Για πολλούς η "μάχη" έκλεισε στις 7 Οκτώβρη στο Εφετείο. Όχι όμως για τον Γ.Λαγό και τον Χ.Παππά.

Ο Γ. Λαγός, που υπήρξε στέλεχος της ηγεσίας της εγκληματικής και ναζιστικής Χρυσής Αυγής,συνελήφθη στο Βέλγιο από την Interpol λίγο μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εις βάρος του.

7 Οκτώβρη 2020, Εφετείο Αθηνών.Η Χρυσή Αυγή καταδικάζεται ως εγκληματική οργάνωση και η ηγεσία της σε 13 ετών κάθειρξη, δίχως αναστολή. Μια νίκη η οποία καταλογίζεται στην φαρέτρα του αντιφασιστικού κινήματος, καθώς πολιτικές και δικαστικές αρχές συγκάλυπταν επί σειρά χρόνων την δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, όπως και τις σχέσεις της με την αστυνομία. Η Χρυσή Αυγή βρήκε υποστήριξη από μεγάλη μερίδα του αστικού μπλοκ, όπως και από την ίδια τη Νέα Δημοκρατία, η οποία δεδομένης και της δεξιάς μετατόπισης του πολιτικού σκηνικού, αλλά και της ίδιας σε επίπεδο πολιτικών, στελεχών και πρακτικών, επιδιώκει να διεμβολίσει και να εκφράσει τους ψηφοφόρους της.

Το στιγμιότυπο αυτό αποτέλεσε μια στιγμή συγκεφαλαίωσης όλων των αντιφασιστικών αγώνων του τελευταίου διαστήματος. Δείχνοντας στην πράξη πώς το αντιφασιστικό κίνημα πίεσε και έφερε εν τέλει την ΧΑ υπόλογη για την δράση της(δολοφονία Π.Φύσσα και Σαχζάτ Λουκμάν, απόπειρα δολοφονίας Αιγύπτιου αλιεργάτη Α. Εμπάρακ και μελών του ΠΑΜΕ)και όχι η Κυβέρνηση και οι αρχές, όπως προσπάθησαν να ισχυριστούν.

Ο Γ. Λαγός 27 Απρίλη 2021. Ο Παππάς πότε;

Η σύλληψη του Γ. Λαγού άργησε να έρθει και σίγουρα δεν θα ερχόταν αν λαός και νεολαία, τόσο τα προηγούμενα χρόνια όσο και στην μαζική κινητοποίηση της 7ης Οκτώβρη, δεν αποτελούσαν το μοχλό πίεσης ώστε να καταδικαστεί η εγκληματική και ναζιστική ΧΑ και η ηγεσία της. Γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ότι το ηγετικό στέλεχος της ΧΑ, ο Χ.Παππάς, παραμένει ακόμη ελεύθερος. Η μάχη ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό μέσα από το αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε να πάρει πανκοινωνικά χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα η σύλληψη και των υπόλοιπων της ηγεσίας της ΧΑ να αποτελεί απαίτηση ευρύτερων κομματιών της κοινωνίας.

Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε υπό έναν ασφυκτικό κλοιό έντασης του αυταρχισμού και θωράκισης της κυβερνητικής πολιτικής μέσω της επίθεσης σε δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα. Συνεχίζουμε να παλεύουμε κόντρα σε ρατσισμό και φασισμό, ενάντια στις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση και στην εργασία, ενάντια στην περιστολή των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.







Ο αγώνας μας δεν


σταματάει, λαό

ς

και νεολαία αντισ

τ

έκομαστε και χαράζ

ο

υμε το δρόμο για να

ζ


η


́σο


υμε α


λλιώς!



Να σ

υλληφθεί άμεσα ο Παππ

άς! Δεν είναι αθώο

ι! Οι ναζί στην φ

υλακή!