Στις 11-12 Ιουλίου συνέρχεται στις Βρυξέλλες η Σύνοδος της ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, η ιστορία του οποίου έχει συνδεθεί με το ανεξέλεγκτο κυνήγι των εξοπλισμών, τη συντήρηση κλίματος ανασφάλειας στις διεθνείς σχέσεις, τις στρατιωτικές επεμβάσεις,τη στήριξη καθεστώτων αντιδημοκρατικών σε μια σειρά χώρεςκαιτο αιματοκύλισμα λαών της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων.

Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε ως πολιτικο-στρατιωτικός βραχίονας του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, ενισχύθηκε μετά τον τερματισμό του και συνεχίζει να ενισχύεται ποικιλοτρόπως, έχοντας ήδη επεκταθεί και στην ανατολική Ευρώπη.

Η χώρα μας έχει πληρώσει με ακριβό τίμημα την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, με αποκορύφωμα την αμερικανοκίνητη επτάχρονη στρατιωτική δικτατορία και την εισβολή στην Κύπρο το 1974 με τη σιωπηλή νατοϊκή έγκριση, που έως και σήμερα το βόρειο μέρος του νησιού παραμένει κατεχόμενο. Παρόλ’ αυτά, η Ελλάδα συγκαταλέγεται σήμερα μεταξύ των πρώτων σε δαπάνες για τη συμμετοχή της σε αυτήν την πολεμική μηχανή, ενώ συνάμα, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, τόσο λόγω της διαρκώς αναπαραγόμενης κρίσης των σχέσεων με τη γειτονική, επίσης νατοϊκή, Τουρκία, όσο και λόγω της κατευθυνόμενης από το ΝΑΤΟ στρατηγικής συμμαχίας με το κράτος-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής, το Ισραήλ. Τους κινδύνους για την ειρήνη στην περιοχή μας ενισχύει η επέκτασή του στη δυτική Βαλκανική, στην οποία αποβλέπει και η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ.

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ αποτελεί μια ακόμη πρόκληση για τον λαό μας, που έχει διεξάγει μεγαλειώδεις αγώνες ενάντια στους εξοπλισμούς και τις νατοϊκές επεμβάσεις, για την αποχώρηση της Ελλάδας από τη συμμαχία των πολεμοκάπηλων, για να ξηλωθούν οι βάσεις των Αμερικανών ιμπεριαλιστών.

Ορθογώνιο: Στρογγύλεμα γωνιών: συγκέντρωση την Τετάρτη 11/7, ώρα 19.00 στα Προπύλαια
και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία

ΟΠανελλαδικόςΑντιπολεμικόςΚινηματικόςΣυντονισμός καλεί σε:



συγκέντρωση την Τετάρτη 11/7, ώρα 19.00 στα Προπύλαια

και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία



ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟ NATO

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ

ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ