Το νέο διάγγελμα Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αδυνατεί πλήρως να προστατεύσει την κοινωνία από την πανδημία. Ακόμα χειρότερα, είναι η πολιτική της ΝΔ για τη διαχείριση της πανδημίας που γίνεται η ίδια απειλή για τις ζωές μας και τα στοιχειώδη δικαιώματα μας.

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο στην πορεία της πανδημίας. Εδώ και δύο μήνες ανεβαίνουν σταθερά τα κρούσματα, ο αριθμός των διασωληνωμένων και οι θάνατοι από τον Covid. Γνωρίζαμε ότι η πανδημία δεν είχε τελειώσει και η επιλογή της κυβέρνησης για άνοιγμα του τουρισμού χωρίς κανένα υγειονομικό σχέδιο, έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Ακόμα και έτσι, μετά το καλοκαίρι η κυβέρνηση είχε το χρόνο να πάρει μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για το άνοιγμα των σχολείων και για την ενίσχυση του συστήματος υγείας. Δεν έκανε τίποτα από αυτά.

Μάλιστα, μερικές ώρες πριν το διάγγελμα Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πέτσας είχε το θράσος να πει ότι ο ιός «δεν κολλάει στα ΜΜΜ και στα σχολεία», χωρίς να προσκομίσει κανένα στοιχείο για τους ισχυρισμούς τους. Στην πραγματικότητα, το ίδιο το επίσημο site του υπουργείου Παιδείας που καταγράφει εκατοντάδες κλειστά τμήματα σχολείων σε όλη τη χώρα, τον διαψεύδει. Η καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που στοιβάζονται στα ΜΜΜ για να πάνε στις δουλειές τους, τον διαψεύδει.Ομοίως εγκληματική ήτανεγκατάλειψη από την κυβέρνηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως φάνηκε από την έξαρση κρουσμάτων σε γηροκομεία και προσφυγικές δομές. Αποδεικνύεται ακόμα μία φορά ότι το στρατηγείο των ψεκασμένων και του ανορθολογισμού είναι η κυβέρνηση, όσο και αν επικαλείται με τυχαίο τρόπο «έρευνες» και «ελέγχους» για τα γελοία επιχειρήματα της.

Η κυβέρνηση επέλεξε, συνεπώς, να ακολουθήσει τον δρόμο που ξέρει καλύτερα: να ενοχοποιεί τους πολίτες (ειδικά τη νεολαία) και να παίρνει αυταρχικά μέτρα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας 00.30 με 05.00 είναι ένα υποκριτικό μέτρο που καμία σχέση δεν έχει με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Βολεύει την κυβέρνηση να αναπαράγει τον μύθο των ανεύθυνων νέων που κάνουν «μυστικά πάρτυ» στις πλατείες της Αθήνας. Την βοηθάνε σε αυτό και τα ΜΜΕ που ξεδιάντροπα στήριζαν τις επιθέσεις της αστυνομίας στις πλατείες τον Μάιο.

Οι πραγματικοί στόχοι των νέων μέτρων δεν αφορούν την εξάπλωση του ιού. Από την αρχή της πανδημίας είναι σαφές ότι η κυβέρνηση περισσότερο παίρνει μέτρα που αξιοποιούν κίνδυνογια την επιβολή αντιδημοκρατικών τομών, παρά με κριτήριο την πραγματική αντιμετώπισή του. Τι νόημα έχει η απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα, όταν ούτως ή άλλως τα καταστήματα είναι ήδη κλειστά, όταν όλη την ημέρα, λόγω της ενσυνείδητης κυβερνητικής ανευθυνότητας, οι πολίτες συνωστίζονται στα ΜΜΜ και στους χώρους εργασίας; Και σε αυτήν την περίπτωση τα μέτρα δεν στηρίζονται σε κάποια υγειονομική λογική όσο στις πολιτικές προτεραιότητες της ΝΔ. Ελπίζουν ότι με νέα πρόστιμα, καταστολή και επίδειξη δύναμης από τους τραμπούκους του Χρυσοχοΐδη, θα στοχοποιήσουν τη νεολαία, ως δήθεν υπεύθυνη, αποκρύβοντας τις κυβερνητικές ευθύνες για την εξέλιξη της νεολαίας. Ειδικά στοχοποιούν τη νεολαία που τους έχει στριμώξει στον τοίχο με τους αγώνες της. Τα βρήκαν σκούρα με τις μαθητικές καταλήψεις και τα απόλυτα δίκαια αιτήματα τους. Η κυβέρνηση καλά κάνει και φοβάται γιατί όλο και μεγαλύτερο τμήμα των πολιτών αμφισβητεί την πολιτική της και οι αγωνιζόμενοι μαθητές και μαθήτριες δείχνουν τον δρόμο, όπως και οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες των υγειονομικών. Αντί να εισακούσει την κοινωνία και να λάβει τα πλέον αυτονόητα μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση προτιμά να παριστάνει ότι παίρνει μέτρα ενώ την ίδια ώρα υποβαθμίζει και κόβει τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ.

Θα έπρεπε να ξεκινήσει η κυβέρνηση από το να λάβει μέτρα προστασίας πρώτα στους χώρους δουλειάς. Και με τα νέα μέτρα που έλαβε φάνηκε, όμως, ότι κύριο μέλημά της είναι να μην υπάρξει κανένα κόστος για την εργοδοσία, που δεν υποχρεώνεται να παράσχει ΜΑΠ και τεστ στους εργαζόμενους και να εφαρμόσει μέτρα αποσυμφόρησης στους χώρους εργασίας, διαμορφώνοντας έτσι μια δυστοπική πραγματικότητα που οι άνθρωποι δουλεύουν, καταναλώνουν για λίγες ώρες και μετά κλείνονται σπίτια τους.

Σήμερα, ο αγώνας είναι διπλός: να προστατευθούμε ως κοινωνία από το δεύτερο κύμα του ιού αλλά και να προστατευθούμε από μια κυβέρνηση που αδιαφορεί για την υγεία της κοινωνίας και απτόητη προχωρά εν μέσω πανδημίας την νεοφιλελεύθερη ατζέντα της φτωχοποίησης και της καταστολής. Να σταματήσει η κυβέρνηση να αναθέτει την διαχείριση του Covid-19, στο αρμόδιο πλέον επί παντός επιστητού σώμα, την ΕΛΑΣ. Αντ’ αυτού, να προσλάβει γιατρούς, υγειονομικούς, να στηρίξει το ΕΣΥ. Να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με αλληλεγγύη και σύνεση και με πραγματικό κριτήριο την προστασία της κοινωνίας και όχι την προστασία του κυβερνητικού προφίλ. Η Καμπάνια Κανένας Μόνος – Καμία Μόνη θα καταθέσει όλες τις δυνάμεις της σε αυτή τη μάχη, όπως έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ:

ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,

ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ, ΕΠΙΤΑΞΗ ΚΛΙΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΡΑ!

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!

15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΑΞΗ! ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗ!