Αριστερή Ανασύνθεση

Για τις εξελίξεις σε σχέση με τη μετωπική συμπόρευση

Τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη μια πλούσια και διεξοδική πολιτική συζήτηση, ανάμεσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Σχέδιο Β’, την Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη, άλλες τάσεις και ρεύματα, και ανένταχτους αγωνιστές με αντικείμενο την ώριμη κατά τη γνώμη μας και περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία μετωπική συμπόρευση της Αριστεράς του άλλου δρόμου, χωρίς χρέος και μνημόνια, έξω από το ευρώ, σε ρήξη με την ΕΕ.

Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις αλλά και την προσπάθεια να αποτυπωθούν αυτές και σε ένα κοινό πολιτικό ντοκουμέντο έχει γίνει σαφές ότι σε όλα τα βασικά πολιτικά επίδικα της περιόδου, υπάρχει ρητή και γραπτά αποτυπωμένη συμφωνία. Ειδικότερα υπάρχει συμφωνία ως προς:

·την ανάγκη ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ενάντια στον «ευρωμονόδρομο», τις κυβερνήσεις και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, ντόπιες και ξένες,

·τη ρητή αναφορά στη ρήξη και έξοδο από την ΕΕ ως στοιχείο του πολιτικού προγράμματος

·το διαχωρισμό από την διαχειριστική λογική του ΣΥΡΙΖΑ και την έμφαση στους αγώνες και τα κινήματα

Γι’ αυτό το λόγο και λέμε ότι εδώ και τώρα, με αίσθημα πρώτα από όλα ευθύνης απέναντι σε όλο τον κόσμο του κινήματος και της Αριστεράς, όλες και όλους εκείνους που αναζητούν μια αριστερή εναλλακτική απάντηση απέναντι στη δεξιόστροφη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και τον απομονωτισμό του ΚΚΕ, πρέπει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού της την Κυριακή 16/2, να αναγνωρίσει τολμηρά και θαρρετά ότι υπάρχει η αναγκαία πολιτική συμφωνία και να στηρίξει ολόψυχα τη διαδικασία της συμπόρευσης.

Η συγκυρία είναι κρίσιμη και δεν χωρά παλινωδίες και καθυστερήσεις. Μπροστά μας έχουμε μεγάλες πολιτικές και εκλογικές μάχες και πρέπει να μπορούμε να πάμε σε αυτές με όχημα τη συμπόρευση. Η όποια θεμιτή προσπάθεια να βελτιωθούν κείμενα και τοποθετήσεις θα πρέπει να μην ξεχνά ότι η αριστερή πολιτική είναι υπόθεση πράξεων και όχι διατυπώσεων. Ο κόσμος του αγώνα ξέρει να κρίνει και κρίνει αυστηρά.

Έχουμε μια δυνατότητα να δώσουμε σχήμα στην ελπίδα και απάντηση στην αγωνία πολλά αγωνιστών. Αυτή είναι μια ευθύνη που δεν μπορούμε και δεν πρέπει αποποιηθούμε.

14 Φλεβάρη 2014

Το πανελλαδικό γραφείο της Αριστερής Ανασύνθεση