Πραγματοποιήθηκε, με μαζικότατη συμμετοχή και πλούσιο διάλογο στις 9 Ιούνη στο θέατρο Αλίκη η Πανελλαδική Συνέλευση για την ενωτική παρέμβαση της ριζοσπαστικής αριστεράς στις βουλευτικές εκλογές.

Τα σημεία που ακολουθούν αποτελούν την κατάληξη της συνέλευσης:

1. Προχωράμε σε αντικαπιταλιστικές συνελεύσεις ανά πόλεις, γειτονιές, κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους. Τις διοργανώνουμε σε συντονισμό και με άλλες τάσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, εφόσον αποδέχονται την ανάγκη αυτών των ανοιχτών διαδικασιών.

2. Η θεματολογία αυτών των συνελεύσεων θα είναι η φυσιογνωμία, το πολιτικό περιεχόμενο, οι πρωτοβουλίες ενός ενωτικού εγχειρήματος της ριζοσπαστικής αριστεράς.

3. Οι αντικαπιταλιστικές συνελεύσεις θα προγραμματιστούν μέσα στο επόμενο διάστημα και θα γίνει κάθε προσπάθεια, ώστε να ανακοινώνονται και να δημοσιοποιούνται όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα.

4. Στόχος είναι μέσα από αυτές τις συνελεύσεις να συγκεντρωθεί ο πλούτος της συζήτησης, τα στοιχεία προγραμματικού πλαισίου που βγήκαν μέσα από τα κινήματα, οι πολιτικές και κινηματικές εμπειρίες που θα διαμορφώσουν το πολιτικό πλαίσιο του εγχειρήματος.

5. Διευρύνουμε την επιτροπή πρωτοβουλίας και με άλλους αγωνιστές για να λειτουργήσει ως ανοιχτή οργανωτική επιτροπή για τον καλύτερο συντονισμό αυτής της διαδικασίας:

-Τον προγραμματισμό και τη δημοσιοποίηση των αντικαπιταλιστικών συνελεύσεων

-Τη διαμόρφωση ενός δικτύου επικοινωνίας και ενημέρωσης

-Τη συγκέντρωση της συζήτησης που θα γίνεται στις συνελεύσεις για το πολιτικό πλαίσιο

6. Σε κάθε περίπτωση επιδιώκουμε όλος αυτός ο κύκλος συζήτησης να είναι ανοιχτός, δημοκρατικός, ενωτικός σε όλα τα βήματά του.

7. Στις αρχές Ιούλη διοργανώνουμε μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη, όπου θα συμμετέχουν και αντιπρόσωποι από τις συνελεύσεις για να εκτιμήσουμε εάν έχουν συγκεντρωθεί οι αναγκαίοι κοινωνικοί και πολιτικοί όροι για το κατέβασμα.

Αθήνα 9 Ιούνη 2007