Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του συντρόφου Τάκη Τσίτσου, μέλους του γραφείου της ΠΕ του Νέου Αριστερού Ρεύματος για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ύστερα από γενναία και πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Στρατευμένος στο κομμουνιστικό κίνημα από μαθητής, ο σ. Τσίτσος πήρε μέρος στη μεγάλη ανταρσία της ΚΝΕ ενάντια στη γραμμή της δεξιάς ενσωμάτωσης της Αριστεράς το 1989. Από τις γραμμές της ΚΝΕ-ΝΑΡ και του ΝΑΡ μετά παρέμεινε μέχρι το τέλος σταθερά στρατευμένος στην πάλη για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς και για την αναζήτηση νέων δρόμων κοινωνικής χειραφέτησης, τόσο σαν μαχόμενος δικηγόρος όσο και σαν πολιτικό στέλεχος.

Συναντηθήκαμε πολλές φορές στους δρόμους του αγώνα και της ριζοσπαστικής αναζήτησης με το σ. Τσίτσο, από τη φοιτητική ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι τις προσπάθειες για την ενότητα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και το εγχείρημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εκτιμήσαμε την αγωνιστικότητα, την οξυδέρκεια και την συντροφικότητά του, αλλά και το σθένος με το οποίο αντιμετώπιζε τα προβλήματα υγείας του, γιατί παρέμεινε αγωνιστής σε κάθε όψη της ζωής του.

Με την έμπνευση από το παράδειγμά του, περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίο σε καιρούς δύσκολους όπου καλούμαστε να δώσουμε σχήμα ξανά στο μέλλον της ανατροπής και της κομμουνιστικής προοπτικής, θέλουμε να εκφράσουμε τα πιο θερμά και πιο ειλικρινή συλλυπητήρια όλων των συντρόφων της Αριστερής Ανασύνθεσης στη μητέρα του Σία και στα αδέλφια του Άρη και Γιάννη, όπως και σε όλες τις συντρόφισσες και τους συντρόφους του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Καλό ταξίδι σύντροφε...