Νίκου Χαραλαμπόπουλου.

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!