Οι δυνάμεις που συνυπογράφουμε το κείμενο, καλούμε σε μαζική λαϊκή οργανωμένη και περιφρουρημένη διαδήλωση την Πέμπτη 16/7 στις 19:00 στα Προπύλαια ( Κοραή ) για :

  • Να καταγγείλουμε το σχέδιο διάλυσης της διαδήλωσης της Πέμπτης 9/7 έξω από τη Βουλή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και το πογκρόμ βίας που ακολούθησε στους δρόμους του κέντρου από το μηχανοκίνητο τάγμα της ομάδας ΔΡΑΣΗ, τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας κόσμο στον σωρό.
  • Να δείξουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες και να καταπέσουν όλες οι ανυπόστατες και στημένες κατηγορίες σε βάρος τους.
  • Να αμφισβητήσουμε στον δρόμο τον κατάπτυστο νόμο που θέλει να βάλει στον γύψο το δικαίωμα στις συγκεντρώσεις.
  • Να καταγγείλουμε την όξυνση της κρατικής καταστολής σε κάθε κινητοποίηση με ξυλοδαρμούς αγωνιστών πέρα από κάθε όριο, όπως συνέβη με τον 27χρονο Βασίλη Μάγκο στον Βόλο.

Για εμάς μόνο ένα ενωτικό, μαχητικό και οργανωμένο μαζικό κίνημα μπορεί να επιβάλει στην πράξη το δικαίωμα στη διαδήλωση και άλλες δημοκρατικές κατακτήσεις. Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, με σοβαρότητα και οργάνωση και με ενωτική κοινή δράση για τη διασφάλιση της περιφρούρησης των κινητοποιήσεών μας από τα τυφλά και οργανωμένα χτυπήματα της αστυνομίας με παράλληλη διάκριση από πρακτικές που γίνονται έξω από τις διεργασίες του μαζικού κινήματος και δεν συμβάλουν στην ανάπτυξή του. Μπροστά σε όσα βλέπουν ότι θα έρθουν, θέλουν να φιμώσουν και να καταστείλουν κάθε κοινωνική αντίσταση. Δεν θα τους περάσει, αυτός ο νόμος που προσβάλει κάθε δημοκρατικό πολίτη πρέπει να ανατραπεί.

Δ.Ε.Α

ΚΚΕ ( μ-λ )

ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ομάδα Κομμουνιστών Κομμουνιστριών Αναμέτρηση

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων ( ΑΡ.ΑΝ., Αναμέτρηση, ΚΚ Εργατικός Αγώνας, Παρέμβαση, Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Σύλλογος διάδοσης της μαρξιστικής σκέψης ¨Γιάννης Κορδάτος¨ )