Μπορεί η επίθεση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη να κόπασε μετά από 22 μέρες σφοδρών βομβαρδισμών και χερσαίων επιχειρήσεων, το έγκλημα όμως πλέον δεν μπορεί να συγκαλυφθεί. Το Ισραήλ με την στήριξη των ΗΠΑ – την ανοιχτή στήριξη του απερχόμενου Μπους αλλά και τη συνένοχη σιωπή του Ομπάμα και τη στάση των ίσων αποστάσεων – αλλά και της ΕΕ ξεκίνησε την πιο σφοδρή επίθεση των τελευταίων ετών. Συνένοχη είναι και η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ που όχι μόνο επιχείρησε να δώσει το λιμάνι του Αστακού για μεταφορά αμερικάνικων πολεμοφόδιων προς το Ισραήλ αλλά κυρίως με τη στάση της στήριξε επί της ουσίας το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Αυτές οι ιμπεριαλιστικές πρακτικές όχι μόνο δολοφονούν όσους αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους και για την δημιουργία ενός ελεύθερου κράτους όπως οι Παλαιστίνιοι, αλλά δολοφονούν αδιακρίτως αμάχους, γυναίκες και παιδιά. Είναι η ίδια πολιτική – την οποία και τώρα αλλά και στο παρελθόν στήριξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις – που δημιουργούν τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και ίσως τώρα και από την Παλαιστίνη. Αν κάτι τέτοιο συμβεί τι θα έχει να πει η ελληνική κυβέρνηση; Ότι αυτοί οι πρόσφυγες διέρχονται λαθραία στην Ελλάδα και ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν φέρει καμία ευθύνη; Ή μήπως δεν θα τους παρέχει άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα ή ένα αξιοπρεπή χώρο διαβίωσης, όπως κάνει τώρα με τους πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Πάτρα. Σε τελευταία ανάλυση αυτή η πολιτική αποτελεί τη βασική αιτία των πολέμων που δημιουργούν την προσφυγιά.

Όλοι στην αντιπολεμική – αντιμπεριαλιστική πορεία την Τρίτη 20 Γενάρη στις 18.00 από το Παράρτημα

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής της ΝΔ, κόντρα στα πραγματικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Αυτή η πολιτική πρέπει να καταδικαστεί και έμπρακτα, σε αυτή την πολιτική όλος ο εργαζόμενος κόσμος και η νεολαία της Πάτρας πρέπει να εναντιωθεούν.

Αριστερή Ανασύνθεση