ΟΠανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός χαιρετίζει τη μεγάλη εκλογική νίκη τουMΑS(Movimientoalsocialismo) στη Βολιβία, ένα χρόνο μόλις μετά το πραξικόπημα που εξανάγκασε τον πρόεδρο Μοράλες σε παραίτηση και φυγή από τη χώρα.

Η μεγάλη εκλογική νίκη του υποψηφίου τουMASLuisArceμε απόλυτη πλειοψηφία (πάνω από 52%) δείχνει την αταλάντευση θέληση του λαού της Βολιβίας να συνεχίσει και να βαθύνει τη ριζοσπαστική πορεία προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που χάραξε η κυβέρνηση Μοράλες και τα μεγάλα λαϊκά και ιθαγενικά κινήματα της χώρας. Ο Βολιβιάνικος λαός επιμένει σε αυτή την ριζοσπαστική πορεία και δεν τρομοκρατείται από τις διαρκείς παρεμβάσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των ακροδεξιών δυνάμεων που στηρίζει για να την ανατρέψει.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους αγώνες του λαού της Βολιβίας, όπως και στους αγώνες όλων των λαών της Λατινικής Αμερικής, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ, ενάντια στα συμφέροντα των ντόπιων ακροδεξιών ολιγαρχιών.

Γνωρίζουμε ότι οι αντιδραστικές δυνάμεις του ιμπεριαλισμού και των ολιγαρχών δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια και χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση. Για αυτό, η συνέπεια και η επιμονή σε μία ριζοσπαστική πορεία προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, προς όφελος του για χρόνια καταπιεσμένου ιθαγενικού πληθυσμού είναι η βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση της ενότητας και της συνοχής του ιστορικού μπλοκ των λαϊκών δυνάμεων.

Αλληλεγγύη στο λαό της Βολιβίας!

Αγώναςμέχριτηνίκηγιαμίακαλύτερηκοινωνία!