Επί τρεις μέρες τώρα, ο κόσμος της Αγίας Παρασκευής δίνει μάχη ώστε να μην αξιοποιηθούν οι υγειονομικές συστάσεις ως άλλοθι για να προωθηθούν συγκεκριμένα σχέδια αλλαγής του χαρακτήρα της πλατείας του Άη Γιάννη. Ο δήμαρχος Ζορμπάς, δέσμιος των συντηρητικών του εμμονών και των συμφερόντων των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται πέριξ της πλατείας, βάλθηκε να «τακτοποιήσει» το ζήτημα που τον απασχολεί, φαίνεται, καιρό. Θέλει να εκδιώξει από την πλατεία το πιο ζωντανό κύτταρο της πόλης, τη νεολαία, που την έχει αναδείξει στέκι εναλλακτικής και μη εμπορευματοποιημένης ψυχαγωγίας προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για την πλήρη εμπορευματοποίησή της. Βρήκε ευκαιρία, τώρα που γυρίζει, να πείσει το υπουργείο δημόσιας τάξης ότι στην πλατεία του Άη Γιάννη συχνάζουν μαζικά εκατοντάδες περιθωριακοί πνιγμένοι στα ναρκωτικά και στον κορονοϊό, που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία καλώντας το να αναλάβει δράση. Και όταν ήρθε η αστυνομία, βρήκε μια πλατεία γεμάτη από κατοίκους αποφασισμένους να την υπερασπιστούν, μετατρέποντας ώρα την ώρα την αστυνομική επιχείρηση σε φιάσκο.

Η δημοτική παράταξη «Φυσάει Κόντρα», στην οποία ως Αριστερή Ανασύνθεση συμμετέχουμε από την ίδρυσή της, πήρε την πρωτοβουλία να αναδείξει τις πραγματικές προθέσεις του δημάρχου Ζορμπά και να καλέσει τον κόσμο σε κινητοποίηση προκειμένου να περιφρουρηθεί το δικαίωμά του να χρησιμοποιεί την πλατεία λαμβάνοντας τις αναγκαίες προφυλάξεις. Απαίτησε την απομάκρυνση των ΜΑΤ από την πλατεία υπογραμμίζοντας ότι τέτοια θέματα δεν λύνονται με αστυνομικά μέτρα αλλά με πειθώ και διαρκείς συστάσεις.

Αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι η δημοτική παράταξη του «Φυσάει Κόντρα» ήταν από τις πρώτες και από τις λίγες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου που από την αρχή της επιδημίας τοποθετήθηκε με σειρά προτάσεων και αιτημάτων για την αντιμετώπιση της, τη λήψη μέτρων προστασίας και τη στήριξη του πληθυσμού, διάφοροι τοπικοί παράγοντες, ανεγκέφαλοι του διαδικτύου και κυρίως τα αντιδραστικά ΜΜΕ έσπευσαν με ανθρωποφαγική διάθεση να καταγγείλουν το «Φυσάει Κόντρα» για κοινωνική ανευθυνότητα φτάνοντας μέχρι του σημείου να το κατηγορούν ότι αυτό οργάνωσε το περιβόητο πάρτι στην πλατεία το βράδυ της Δευτέρας που πέρασε.

Το μόνο πάρτι που γίνεται τις τελευταίες ημέρες στην Αγία Παρασκευή είναι αυτό των ψεμάτων που εκτοξεύονται κατά των θαμώνων της πλατείας, αυτό της λάσπης κατά της δημοτικής παράταξης «Φυσάει Κόντρα» και ιδιαίτερα κατά της εκλεγμένης με αυτή δημοτικής συμβούλου Μελίνας Αλεφαντή, η οποία στην επάξια προσπάθειά της να εκπροσωπήσει την παράταξη δημόσια γίνεται δέκτρια και του μεγαλύτερου μέρους της κατασυκοφάντησης και της στοχοποίησης από τηλεοπτικές εκπομπές, από δημοσιεύματα του κίτρινου ηλεκτρονικού τύπου και από κακοήθη σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Αριστερή Ανασύνθεση δηλώνει ότι τα ψέματα και οι εκφοβισμοί κατά της δημοτικής συμβούλου Αγίας Παρασκευής Μελίνας Αλεφαντή μάς βρίσκουν όλους και όλες απέναντι. Η βία και ο φόβος δεν αγγίζουν τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές της αριστεράς. Θα πέσουν όλα στο κενό, μαζί με τα σχέδια εμπορευματοποίησης της πλατείας του Άη Γιάννη, τα προερχόμενα από τον εμπνευστή και ενορχηστρωτή όλης αυτής της υπόθεσης, τον δήμαρχο Ζορμπά, αλλά και την αξιοπιστία της κυβέρνησης, που αδυνατεί να παρουσιάσει τελικά ένα ασφαλές σχέδιο για την έξοδο από την καραντίνα.