Ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός (ΠΑΚΣ) καλεί σε υποστήριξη του καλέσματος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό ενάντια στην επίσκεψη του δολοφόνου του παλαιστινιακού λαού Νετανιάχου στην Ελλάδα για την υπογραφή της συμφωνίας κατασκευής του ενεργειακού αγωγού East Med, την Πέμπτη 2 Γενάρη στις 18:00 στο Μετρό Πανόρμου.

Η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα-εκπρόσωποι της αμερικανόδουλης και ευρωλιγούρικης ολιγαρχίας με τα μίντιά τους και τους δημοσιολόγους τους, πανηγυρίζουν για την υποτιθέμενη μετατροπή της χώρας σε «ενεργειακό κόμβο», προβάλλοντας τον τυχοδιωκτικό άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ ως δήθεν απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα. Με την κίνησή της αυτή, η κυβέρνηση με τη συναίνεση-συνενοχή των παραπάνω εμπλέκει τον λαό μας ακόμα περισσότερο στους επικίνδυνους ενεργειακούς ανταγωνισμούς στην περιοχή, επιχειρώντας να εμφανιστεί ως το καλό παιδί του ευρωατλαντισμού και διεκδικώντας ο άξονας με την Κύπρο και το Ισραήλ να φανεί πιο αξιόπιστος για αυτόν από το τουρκικό κράτος.

Στην πραγματικότητα, το ελληνικό κράτος με την υπογραφή του στον East Med υποκλίνεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που θέλουν να βάλουν χέρι στον πλούτο που δικαιωματικά ανήκει στον λαό της Παλαιστίνης, συμμετέχοντας στην κλοπή του και διευκολύνοντας την υλική υποστήριξη της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη. Η παραπάνω κίνηση προσβάλλει τα διαχρονικά αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στον ελληνικό και τον παλαιστινιακό λαό, στον βωμό της υποτιθέμενης αναβάθμισης του ρόλου της χώρας. Τα παραπάνω συμβαίνουν την ίδια στιγμή που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξαγγέλλει την έναρξη έρευνας για εγκλήματα πολέμου στα Παλαιστινιακά Εδάφη και κυρίως στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Λωρίδα της Γάζας.

- Έξω ο σφαγέας Νετανιάχου από την Ελλάδα ⎼ Καμία συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

- Όχι στην εμπλοκή την χώρας στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

- Κοινός αγώνας των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Πέμπτη 2 Γενάρη στις 18:00 στο Μετρό Πανόρμου

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!