Παρακολουθώντας σήμερα τις υστερικές κορώνες των εκπροσώπων του δικομματισμού και τις ριπές απειλών και εκβιασμών εκ μέρους της Ευρώπης, φαίνεται περίτρανα ότι το χαστούκι του ελληνικού λαού στις 6 Μάη ακόμα κουδουνίζει στα αυτιά τους. Στα αυτιά των εκπροσώπων που αποπειράθηκαν να δοκιμάσουν το ‘’μέλλον’’ στον ελληνικό λαό, ένα μέλλον που αφορά το σύνολο των λαών της Ευρώπης, ένα σκιερό μέλλον εξαθλίωσης και λιτότητας.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν τυχαίο- ήταν το χρονικό μιας προαναγγελθούσας ανατροπής! Η αμφισβήτηση σφυραλήτηθηκε, δυνάμωσε, πολιτικοποιήθηκε μέσα από την δημοκρατία της πλατείας και της γειτονιάς. Η αυτοπεποίθηση ρίζωσε μέσα από τα κινήματα και τους αγώνες, μέσα από το γκρέμισμα νόμων και υπουργών στα πανεπιστήμια, μέσα από τον πεισματάρικο ηρωισμό των απεργιών και διαδηλώσεων. Η αγανάκτηση έγινε οργή, η οργή έγινε αίτημα και αγώνας: Δεν χρωστάμε-δεν πουλάμε-δεν πληρώνουμε! Σε όλη την Ευρώπη πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι εστίες αντίστασης και ανυπακοής- πλέον έχουν ένα παράδειγμα νίκης!

Η ανατροπή δεν έχει ολοκληρωθεί –έχει ακόμα δρόμο, αλλά είναι δρόμος που άνοιξε και όρισε ο αγώνας του λαού.Μαζί με τις ιστορικές δυνατότητες μπροστά μας, ανοίγονται και καθήκοντα, ανοίγονται και κίνδυνοι- είναι πράγματι η ώρα της αριστεράς. Ώρα που επιλογές της οφείλουν να έχουν στο πλευρό τους τον ριζοσπαστισμό του λαού, να αφουγκραστούν την ελπίδα του, να ενισχύσουν την αμφισβήτησή του και την ίδια στιγμή να απηχούν στο στρατηγικό τους βάθος και τα επίκαιρα παρά ποτέ οράματα μιας άλλης πορείας! Το παλιό πεθαίνει και θέλει να μας πάρει μαζί του, το νέο γεννιέται δειλά και η εποχή των τεράτων θα πρέπει να είναι και εποχή της αντεπίθεσης!

Είμαι ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και δεν θα καλέσω, ηττημένα και αμήχανα, το λαό να ‘’διορθώσει’’ την ψήφο του. Θα επενδύσω στην ήττα του δικομματισμού και στην επιστροφή της Αριστεράς στο πολιτικό προσκήνιο. Θα βρεθώ ξανά με τις δυνάμεις του αγώνα γιατί είναι ώρα να ανάψει ξανά η σπίθα του κινήματος, του μόνου εγγυητή μιας άλλης πορείας κόντρα στους εκβιασμούς και τα ψέμματα του κάθε Σόιμπλε,Λανγκάρντ και των ντόπιων εκφραστών τους.

Είμαι ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και μπορεί να χαιρετίζω το χαστούκι του λαού, αλλά βλέπω πραγματικά όρια στα ενδεχόμενα μιας αριστερής κυβέρνησης που δεν κάνει την τομή και την ρήξη με την Ε.Ε.. Όχι μόνο γιατί μπορεί να οδηγήσει την αριστερά να κάνει θυσίες για το ευρώ, αλλά γιατί σήμερα υπάρχει άλλος δρόμος- ο δρόμος της καταγγελίας του μνημονίου και εξόδου από το Ευρώ, της παραγωγικής ανασυγκρότησης, εθνικής ανεξαρτησίας και πραγματικής δημοκρατίας, της εθνικοποίησης των τραπεζών και αναδιανομής του πλούτου. Ένας άλλος δρόμος που θα ανοίξει πλέρια πλέον τα μονοπάτια της αμφισβήτησης σε λεωφόρο ανατροπής.

Είμαι ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και θέλω να ανοίξω, σε κάθε κατεύθυνση, με όλες τις δυνάμεις αλλά και πρωτίστως τον ίδιο τον λαό, την συζήτηση και επεξεργασία αυτού του μεταβατικού προγράμματος, που θα αναμετρηθεί με το ερώτημα της εξουσίας, και που αναπόφευκτα θα επαναφέρει μια σύγχρονη κομμουνιστική στρατηγική στην πρώτη σελίδα.

Είμαι ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και θα δώσω όλες μου τι δυνάμεις να διευρυνθεί, να δυναμώσει και να αναπτυχθεί μια άλλη αριστερά που έχει ανάγκη η εποχή. Ένα αριστερό ανατρεπτικό μέτωπο με κέντρο την ανάγκη του άλλου δρόμου, κόντρα στα Μνημόνια, την Ε.Ε. και τον μονόδρομο εξαθλίωσης που δρομολογεί, με όραμα μια σύγχρονη αντισυστημική και επαναστατική δύναμη.

Είμαι ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας! Να διορθώσουμε τα λάθη μας, να προχωρήσουμε το πρόγραμμά μας, να συνδεθούμε με την αναγκαία εκ νέου ανάταση των κοινωνικών αγώνων, να λάβουμε θέσεις μάχης στην ιστορική αυτή περίοδο!

Παναγιώτης Τσερόλας, μέλος Σ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πάτρας