Ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός(ΠΑΚΣ) ενώνει την φωνή του με τα αντιιμπεριαλιστικά-αντιπολεμικά κινήματα του κόσμου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό. Η χρονιά που φεύγει χαρακτηρίστηκε από όξυνση της σιωνιστικής επιθετικότητας κατά του λαού της Παλαιστίνης, με αποκορύφωμα την λεγόμενη “Συμφωνία του Αιώνα” του Ντόναλντ Τράμπ, η οποία επιδιώκει να νομιμοποιήσει την σιωνιστική κατοχή. Παράλληλα, με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών, μια σειρά κυβερνήσεις-υπηρέτες του ιμπεριαλισμού, προδίδουν τον παλαιστινιακό σκοπό υπογράφοντας συμφωνίες με το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ. Οι λεγόμενες “συμφωνίες εξομάλυνσης” του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Σουδάν, το Μπαχρέιν, με την υποστήριξη της χούντας της Αιγύπτου, όπως και η έγκριση της πετρομοναρχίας των Σαούντ για χρήση του εναέριου χώρου της Σαουδικής Αραβίας από ισραηλινά μαχητικά, αποτελούν μέρος των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών της Ουάσιγκτον στην Μ. Ανατολή. Αυτό που τα γεράκια του αμερικάνικου Πενταγώνου επιθυμούν είναι η δημιουργία ενός άξονα πολέμου απέναντι σε Ιράκ, Λίβανο και Ιράν.

Την ίδια περίοδο, το ισραηλινό καθεστώς αφήνει το λαό της Παλαιστίνης εκτεθειμένο στην κρίση υγείας. Οι ισραηλινές φυλακές-κολαστήρια για τους Παλαιστινίους ακτιβιστές κινδυνεύουν να μετατραπούν σε τάφο για τους κρατούμενους/ες (πολύ εξ αυτών γυναίκες και ανήλικοι/ες), ενώ οι σιωνιστικές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν σε αυτοσχέδιες σκηνές για τη διεξαγωγή τεστ στον παλαιστινιακό πληθυσμό, που αντιμετωπίζει τον καθημερινό ρατσισμό του καθεστώτος απαρτχάιντ. Διεθνείς φορείς, οργανώσεις Παλαιστινίων και κινήματα αλληλεγγύης κάνουν λόγο για εκμετάλλευση της υγειονομικής κρίσης από το Ισραήλ, ώστε να εντείνει την γενοκτονία στη Γάζα και την Δυτική Όχθη, γεγονός που παραβιάζει ακόμα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον ρόλο του ως δύναμη κατοχής που υποχρεούται να εγγυηθεί την υγεία και την ζωή του πληθυσμού.

Στο πλευρό των σιωνιστών δολοφόνων, η ελληνική άρχουσα τάξη και οι εκπρόσωποί της συνεχίζουν να ξεπλένουν τα εγκλήματα στην περιοχή. Η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ, που υπογράφηκε με πρόσχημα την ελληνοτουρκική κρίση, παρέχει τη δυνατότητα απρόσκοπτης συνέχισης της εφοδιαστικής υποστήριξης αμυντικού υλικού, ανοίγοντας το δρόμο σε ισραηλινές εταιρείες παραγωγής εξοπλισμών να αναπτύξουν σχήματα συμπαραγωγής και συνέργειας για την παραγωγή αμυντικού υλικού στην Ελλάδα. Παράλληλα, με την στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών απελευθερώνεται η διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και επιχειρησιακών δραστηριοτήτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Με τις παραπάνω επιλογές της η ελληνική κυβέρνηση σέρνει την χώρα στον άξονα του πολέμου, κάνοντάς την ένα ακόμα εξαπτέρυγο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Το ίδιο ισχύει και με την πρόσφατη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), η οποία προβλέπει κοινή στρατιωτική δράση ανάμεσα στα δύο μέρη σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης με κάποια τρίτη χώρα.

Με αφορμή την σημερινή ημέρα, ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός ανανεώνει τη δημόσια υποστήριξή του στον παλαιστινιακό σκοπό, καταδικάζοντας τα εγκλήματα του Ισραήλ και στεκόμενος ολόψυχα στον πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Καταδικάζουμε, ακόμα, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την υποστήριξή τους από τις τυχοδιωκτικές πολιτικές της κυβέρνησης μας, οι οποίες δεν αντικατοπτρίζουν τα διαχρονικά αισθήματα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη από τα στρώματα του λαού μας που παλεύουν για ειρήνη και πρόοδο των λαών.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ