Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Καμία συμμαχία με το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, Σάββατο 15/5

Αθήνα: 17.00, πλ.Πανόρμου & πορεία μέχρι την πρεσβεία του Ισραήλ

Πάτρα: 18.00, πλ.Γεωργίου και πορεία

Ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ κατά αμάχων και παιδιών του πολύπαθου λαού της Παλαιστίνης . Στόχος του είναι να ολοκληρώσει το σχέδιο εποικισμού της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Για την υλοποίηση του στόχου αυτού μεταχειρίζονται διάφορες μεθόδους. Εξώσεις οικογενειών Παλαιστινίων από τα σπίτια τους και εγκατάσταση Ισραηλινών εποίκων, παρεμπόδιση των θρησκευτικών τελετουργιών των Παλαιστινίων, διαδηλώσεις φανατικών σιωνιστών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ με την κάλυψη της αστυνομίας με το σύνθημα της «ενοποίησης της πόλης» και αιματηρή καταστολή. Οι Παλαιστίνιοι υπερασπίζονται τα ιστορικά καταξιωμένα δικαιώματά τους να αποκτήσουν δική τους πατρίδα και αντιστέκονται σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Οι Ισραηλινές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο μέσω των κυρίαρχων ΜΜΕ οργανώνουν επιχείρηση παραπληροφόρησης για όσα συμβαίνουν στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη και την αποκλεισμένη Γάζα. Διογκώνουν και προβάλλουν υπέρμετρα κάθε επίθεση με αυτοσχέδιες ρουκέτες και σφεντόνες που πραγματοποιείται από Παλαιστίνιους αποκρύπτοντας τις μαζικές δολοφονίες αμάχων που πραγματοποιεί μια από τις ισχυρότερες πολεμικές μηχανές του πλανήτη. Αυτή τη στάση του Ισραήλ διευκολύνουν και νομιμοποιούν και οι περισσότερες κυβερνήσεις του «Δυτικού» κόσμου με ανακοινώσεις που κυρίως προβάλλουν το δικαίωμα της αυτοάμυνας του Ισραήλ αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα και αποκρύπτοντας τις δολοφονίες, τα πογκρόμ ενάντια σε Άραβες πολίτες στο Ισραήλ και τη συστηματική εκκαθάριση των κατεχόμενων παλαιστινιακών περιοχών από τον ισραηλινό στρατό και παρακρατικές συμμορίες των εποίκων.

Στην ίδια ρότα κινείται και η χώρα μας με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να βγάζει μία σχεδόν πανομοιότυπη ανακοίνωση με αυτή του State Department λίγο μετά από αυτό! Το ελληνικό κράτος έχει τεράστιες ευθύνες. Εγκατέλειψε προ πολλού κάθε αλληλεγγύη προς τον λαό της Παλαιστίνης, ενώ με τις τελευταίες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και με την υποστήριξη όλων των αστικών κόμματων και της ακροδεξιάς, αναβαθμίζουν συνεχώς τις πολιτικές – οικονομικές – στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ στο πλαίσιο των υπεραντιδραστικών αξόνων πολέμου υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ. Η πολιτική αυτή προσβάλλει τα διαχρονικά αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης του ελληνικού προς τον παλαιστινιακό λαό.

Καλούμε τους εργαζόμενους/ες και τη νεολαία, να εκφράσουν έμπρακτα την καταδίκη τους στην Ισραηλινή βαρβαρότητα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Λωρίδα της Γάζας.

Είμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού στον αγώνα του για να σταματήσει η Ισραηλινή κατοχή και ο εποικισμός. Να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους. Να ελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις Ισραηλινές φυλακές.

Καμία συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ.

Στήριξη του διεθνούς κινήματος BDS για μποϊκοτάζ, απόσυρση επενδύσεων και κυρώσεων σε βάρος του Ισραήλ

Έξω οι Ιμπεριαλιστές από την Αν. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές εξορμήσεις στη Μέση Ανατολή.

Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του, να χαράξει το δρόμο που μπορεί να εγγυηθεί την πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, με ισότιμες και επωφελείς σχέσεις ανάμεσα στους λαούς

Καλούμε στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης το Σάββατο 15/5 μαζί με παλαιστινιακές οργανώσεις και οργανώσεις του αντιπολεμικού και αντιμπεριαλιστικού κινήματος:

στην Αθήνα στις 17.00 στην πλατεία Πανόρμου & στην πορεία μέχρι την πρεσβεία του Ισραήλ

στην Πάτρα στις 18.00 στην πλατεία Γεωργίου και πορεία στην πόλη