Το Σάββατο 06/02 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Πλ. Όλγας ενάντια στα πρόστιμα, τις διώξεις και τις απαγορεύσεις και την υπεράσπιση στο δικαίωμα μας στην διαδήλωσηόπως και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Χανιά, Τρίκαλα, Ηγουμενίτσα). Καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό της πλ. Γεωργίου οπού ήταν προγραμματισμένη η σημερινή κινητοποίηση και την καταστολή από δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες απειλούσαν και έδιωχναν τον κόσμο που έφτανε εκεί με στόχο να διαδηλώσει. Για ακόμη μία φορά η προκλητική απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν πέρασε.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας στην περιοχή μας αποκαλύπτουν την κυβερνητική αδιαφορία που έχει αφήσει εκτεθειμένο το λαό μας στο θανατηφόρο ιό. Προσπερνώντας το πραγματικό πρόβλημα του συστήματος υγείας και βλέποντας το να καταρρέει, το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να ενισχύει την καταστολή και τα πρόστιμα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί έλεγχοι να είναι περισσότεροι από τα covid-tests. Η δήλωση του Χρυσοχοϊδη πως «η Αστυνομία είναι το ΕΣΥ της προστασίας μας» δείχνει με ποιον τρόπο αντιμετωπίζουν την πανδημία.

Εκμεταλλευόμενη αυτήν την κατάσταση η κυβέρνηση έχει στήσει έναν μηχανισμό απαγορεύσεων και τρομοκρατίας που αναστέλλει όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα. Το χτύπημα των διαδηλώσεων και ο χουντικής έμπνευσης νόμος που τις απαγορεύει, οι συλλήψεις αγωνιστών τα εκδικητικά πρόστιμα σε διαδηλωτές, η διευρυμένη αστυνομοκρατία σε κινηματικές στιγμές, οι δικογραφίες που σχηματίζει η ΕΛ.ΑΣ. για κινητοποιήσεις που έχουν γίνει, διαμορφώνουν ένα κλίμα τρομοκρατίας που σαν στόχο έχει τον λαό και όχι την αντιμετώπιση της πανδημίας. Παράλληλα, η ΝΔ εκμεταλλεύεται την πανδημία για να προχωρήσει σημαντικές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις όπως ο νόμος για τα εργασιακά και τις απεργίες, ο πτωχευτικός νόμος και το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το εργατικό , λαϊκό και νεολαϊστικο κίνημα έχει δείξει οτι μπορεί να τηρεί τα μέτρα αυτοπροστασίας στις συγκεντρώσεις του ως ένδειξη ευθύνης και αλληλεγγύης, εξίσου σημαντικό είναι όμως και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, που είναι ιστορικές κατακτήσεις του. Οι αγώνες για δουλειά, υγεία, παιδεία και ελευθερίες δεν μπαίνουν σε καραντίνα, είναι αγώνες που πρέπει να δίνονται την ώρα που το σύστημα έχει εξαπολύσει μια γενικευμένη έφοδο σε όσες κατακτήσεις έχουν απομείνει. Η αλληλεγγύη σε όσους διώκονται για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις είναι απαραίτητη και δυναμώνει όσο δυναμώνουν και μαζικοποιούνται οι αγώνες μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα μέσα πρωτοβουλίες και δράσεις για την ανάπτυξη των αγώνων για ζωή με δικαιώματα και ελευθερίες.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις ήταν μόνο η αρχή για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής τους! Επόμενος σταθμός η μαζική συμμετοχή στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα, ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα στην εκπαίδευση που φέρνει στη βουλή η κυβέρνηση. Είναι χρέος όλων των δυνάμεων του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος να συγκρουστούν στην πράξη με αυτή την πολιτική.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΚΚΕ(μ-λ), ΟΚΔΕ, ΣΕΚ, Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων