Η κυβέρνηση της ΝΔ, αποδεικνύει καθημερινά ότι η ολομέτωπη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, δεν αποτελεί απλό αλλά συστατικό στοιχείο της πολιτικής της. Χαρακτηριστική η στάση της απέναντι στον απεργό πείνας από τις 8/1 Δημήτρη Κουφοντίνα, που τραβώντας το σχοινί στα άκρα, τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια προς τον θάνατο, σύμφωνα με τις επιταγές των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια εκδικητική αντιμετώπιση του Δημήτρη Κουφοντίνα, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, εκ μέρους των Αρχών, εφόσον σύμφωνα με τον Ν. 4760/2020 προβλέπεται η μεταγωγή του από την Κασαβέτεια, στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στον Δομοκό.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο Δημήτρης Κουφοντίνας χρήζει « ειδικής μεταχείρισης », αφού στο παρελθόν το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο φυλακών είχε εξαρτήσει τη χορήγηση άδειας από τη δήλωση αποκήρυξης των ιδεών και της δράσης του, απορρίπτοντας τη σχετική του αίτηση παραμονή πρωτοχρονιάς. Κυρίως όμως δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύεται το ζήτημα αντιμετώπισης των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, των συνθηκών κράτησης και διαβίωσής τους που εκθέτουν διεθνώς τις ελληνικές κυβερνήσεις. Σε μια περίοδο που οι συνθήκες πανδημίας, επιτάσσουν αποσυμφόρηση των φυλακών και λήψη μέτρων περιορισμού της διασποράς του ιού, τα περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας είναι υπεράριθμα εκθέτοντας σε κίνδυνο κρατουμένους και προσωπικό. Ειδικά οι φυλακές Δομοκού ενώ έχουν χωρητικότητα 600 ατόμων, αυτήν τη στιγμή σε αυτές κρατούνται πάνω από 700 άτομα.

Στις πολλές καταδίκες της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του ανθρώπου ( παραβίαση άρθρου 3 ΕΣΔΑ ), έρχεται να προστεθεί η έντονη έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας προς τις ελληνικές Αρχές να τηρήσουν τις διατάξεις του νόμου και να μεταφερθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως δικαιούται και ζητάει. Η κυβέρνηση της ΝΔ που επικαλείται το δόγμα Νόμου και Τάξης, παραβιάζει τους ίδιους νόμους που επί ημερών της ψηφίστηκαν δείχνοντας στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα και την εκδικητική μανία της ίδιας της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο προσανατολισμός των αρχών είναι σαφής αφού τη στιγμή, που συμβαίνουν όλα αυτά, αποφυλακίζεται ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης Νίκος Παπαβασιλείου και ο επίσης καταδικασμένος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς παραμένει ασύλληπτος και κάθε νύξη για το θέμα αυτό αντιμετωπίζεται ως λαϊκισμός.

Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, αναδεικνύεται ως βασικό ζήτημα για το εργατικό λαϊκό κίνημα, την νεολαία, για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο. Σε μια πραγματική δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας, έννοια που υπερασπιζόμαστε ανεξάρτητα με την πολιτική στάση και κριτική μας απέναντι στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Για αυτό υπερασπιζόμαστε και απαιτούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του.

Μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού

Άμεση μεταφορά του σε μονάδα αυξημένης φροντίδας στην Αττική

Όχι στην αναγκαστική του σίτιση – δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς συναίνεση – η αναγκαστική σίτιση συνιστά βασανιστήριο