Ο Συντονισμός Διαλόγου και Δράσης Κομμουνιστικών Δυνάμεων καλεί σε μαζική διαδήλωση – απάντηση στο όργιο καταστολής, αστυνομοκρατίας, συλλήψεων και στημένων διώξεων που εξαπέλυσε η Αστυνομία και ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Χρυσοχοϊδης χτυπώντας τη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση της Πέμπτης 9/12 ενάντια στον χουντικής έμπνευσης, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό νόμο περιστολής της ελευθερίας στη διαδήλωση, που την ίδια ώρα ψήφιζαν στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με το ΚΙΝΑΛ και την ακροδεξιά Ελληνική Λύση. Είναι θετική η στάση του ΚΚΕ, του ΜεΡΑ25 και του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν το νομοσχέδιο, παρότι η αρνητική ψήφος του τελευταίου δεν ξεπλένει τις βαριές ευθύνες του ως κυβέρνηση.

Καλούμε σε αγώνα για την κατάργηση των εγκληματικών ομάδων ΔΙΑΣ, της ομάδας ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ, την κατάργηση των χημικών και σε έμπρακτη αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές που με ψεύτικες κατηγορίες σέρνονται στα δικαστήρια. Συμπαραστεκόμαστε στις πολιτικές συλλογικότητες στις οποίες ανήκουν. Η προσωρινή απελευθέρωσή τους είναι μια πρώτη νίκη, που ανοίγει το δύσκολο και μακρύ λαϊκό αγώνα που μπορεί να επιβάλει στην πράξη το δικαίωμα στην ελεύθερη διαδήλωση των εργαζομένων και του λαού. Ξεκινώντας από την ανυπακοή στην εφαρμογή του.

Η ελευθερία στη διαδήλωση και στην απεργία είναι ζωτική ανάγκη για την προάσπιση της εργασίας, του εισοδήματος, της υγείας και της ζωής που απειλούνται από την πολιτική της κυβέρνησης, του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ απέναντι στην πανδημία και την οικονομική κρίση. Η πολιτική αυτή θα βγάλει στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων, λαού και νεολαίας, στο εγγύς μέλλον. Αυτό το γνωρίζουν οι κρατούντες. Για αυτό λαμβάνουν προληπτικά μέτρα. Θα ηττηθούν.

Η κατάργηση του «χουντονόμου» και η επιβολή των δημοκρατικών ελευθεριών θα πραγματοποιηθούν από ένα ενωτικό, μαχητικό, συνειδητό και οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα, που θα προασπίζει τον εαυτό του από τα χτυπήματα της Αστυνομίας και θα αποφασίζει το ίδιο πότε, πώς και με ποιους όρους θα οδηγεί σε πραγματικές συγκρούσεις νίκης. Κομματικές πρακτικές δήθεν σύγκρουσης για χάρη του τηλεθεάματος είναι αδιέξοδες.

Ψυχή αυτής της μαζικής, νικηφόρας προοπτικής μπορεί να γίνει μια μαχόμενη, ανυπότακτη Αριστερά που θα προωθεί την κοινή δράση με αρχές και δεσμεύσεις στην πράξη. Μια τέτοια Αριστερά μπορεί να εμπνεύσει και να συσπειρώσει το δημοκρατικό κόσμο της διανόησης και της τέχνης και να συνεργαστεί ισότιμα στο μαζικό κίνημα με όλες τις δυνάμεις που αντιστέκονται στο «χουντονόμο», από διαφορετικές θέσεις. Ο κομματικός σεχταρισμός δεν μπορεί να συμβάλει σε νίκες, όπως και η «προσαρμογή» στο νόμο.

Ο Συντονισμός Διαλόγου και Κοινής Δράσης Κομμουνιστικών Δυνάμεων θα συνεργαστεί με πολιτικές συλλογικότητες που κινούνται στην παραπάνω κατεύθυνση στη συγκέντρωση και διαδήλωση της Πέμπτης, για την περιφρούρηση της πορείας από την Αστυνομία, αλλά και από κάθε δύναμη που δρα έξω από το μαζικό κίνημα και στις πλάτες του.

Θα συμβάλει στη δημιουργία μιας μαζικής, ενωτικής και ανεξάρτητης κίνησης αγωνιστών και ρευμάτων για τις εργατικές – λαϊκές ελευθερίες που θα οργανώσει ένα μεγάλο μέτωπο συνδικάτων, συλλόγων και μαζικών φορέων για τα συλλογικά και ατομικά δημοκρατικά δικαιώματα, μπροστά στις μεγάλες αναμετρήσεις που έρχονται.

Η ελευθερία στις διαδηλώσεις θα επιβληθεί με ανυπακοή

Ο νόμος θα καταργηθεί από το μαζικό λαϊκό κίνημα

Απόσυρση όλων των κατηγοριών από τους συλληφθέντες

Κατάργηση της εγκληματικής ομάδας ΔΙΑΣ, των ΜΑΤ και των χημικών

Συντονισμός Διαλόγου και Δράσης Κομμουνιστικών Δυνάμεων