Κάτω η ΝΔ της λιτότητας, του ρατσισμού, του αυταρχισμού

Όχι στο ΠΑΣΟΚ της συναίνεσης και του νεοφιλελευθερισμού

Αριστερά της νίκης και της ανατροπής και όχι της ήττας και της υποταγής

Η κυβέρνηση της Ν∆ καταρρέει αντιµέτωπη µε το βάθεµα της καπιταλιστικής οικονοµικής κρίσης αλλά και τις κοινωνικές εκρή- ξεις στις οποίες θα οδηγούσαν τα αντιλαϊκά µέτρα που απαιτούν κεφάλαιο και ΕΕ. Κάθε προσπάθεια ανάταξής της «κάηκε» από την αντίσταση των «από κάτω» (από την εξέγερση του ∆εκέµβρη µέχρι τις απεργίες και τις καταλήψεις) και τις δικές της εγκληµατικές ευθύνες (βλ. δασικές πυρκαγιές). Ούτε τα αντιδηµοκρατικά µέτρα «νόµου και τάξης», ούτε η ρατσιστική επίθεση σε βάρος των µεταναστών έφεραν την οµαλότητα που απαιτεί το κεφάλαιο. Η κήρυξη των εκλογών – εξπρές αποσκοπεί στην ανάδειξη µιας ισχυρής κυβέρνησης για την επιβολή βαθιών και δραµατικών αντεργατικών τοµών, έτσι ώστε η αστική τάξη να ξεπεράσει την κρίση σε βάρος των εργαζοµένων. Αυτό είναι το σαφές µήνυµα του διαγγέλµατος Καραµανλή.

Γι’ αυτό και το ζήτηµα δεν είναι απλώς να φύγει η κυβέρνηση της Ν∆, αλλά να φύγει η πολιτική της διαρκούς λιτότητας, της ελαστικής εργασίας, του πολέµου, του αυταρχισµού.

Όµως, το ΠΑΣΟΚ ούτε θέλει ούτε µπορεί να ανατρέψει αυτή την πολιτική! Οι εργαζόµενοι, οι αγρότες, η νεολαία δεν πρέπει να έχουν καµία αυταπάτη για το τι θα σηµάνει η εναλλαγή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Το νεοφιλελεύθερο πρόγραµµα του εκφράζει τη συνέχεια και όχι ρήξη µε τη διαχείριση της Ν∆. Η επίκληση ότι «η χώρα είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας» είναι το άλλοθι για να συνεχίσουν τα γνωστά στελέχη του Σηµίτη µαζί µε τα νέα του Γ. Παπανδρέου την ίδια αντιδραστική πολιτική.

Πρέπει να κλείσουµε το δρόµο στη µαύρη εφεδρεία του συστήµατος, την ακροδεξιά του ΛΑΟΣ και τους νεοναζί.

Η δύναµη των εργαζοµένων, των αγροτών, των νέων δεν βρίσκεται στην εναλλαγή διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά στους ανυποχώρητους αγώνες, στις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Από τώρα να δοθεί το µήνυµα ότι όποια και εάν είναι η κυβέρνηση µετά τις εκλογές, θα βρει µπροστά της τις αντιστάσεις και τα κινήµατα.

Μόνο µια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά µπορεί να δώσει διέξοδο στην κρίση στηρίζοντας τους αγώνες των εργαζοµένων και της νεολαίας και δίνοντας προοπτική στις εξεγέρσεις όπως του ∆εκέµβρη. Μια αριστερά που να έχει ως προοπτική της την ανατροπή του καπιταλισµού και όχι απλώς την αλλαγή συσχετισµών στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Το ΚΚΕ δεν µπορεί να δώσει αυτή την ελπίδα γιατί στάθηκε εχθρικό στην έκρηξη του ∆εκέµβρη αλλά και στους µαχητικούς αγώνες της νεολαίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε µε τον πιο τραγικό τρόπο τις ελπίδες εκατοντάδων χιλιάδων αριστερών µε τους συµβιβασµούς του και τα ανοίγµατα προς την µεριά της κυβερνητικής διαχείρισης. Αυτή η αριστερά δεν µπορεί ούτε την αντίσταση να οργανώσει, ούτε να ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει τη µάχη για να δυναµώσει η Αριστερά της νίκης και της ανατροπής και να ανοίξει τα φτερά της η δυναµική της σύγκρουσης µε τον καπιταλισµό, για τον σοσιαλισµό και τον κοµµουνισµό της εποχής µας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει και σε αυτές τις εκλογές τη µάχη για να καταγραφεί η δυναµική που έχει µια τέτοια αριστερά, στηριζόµενη στη θετική εµπειρία της παρέµβασης στις Ευρωεκλογές και τη συσπείρωση χιλιάδων αγωνιστών σε όλη την Ελλάδα.

Θα δώσουµε το παρόν σε κάθε αναµέτρηση, όχι για να αλλάξουµε διαχειριστή, αλλά για να ξεφορτωθούµε την πολιτική της διαρκούς λιτότητας, της υπερκµετάλλευσης, της καταστολής, του ρατσισµού, του πολέµου και της καταστροφής του περιβάλλοντος.