Από την Σταυρούπολη μέχρι την Αγυιά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά

Τα γεγονότα στην Σταυρούπολη είναι ακόμη πρόσφατα. Έχει περάσει ένας χρόνος από την καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματική οργάνωση και οι φασιστικές επιθέσεις δείχνουν το πώς η μάχη ενάντια στον φασισμό δεν έχει τελειώσει ακόμη. Μια τέτοια καταδικαστική απόφαση είναι αποτέλεσμα αγώνων του αντιφασιστικού κινήματος, μέσα στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ είχε συγκροτηθεί φάκελος από το '90 για την ΧΑ, το ζήτημα άνοιξε με πιέσεις του αντιφασιστικού κινήματος, κανενός Μητσοτάκη ή Μπογδάνου.

Κομβικό ρόλο έπαιξε και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, συγκεκριμένα από το χέρι του Γιώργου Ρουπακιά. Η δολοφονία αυτή πυροδότησε την επανεμφάνιση του μαζικού, αντιφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα που τελικά κατάφερε να τους οδηγήσει στα δικαστήρια, αναδεικνύοντας στην πορεία όλες τις εγκληματικές ενέργειες της ναζιστικής οργάνωσης, ενώ η ΝΔ πέταγε χαρταετό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι παρά την πτώση της Χρυσής Αυγής και την φυλάκιση των στελεχών της, κάποιοι από αυτούς δημιούργησαν νέες φασιστικές οργανώσεις, ενώ ακόμα και μέσα από τη φυλακή προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν την ακροδεξιά, υπό την κάλυψη της ΝΔ.

Ακόμα και ένα χρόνο μετά τη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει με το φασισμό. Πάντα θα βρίσκει χώρο να αναβιώνει σε περιόδους κρίσης. Μόλις ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, οι φασίστες ξαναβγαίνουν από τις τρύπες τους, πράγμα που δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η μάχη ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά γίνεται όλο και πιο επιτακτική.

Το αντιφασιστικό κίνημα μετά και την νίκη που πέτυχε στις 7/10/2020 με την καταδίκη των ναζί άφησε ένα μεγάλο κεκτημένο στην ελληνική κοινωνία. Ο πόλεμος με τον φασισμό, το σύστημα που τον θρέφει, και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, είναι καθημερινή υπόθεση.

Καλούμε στις αντιφασιστικές πορείες της Πέμπτης 7/10 από την Πλατεία Γεωργίου στις 11:00 και στις 19:00

Συσπειρώσεις Αριστερών Μαθητών