Καμιά Τρομοκρατία – Καμιά Καταστολή

Κάτω η κυβέρνηση του Καραμανλή

Τέρμα πια! Έξω οι δολοφόνοι των δικαιωμάτων μας, των συμφερόντων μας, ακόμα και των ίδιων των ζωών μας! Η ΕΝ ΨΥΧΡΩ δολοφονία του 16χρονου από ειδικό φρουρό της αστυνομίας στα Εξάρχεια με μόνη αφορμή την λεκτική αντιπαράθεση με την αστυνομία αποτελεί ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια αυταρχικής θωράκισης του κράτους, ένα στυγερό πολιτικό έγκλημα που εκτέλεσε η ΕΛΑΣ και προετοίμασε η ΝΔ.

Η κίνηση αυτή δεν είναι μια απλή ατυχία, ούτε ατομικό λάθος του συγκεκριμένου ειδικού φρουρού. Παράγεται από την πολιτική που χτυπά τα συμφέροντα του εργαζόμενου κόσμου, που ξεπουλά τις δημόσιες επιχειρήσεις, που προσπαθεί να νομιμοποιήσει τα ιδιωτικά ΑΕΙ, που συνεχίζει και εντείνει τη Λιτότητα. Παράγεται από την πολιτική που μπροστά σε κάθε αγωνιστικό σκίρτημα του κινήματος παρατάσσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ και προσπαθεί ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ να πειθαρχήσει το λαϊκό κίνημα. Το χέρι του ειδικού φρουρού οπλίστηκε από την πολιτική που καταπατά τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Όταν το χέρι της κυβέρνησης είναι οπλισμένο με αντεργατικούς νόμους, το χέρι της αστυνομίας θα είναι οπλισμένο με γκλοπ και μπιστόλι.

Οι ‘εικονικές’ παραιτήσεις και τα κούφια λόγια δεν μας ξεγελούν. Δεν υπάρχει παραδειγματική τιμωρία του υπαίτιου για τον πυροβολισμό όσο και αν και ο ίδιος φέρει μια ειδική ευθύνη. Υπάρχει μονάχα η πιο βαθιά και έντονη πολιτική καταγγελία αυτών που τελικά ευθύνονται για την καταστολή και τον αυταρχισμό, καταγγελία για την πολιτική κατεύθυνση που δίνει χώρο σε τέτοιες φασιστικές πρακτικές.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική δεν πρέπει και δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Οι δρόμοι πρέπει να πλημμυρίσουν από την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων και της νεολαίας. Η εκδίκηση για τη δολοφονία θα είναι οι μαζικοί αγώνες, οι απεργίες και οι καταλήψεις. Απαιτείται σήμερα αγώνας όλου του λαϊκού κινήματος όχι μόνο για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι αλλά αγώνας ενάντια στην ίδια την πολιτική που δημιουργεί αυτά τα φαινόμενα, αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ που σταθερά (καθόλου σεμνά, καθόλου ταπεινά) χτυπά τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ ΣΤΙΣ 11:30 ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ