Camping RadiKal 2016 | ανακοίνωση ΟργανωτικήςΟμάδας

ένα νέο εγχείρημα για ένα καλοκαίρι ανήσυχο, αυτοοργανωμένο, ριζοσπαστικό

Το φετινό καλοκαίρι βρίσκει τον καθένα και την καθεμία από εμάς σε διαφορετική κατάσταση: είτε προβληματισμένοι για το πότε θα πάρουμε άδεια από την δουλειά μας για να βρεθούμε με τα πρόσωπα που αγαπάμε, είτε ανακουφισμένοι από το τέλος της εξεταστικής, είτε αγχωμένοι με την «καμπούρα» των μαθημάτων μας για το Σεπτέμβρη, είτε βουλιαγμένοι δίπλα σε έναν ανεμιστήρα σκεφτόμενοι την αναθεματισμένη ακρίβεια των διακοπών… αυτό το καλοκαίρι κάπως πρέπει να βγει!

Από τις 30 Ιούλη μέχρι τις 8 Αυγούστου με «βάση» τον Πλατανιά Πηλίου, επιχειρούμε να δώσουμε μια απάντηση στα παραπάνω, μια άλλη φυσιογνωμία στις διακοπές μας. Με πυξίδα μια διαφορετική κουλτούρα, αλλά και το μεράκι μας, διαμορφώνουμε ένα συλλογικό εγχείρημαγια οικονομικές και εναλλακτικές διακοπές για όλους. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι ένα δεκαήμερο με συναυλίες, προβολές, τουρνουά, με workshops και πλούσιες εκδηλώσεις και συζητήσεις. Για πρώτη φορά λοιπόν, διοργανώνεται το campingRadiΚal, το οποίο καιαπευθύνεται σε νέους και νέες που δεν εφησυχάζονται στην κανονικότητα, που σε πείσμα των καιρών θέλουν να δουν τα πράγματα να πηγαίνουν αλλιώς…

Ζούμε ενάντια…

Στην πραγματικότητα των μνημονίων, της έλλειψης προοπτικής για τη γενιά μας. Εδώ και 6 χρόνια, η νεολαία βρίσκεται στο στόχαστρο της επίθεσης των ισχυρών αυτού του κόσμου. Είδαμε αγώνες να δίνονται, να ηττώνται, αλλά και να αποτελούν φάρο αξιοπρέπειας και ελπίδας για τις μάχες που θα καλούμαστε να δώσουμε όσο αυτός ο κόσμος δεν μας χωράει. Είδαμε τα μεγάλα «ΟΧΙ» να μετατρέπονται βίαια σε «ΝΑΙ», νομοσχέδια να περνάνε μέσα σε μια νύχτα, είδαμε όμως και το δυναμισμό που μέσα σε ένα τόσο ζοφερό τοπίο οδήγησε στο βροντερό «ΟΧΙ», έδωσε σάρκα και οστά στην αντίσταση της κοινωνίας.

Ένα χρόνο μετά λοιπόν, αντιμετωπίζουμε ήδη αρκετές νέες συνθήκες. Απαντώνται σε διεθνές επίπεδο, από τον πόλεμο-αιτία της τεράστιας προσφυγικής κρίσης μέχρι το πλατύ κίνημα αλληλεγγύης και από τους τριγμούς του Brexit, μέχρι το ανοιχτό ερώτημα για τα όρια της ΕΕ, για την ανάγκη ψιλάφησης ενός άλλου δρόμου, όπως αυτό τίθεται από την εξεγερμένη νεολαία με τις κινητοποιήσεις της ανά την Ευρώπη. Νέες συνθήκες όμως, σημαίνει νέες προκλήσεις, σημαίνει πείσμα για να πάρουμε όσα μας ανήκουν, ανατροπή του μονόδρομου του There Is No Alternative.

Ζούμε ανατρεπτικά!

Κόντρα στο κυρίαρχο, εμπορευματοποιημένο πρότυπο «πακέτου διακοπών», προτάσσουμε την αυτοοργάνωση, την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την αυτομόρφωση. Διαμορφώνουμε συλλογικά έναν χώρο εναλλακτικής ψυχαγωγίας, συζήτησης και δημιουργικότητας. Μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, εργαζόμαστε όλοι και όλες μαζί για την καθημερινή λειτουργικότητα του camping, διασκεδάζουμε και χαλαρώνουμε.

Μέσα από συλλογικές κουζίνες, μπαρ, χώρους εκδηλώσεων και συζητήσεων, λειτουργία βιβλιοπωλείου (με βιβλία πολιτικού, ιστορικού και φιλοσοφικού περιεχομένου) προσπαθούμε να προτείνουμε ένα διαφορετικό τρόπο διακοπών ενάντια στο κυρίαρχο. Ταυτόχρονα δημιουργούμε ένα πεδίο συζήτησης και προβληματισμού στο οποίο διαφορετικές προσεγγίσεις και τρόποι σκέψης θα προσπαθήσουν να μάθουν ο ένας από τον άλλον.

Δεν έχουμε καμιά μαγική συνταγή που θα λύσει όλα τα αινίγματα της εποχής μας, φιλοδοξούμε όμως μέσα από αυτό όλοι και όλες εμείς να δημιουργήσουμε εικόνες από ένα μέλλον μιας άλλης κοινωνίας, ενός διαφορετικού κόσμου, όπου το δικαίωμα στην ζωή, την χαρά, την δημιουργικότητα θα είναι σημείο αφετηρίας και όχι διαπραγμάτευσης. Ξεκινώντας από την αμφισβήτηση των αδιεξόδων της εποχής μας, του ασφυκτικού κλοιού ενός συστήματος εκμετάλλευσης και μιας ΕΕ της φτώχειας, της ανεργίας και του ρατσισμού, οραματιζόμαστε άλλους δρόμους και άλλα μονοπάτια συλλογικής ελευθερίας, κοινωνικής χειραφέτησης, επαναστατικοποίησης της καθημερινότητάς μας.

Δεν ψάχνουμε άλλα μέρη…

Απλά ψάχνουμε με άλλα μάτια!Αναλυτικά το πρόγραμμα του camping RadiKal2016


ΣΑΒΒΑΤΟ 30/7

Ημέρα Άφιξης

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/7

13.00 Παρουσίαση του camping από την Οργανωτική Ομάδα

18.00 Συζήτηση: «Σε ποια πέτρα σε ποιο χώμα να ριζώσεις τώρα πια: προσφυγική κρίση, λαϊκή αλληλεγγύη, το πείραμα City Plaza»

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/8

11.00 Συζήτηση «Είναι γυναίκα που ξυπνά δεν μπορείς την σταματήσεις: το έμφυλο και lgbtqi ζήτημα»

21.00 Προβολή ταινίας:Pride

ΤΡΙΤΗ 2/8

11.00 Συζήτηση «Καιρός το παραμύθι να τελειώσει, την δύναμή μας ο λευκός να νιώσει»: φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ, Black Lives Matter, το φαινόμενο Bernie Sanders

21.00 Προβολή ταινίας: Do the right thing

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/8

11.00 Συζήτηση «I was the future once»: ιστορική αναδρομή στις σχέσεις Μ. Βρετανίας – ΕΕ, ευρωσκεπτικισμός και ακροδεξιά, Έθνος και Ιμπεριαλισμός στο φόντο του Brexit»

18.00 Τουρνουά Μπάσκετ 3 on 3 μαζί με το σύλλογο «Οι Φιλοι του Πλατανιά»

21.00 Θέατρο: «Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου» έργο του Νίκου Κούνδουρου

ΠΕΜΠΤΗ 4/8

11.00 Συζήτηση «Με τα μάτια στραμμένα στους φοιτητικούς συλλόγους: οι αναγκαίες τομές στο φοιτητικό συνδικαλισμό, η ανασύνθεση της Αριστεράς εντός των Πανεπιστημίων»

21.00 Συναυλία στην παραλία του Πλατανιά: Rock by the Sea // Nightstalker // Wish upon A Star // Breath After Coma // Deaf Radio

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/8

11.00 Συζήτηση: Rezistence, Resistance, Odpornost, Omπophocm: Η αντίσταση της νεολαίας στις πολιτικές λιτότητας και οι πρωτότυπες μορφές οργάνωσής της στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη

21.00 Συναυλία στην παραλία του Πλατανιά: Ένα τραγούδι για τους πρόσφυγες // Ματούλα Ζαμάνη, την συναυλία ανοίγουν οι Noi Him

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/8

11.00 Συζήτηση: Επανιδρύοντας την Αριστερά: προκλήσεις και προοπτικές

21.00 Συναυλία στην παραλία του Πλατανιά: Hip Hop Live // Άγνωστος Χειμώνας, Ταφ Λάθος (Ψυχόδραμα 07) + dj Micro, Βέβηλος και dj Magnum, Infinik

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/8

11.00 Συζήτηση: «To δέντρο μπορεί να προτιμά την ηρεμία, αλλά ο άνεμος δεν θα υποχωρήσει: το ιστορικό της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επάναστασης, νεολαία και Πολιτιστική Επανάσταση, Πολιτιστική Επανάσταση και η σχέση της με την θεωρία»

21.00 Προβολή ταινίας: Football Factory

Δείτε τα συνημμένα


Επισκευθείτε το site του camping radikal εδώ.